Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

torsdag 30 juni 2011

Successful People
All successful people men and women are big dreamers. 
They imagine what their future could be,
ideal in every respect,
and then they work every day toward their distant vision, that goal or purpose.

- Brian TracyVatten för välbefinnandetVATTEN, vilken fantastisk dryck! Vi behöver vätska för att funktionera. Vanligt vatten är det bästa alternativet och helt utan biverkningar. Vänta inte med att dricka tills du är törstig för även mild uttorkning kan göra dig slö. Att dricka fyra till åtta glas vatten per dag gör att energinivån bibehålls och du känner dig pigg. Använg även gärna destillerat, filtrerat eller mineralvatten av god kvalitet.

Gurka och vattenmelon är också väldigt bra. De innehåller nästan bara vatten och är perfekt att äta för att bibehålla vätske-balansen. Ta gärna med till stranden, vattenmelonen blir ännu nyttigare om du droppar lite lime över den, limen sänker vattenmelonens GI värde.
Att äta mycket gurka och vattenmelon med lime påverkar ditt pH värde i positiv riktning, det gör din kropp mer alkalisk. Gurka är ett perfekt mellanmål och lätt att ha med sig.onsdag 29 juni 2011

Divine Crop CirclesPhoto: A Gigantic Human Butterfly Crop Circle formation (530 Meters x 450 Meters), appeared in the Netherlands near a town called 'Goes', on August 7th, 2009Amazing Statistics - this is a world wide phenomena !

Over 4000 crop circles and 1250 different types of messages with them.
In over 50 Countries worldwide! Over 1000 hours of video, 40 000 photos and 10 000 documents written and being studied by government agencies and still there is no official word with regard to this worldwide phenomena.

"This is about Raising of Human Consciousness" - Colin Andrews.
Colin Andrews - Crop Circles - Part 1 and 2:  

måndag 27 juni 2011

Drömmar och visioner


Det är jätte viktigt att ha visioner och drömmar och ännu viktigare att sätta upp aktiva mål för att nå dem. Det är en insikt jag fått många gånger och det är ju teoretiskt ganska enkelt.
Men i verkligheten då? När alla trevliga hus kostar mer än vi har råd med? När vi har fullt upp att förverkliga andra drömmar som bilar och båtar och stuga på landet? När alla pengar som kommer in går åt till att leva?
Det handlar om val och prioriteringar. Kanske man borde jobba mer, kanske man borde byta jobb, skaffa en utbildning till, tjäna mer? Men hur skall jag då få tid för familjen, men man kan ju inte jobba hela tiden och att utbilda sig kostar pengar. Kanske, kanske, kanske. Men, men, men...
Vad det hela egentligen handlar om är att våga. Att släppa rädslorna och våga. Samt att se möjligheterna. När du förstår det, då är du på rätt väg :) Det är i sådana situationer man växer som människa och går vidare i sin utveckling.


söndag 26 juni 2011

Planerad semesterläsning

Nu samlar jag pocketböcker på hög inför semestern. Jag har vissa favoriter som jag se fram emot att läsa. De flesta är rätt nyutgivna. De väntar på att så småningom packas ner i kappsäcken som åker till ön Kefalonia i Grekland. Mera om semesterplanerna får ni läsa i ett senare inlägg. Men vad tycker ni om urvalet och antalet? Det är ganska många böcker men det skall vara mycket njuta på stranden och vid poolen under våra två veckor så jag tror att jag behöver ha mycket läsning med mig. Jag längtar efter att läsa något riktigt fängslande, en sådan bok som man inte kan sluta läsa för man kommit till slutet. Har ni tips på någon sådan eller har jag redan prickat rätt i mitt urval?


I nöd och lust av Elizabeth Gilbert
I slutet av memoaren "Lyckan, kärleken och meningen med livet" (Eat, Pray, Love) blev Elizabeth Gilbert förälskad i Felipe, en man född i Brasilien med australiensiskt medborgarskap. De två bestämmer sig för att bo i USA. Båda har genomlidit tidigare fruktansvärda skilsmässor, och de lovar varandra evig trohet och att aldrig, aldrig under några som helst omständigheter gifta sig. Men ödet vill något annat, eller rättare sagt USA regering vill något annat.
När Felipe vid ett tillfälle stoppas vid gränsen ges de ett ultimatum - gift er annars kommer Felipe aldrig mer in i landet. Nu när de är mer eller mindre dömda till äktenskap angriper Gilbert sina rädslor genom att gräva djupt i ämnet genom historisk research, intervjuer och personliga reflektioner. Allt för att bättre förstå vad den här uråldriga institutionen verkligen står för.


Slutet på Mr Y av Scarlett Thomas
Ariel Manto kan inte tro sina ögon när hon i ett litet antikvariat hittar Slutet på mr Y. Hon vet att den mer än hundra år gamla boken inte bara är extremt ovanlig, den sägs även bära på en förbannelse.

Med Mr Y under armen befinner sig Ariel plötsligt mitt uppe i ett hissnande äventyr på liv och död, i ett virrvarr av sex, agenter, kärlek och tidsresor. Har boken möjligen också något att göra med hennes handledare Burlems mystiska försvinnande?

Scarlett Thomas har lyckats charma såväl kritiker som läsare med sin stormande och kompromisslös saga. Slutet på mr Y är välskriven och genomtänkt litteratur med en bred, medryckande berättelse.
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson
Efter ett långt och synnerligen händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på det äldrehem han tänker ska bli hans sista anhalt på jorden. Problemet är bara att hälsan vägrar ge vika, och en dag bär det sig inte bättre än att det är dags för honom att fylla tresiffrigt.

Pompa och ståt väntar, med kommunalråd och lokaltidning på plats. Ett spektakel så oönskat av Allan att han i stället kliver ut genom fönstret. Därmed är han på rymmen från sitt eget födelsedagskalas. I hastigheten råkar Allan få med sig en väska som han bara skulle vakta ett slag och strax har han både tjuvar och poliser efter sig.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann handlar om en månadslång jakt genom Sverige på Allan och hans nyfunna vänner. Men boken är också en resa genom 1900-talet - den oändligt sorglöse Allan Karlssons livsresa.Kleopatras kam av Maria Ernestam
Visserligen har Kleopatras kam som affärsidé att lösa människors problem, men aldrig hade vännerna Anna, Mari och Fredrik väntat sig ett sådant uppdrag. Fram till denna underliga förfrågan har deras verksamhet bestått i att hjälpa människor med allt från skattedeklarationer till middagsbufféer och barnuppfostran. Nu ställs allting på sin spets och snart upptäcker de att de egentligen inte vet någonting om varandra eller hur långt de är beredda att gå ...
MORGONDAGENS GUD - vår största andliga utmaning av Neale Donald Walsch
Mänskligheten står i begrepp att skapa en ny sorts andlighet. Denna nya andlighet kommer att låta oss människor uttrycka vår naturliga dragning till det gudomliga utan att strida med varandra i religionens namn. Boken säger att mänskligheten snart kommer att förändra sin Gudsupplevelse på ett sådant sätt att vår upplevelse av varandra äntligen blir helad.

 


Zakinthos ja Kefalonia (Häftad) av Maria Lord


Nyutkommen reseguide på finska.      
    
Berlitz Zákinthos & Kefaloniá esittelee saarten tärkeimmät ja mielenkiintoisimmat kohteet upein valokuvin ja selkein kartoin. Oppaassa yhdistyvät historia, nähtävyydet sekä käytännön matkustusvinkit - ostoksia, ruokia, huvittelua sekä ravintoloita ja hotelleja unohtamatta. Taskukokoinen opas kulkee kätevästi matkalla mukana.
lördag 25 juni 2011

Dreams and dizziness due to energies

Diana Cooper on the present energies the past few days:
'High frequency light has been coming in. If you feel dizzy, sick, depressed etc. this may be the cause and it helps to ask your guides and angels to bring your chakras and physical body into alignment with the new higher energies.
Dogs, cats, all animals, children and all sensitive adults are feeling the energies. And the dreadful dreams coming up are our guides clearing away old stuff from childhood and past lives. Personally I have never known a week like it.'fredag 24 juni 2011

Glad Midsommar!

Midsommar är en högtid som firas kring sommarsolståndet. Ursprunget till midsommar är förkristet, men kyrkan har valt att fira Johannes Döparens födelse vid samma tidpunkt. Idag firas midsommar i Sverige med dans kring midsommarstången och inte sällan med sill och färskpotatis på matbordet.

Sett ur astronomisk synvinkel är en närliggande dag till dagens midsommardag det dygn som har den längsta dagen, sommarsolståndet. På de nordligaste och sydligaste breddgraderna, det vill säga norr om norra polcirkeln eller söder om södra polcirkeln, går solen inte ens ner under horisonten och det är ljust dygnet runt.
Eftersom det finns flera stenmonument som visar att människor i flera tusen år kunnat bestämma vid vilken tidpunkt sommarsolståndet inträffar är det troligt att någon form av firande förekommit kring midsommar långt tillbaka i tiden. Sommarsolståndet på norra halvklotet var den första dagen på årets tredje kvartal, (i gamla tiders solkalendrar). Övriga högtidsdagar var nyåret vid vårdagjämningen, halvåret höstdagjämningen, det sista kvartalet vintersolståndet och de däremellan liggande åttondelarna.
Under nordisk bronsålder förekom i Sverige soldyrkanVissa av de danser och riter som tros ha ägnats åt att fira solen finns bevarade på hällristningar. Exakt hur firandet av sommarsolståndet gick till finns det få källor om, men det troliga är att det varit i form av offerfester i fruktsamhetens tecken, på många sätt motsvarande första maj-firandet i andra västeuropeiska länder. Dock är uppgifterna om förekomsten av midsommarblot ”sporadiska och tveksamma”.

I Finland tänds midsommarbål. Alla affärer (förutom några med specialtillstånd) håller även enligt lag stängt på Midsommardagen. I de svensktäta trakterna längs kusten och på Åland, firas midsommar till mångt och mycket som i Sverige med vissa lokala särdrag. Även i finsktalande områden firas denna dag men där kallas högtiden Juhannus (eftersom detta är Johannes döparens dag). En dag som firas med Juhannussauna (bastu) och Juhannustanssit (dans) osv.
Midsommardagen firas också som Finlands flaggas dag.


Midsommar på Åland (Sund)
Foto: My Green Blog - Pia

Källa: Wikipedia

torsdag 23 juni 2011

Amazon forest at risk - take action


The Amazon forest is at risk. The Brazilian Congress has watered down strict forest protection laws and brave Brazilian activists are being murdered for speaking out. It’s time for us to take this critical battle global -- if we all call on President Dilma to veto the bill, we could save the Amazon. 
The world needs Brazil to be an international leader on the environment, your strong action now will safeguard the planet for future generations.  


Please, sign the petition here: www.avaaz.org


måndag 20 juni 2011

Moder Amma till Finland hösten 2011

Amma kommer till Finland 15 - 16 oktober 2011, men det har meddelats att förändringar till detta program ännu är möjliga i detta skede, så var förberedd på det.
Platsen är samma som år 2009 dvs. Energia Arenan i Myrbacka i Vanda (Råtorpsvägen 23). Detta blir Ammas tionde besök i Finland i samband med hennes Europaturné.

Mera uppgifter om Ammas program fås i början av hösten på föreningens hemsida Amma-center of Finland och om Europaturnén på www.amma-europe.org.

Amma menar att det Gudomliga finns i allt, i det som vi kan uppfatta med våra sinnen och i det som vi inte kan uppfatta. Att förstå den underliggande sammanlänkningen, enheten i allt är andlighetens väsen och det som utgör slutet för allt lidande.
När man frågar Amma om vilken religion hon tillhör säger hon att kärleken och medlidandet är hennes religion, och att det utgör grunden för alla religioner. Amma försöker aldrig att förmå människor att byta religion utan hjälper dem att nå djupare i den egna religionen. Människor från alla möjliga trossamfund, religioner och bakgrunder kommer till Amma för att få uppleva hennes kärlek och glädje.


Info: Amma-center of Finland


"Love is a universal religion, and this is what society really needs. Love should be expressed through our every word and action. "
 

"No matter how rich we are, as long as we have no compassion, we, ourselves, are truly living in utter poverty. If we are compassinate towards our fellow beings, it is like gold with a fragrance, something utterly unique. Its value is beyond all words."

söndag 19 juni 2011

Kolesterolet - exempel på hur vinst går före patienters hälsa

Under 60-talet ansåg många att fett och kött var omoralisk pga svält i U-länder. Att fett skulle vara farligt fick även starkt stöd från de företag som tjänar på det. Detta ledde till de första officiella kostråden,  där man rekommenderade att minska fettintaget till 30 procent och istället äta mycket mer kolhydrater. Många vetenskapsmän protesterade starkt mot den oprövade rekommendationen. Teorin om att fett är farligt blev fort en officiell sanning, trots att den aldrig bevisats. Forskare som ifrågasatte det fick också svårt att få sina studier bekostade.

Det är tydligt att många läkare har påverkats negativt av läkemedelsföretagen och sugits in i trenden att mångla ut statiner på löpande band. I vissa fall skrivs det ut recept som standard till alla över 50 år och det händer att det delas ut av dessa mediciner utan att ens ta blodprov innan. Man skulle tycka att en läkare behöver bekräfta en diagnos för förhöjt kolesterolvärde via test först. Det kan ju orimligt synas utanpå om man har förhöjda värden!  Det har även avslöjats att det finns läkare som inte längre beräknar kvoten mellan "goda" HDL och "onda" LDL-kolesterolet när man testar kolesterolhalten i blodet. Istället fokuserar de bara på LDL nivåer och om dessa är höga så är sannolikheten stor att patienten går hem med ett statin recept.
Detta är rent löjligt och det faktum att dessa läkemedel dominerar marknaden är en tydlig indikation på kraften i läkemedelsföretagens marknadsföringsmaskineri. Något är allvarligt fel och sanningen är skrämmande. Det är frågan om massmedicinering i global skala. Enligt forskning är det så att för dem som tar ett läkemedel som klassas som statin är oddsen nästan 100 mot 1 att de inte behöver medicinen!

Hur är detta möjligt?

Man har helt enkelt manipulerat testresultaten till sin fördel och endast avslöjat resultat som är till fördel för statinerna. Man har fått det att låta som om statinerna är svaret på de flesta sjukdomar och nästintill en mirakelmedicin. Det mest skrämmande i det hela är att man totalt blundar för de fruktansvärda biverkningar som många upplever i samband med användningen av statiner. Forskning har visat att muskelsmärta och svaghet uppstod i upp till en tredjedel av dem som tog statiner, med måttlig eller svår muskelsmärta hos 100 till 300 kvinnor (av 226 000 deltagare). Tidskriften The Lancet rapporterade nyligen om en studie år 2010 som visade att för varje 225 patienter som tar statiner under längre tid än 4 år inträffar ett fall av typ 2-diabetes. Tidigare forskning har också kopplat användningen av statiner till diabetes, gråstarr, leverdysfunktion, muskelförsvagning, impotens, spontanabort, missbildning hos foster, troligtvis även cancer, depression, Alzheimer och mental förvirring ... för att nämna några biverkningar i djungeln av biverningar från statiner. Biverkningarna leder ju sedan till att patienten börjar ta ännu mera mediciner. För t.ex. värk eller depression och det leder ju i sin tur till att läkemedlen säljer som aldrig förr.

Innan du följer någons råd om att ta statiner (särskilt om hon/han inte ens tagit ett blodprov) gör egen forskning. Det finns mycket information. Det finns naturliga sätt att hålla ditt hjärta friskt utan att ta syntetiska mediciner. Diskutera med din läkare för att se vad hon/han har att säga och överväg alla tillgängliga alternativ för dig ... innan du börjar ta farliga droger kan göra mycket mer skada än nytta.fredag 17 juni 2011

Neale Donald Walsch i intervju av Lilou Mace

- How to break free from poverty & hard times?
Detta är en intervju värd att lyssna på. Lilou gör här en av sina bästa intervjuer. Neale är en man som gått igenom mycket. Han står stark i sin tro och innehar enorm vishet. Här delar han frikostigt med sig från hjärtat men ger även lyssnaren utrymme att finna sina egna svar.
torsdag 16 juni 2011

Känsliga människor - enligt Diana Cooper


'Sensitives are high frequency people. They have large chakras which reach out and embrace others. When they do this they take in and transmute their negative energy but very often overload their own systems. Sensitives do not agree to this at a soul level. It is a consequence of being of a high frequency without the understanding of how to purify and cleanse their own chakras.
Here are some things that may help.
Keep your surroundings pure and high frequency. If you are taking in other's negative energy and are living in murky energies, it will be very difficult to transmute everything.

Swimming. Making sure you bless the water.

Walking in nature. Ask nature to purify your chakras.

Call in the Gold and Silver Violet Flame of transmutation.

Exercise.

Joyful dancing.
Being in high energy places like mountains, oceans etc.Visualize yourself opening each chakra and allowing a waterfall or other pure water to flow through it, washing it.'Källa: Diana Cooper


onsdag 15 juni 2011

Total månförmörkelse inattInkommande natt, natten mellan onsdag och torsdag, 15 och 16 juni 2011, kan man se en total månförmörkelse i södra och mellersta Finland.
Det sker ungefär vid midnatt och den totala förmörkelsen varar i hundra minuter.
Mörkaste tidpunkten infaller klockan 23.13. Månen ligger lågt vid horisonten under förmörkelsen. I Helsingfors är månen redan i skuggan när den stiger över horisonten kl. 22.35. I Uleåborg går månen upp kl. 23.54. I Sverige syns den bäst i de södra delarna som Skåne och Blekinge.
Enligt den astronomiska föreningen Ursa är den här månförmörkelsen speciell, eftersom månens bana går rakt genom jordens kärnskugga och månen blir inte helt svart utan får ett rödaktigt sken.
mera...New Earth Energies June 2011

I och med att energierna just nu är väldigt speciella vill jag dela med mig av all information jag kommer över. Jag har tyvärr inte tid att översätta allt till svenska så jag publicerar inläggen på originalspråket engelska. Via Google Translate får man tyvärr inte någon bra översättning i detta ämne.


TIME CODE SHIFTS AND THE RECALIBRATION OF THE PLANETARY HEART
TO THE COSMIC FREQUENCIES OF LIGHT
The New Earth Energies June 2011
ARCHANGEL MICHAEL through Celia Fenn


'In this month of June you are entering into a Major Time Code Shift that will release and remove the Old Time Codes and replace them with the New Reality Time Codes and then bring these into balance in a recalibration of the Planetary Heart to the Cosmic Frequencies of Light. This will take place before and during the Total Lunar Eclipse on the 15th of June and leading up to and after the Solstice on the 21st of June.

The Old Time Codes of the Third Dimension encoded the energies of Separation and Individual ego selfhood. It was a Finite Reality based in Linear Time and deeply disconnected from that which you call Nature. It encoded deeply held inner energies of guilt, wounding, suffering and a need for redemption. This desire for redemption led to the rise of myths of Saviors and Messiahs, taking away your own sovreign power to create and manifest.

The New Time Codes will encode the energies of Unity and Connection on all Levels. They will encode the spiral and cyclical power of the unfolding of Space/Time, as on the Higher Dimensions, and will allow for the Reconnection with Nature and with the Planet as a Being of Light. They will empower Individual Sovreign beings to connect in Communities of Light to assist in the Re-creation of the Earth as a Multi-Dimensional Home for the New Human Angelic Being of Light that you are Becoming.

Beloved Family of Light, after the Total Lunar Eclipse there will be some very powerful moments of realignment and recalibration at the Solstice on the 21st of June. Those who have allowed the recalibration of their Light Being to the New Time Codes will find themselves moving into the Frequency of Love and Peace. But, the opposite will be true of those who are still clinging to the Third Dimensional Reality, for their version of Time/Space will no longer be supported by the Deep Codes, and the crumbling of illusions will accelerate and become evert more clear and obvious. Indeed, there may be anxiety and panic among those who cannot as yet feel the vibration of the new as it aligns with the Future Earth manifesting in the Now.
Indeed, we say to you that Love and Peace are a Frequency of Light. They are not emotions or even feelings as such, they are alignment with the Codes of Light that carry the information of Divine Creative Will. Those who enter into Multi-Dimensional Consciousness learn how to allow themselves to surrender to the Flow of Divine Light and Divine Will, and to enter into the Frequency of Love and Peace.

Beloved ones, to be in the Frequency of Love you do not have to prove yourself or work on youtself or be something that you are not as yet, you are Love and you express that Truth when you simply align with the Frequency of Divine Will and Cosmic Light. There is nothing to learn or achieve ....you simply allow the Light to flow through you as you become the "Eye of God". Divine Intelligence experiences itself as Love through You! It is simple when you allow this Flow and this alignment!
Beloved Ones, to be in the Frequency of Peace is not just to end war and aggression. It is to shift into the vibration of Divine Peace that flows from the Heart of the Divine. When you allow that vibration to flow through you....you become the Peace of God at all times. In this New Earth, you will align with Peace and you will become Peace.

The New Time Codes will support this process of shifting into this Flow and Frequency of Light.'


Källan och kanaliseringen i sin helhet hos Celia Fenn.


Foton: http://weheartit.com


tisdag 14 juni 2011

Ljusklot eller orb

Det är fascinerande att upptäcka bilder av det fenomen som kallas orb eller ljusklot. I och med dessa kan man se en tydlig indelning mellan det gamla och det nya sättet att se på värlen.
Foto: My Green Blog - Pia

Det gamla sättet förklarar att 'orber är stora oskärpecirklar som uppkommer då partiklar (damm, vattendroppar, insekter etc.) hamnar kraftigt ur fokus. För att framträda måste de vara mer upplysta än bakgrunden, vilket är ett vanligt resultat av att använda blixt i mörka utrymmen.'


Det nya sättet att se på saken är något helt annat. Här Diana Cooper som expert för fenomenet och förorden i hennes bok Ascension Through Orbs:

Neither of us knew anything about Orbs other than strange balls of light had been appearing in photographs, especially digital ones but our guides and angels said they would train us about them. They told us that the angels have long said that they would give us physical proof of their presence and now they have done so through the Orbs. They impressed on certain technologists to create digital cameras at a frequency the angelic realms can access. The angels can lower their frequency to impress their light bodies in a circular shape on the photographs.

Fri översättning:
Ingen av oss visste något om dessa ljusfenomen mer än att det var märkliga ljusklot som visade sig på fotografier, speciellt digitala sådana, men våra guider och änglar berättade att de skulle undervisa oss om dem. De berättade för oss att änglarna länge har sagt att de skulle ge oss fysiska bevis av deras närvaro och det har de nu gjort det genom orberna. De inpräglade vissa tekniker att skapa digitala kameror på en frekvens, som änglarna kan ha tillgång till. Änglarna kan sänka sin frekvens för att inprägla sina ljuskroppar i en cirkulär form på fotografierna.

Källa: Diana Cooper

Jag tror att var och en  måste använda sitt eget omdöme, när vi ser fenomenet på ett fotografi. Både jag och min sambo har tagit otaliga fotografier där ljusfenomen visar sig på olika sätt. Förhållandena är varierande. Olika säsonger, med och utan blixt samt ute och inne. Ändå framträder de. Ibland är de som skuggor, ibland väldigt tydliga. De kan ha olika geometriska former, olika storlek och olika färg.Vi är ingalunda de enda som upptäckt detta utan det förekommer överallt och det finns även människor som kan tolka dessa fenomen. Bl.a. Diana Cooper. Tittar man noga på energikloten så kan man se att de innehåller små spiralformationer.
Fotografiet i detta inlägg togs vid Fiskars Bruk för två veckor sedan. Någon sekund innan detta fotografi, tog jag ett annat foto på samma ställe men med min sambo och hans son i bild. Den 9-åriga sonen stod till vänster och min sambo till höger på exakt samma ställe som fotot ovan är taget. Ovanför sonen syns ett enormt klot och flere mindre klot i olika färger och ovanför min sambo ett mindre men mycket tydligt klot. Enligt Diana Cooper hämtar många änglar själar till vattendrag för energi och rening. Svaret jag fick av henne är ordagrant: Angels of purification clearing and uplifting this area and all who are there.

måndag 13 juni 2011

Musiken - själens föda

Mer än någonsin behöver världen harmonisk musik. Vi tvingas stå ut med en ökad brusnivå, ett högt livstempo och en stressnivå som är som en tickande bomb. Detta sker både i arbetslivet och privat och det tär på människan. Med harmoniska toner kan man göra mycket gott. Det kan komma en tid då forskare, musiker och läkare samarbetar gällande musikens harmoniserande inverkan. Musik bidrar med positiv energi, inspiration och öppnar hjärtat.
Därför har vi två öron, för att kunna lyssna till olika ljud och musik. Från öst och väst, från norr och söder. Ta in alla intryck. Fågelsång, vindens sus i träden, vågorna som skvalpar mot stranden. Det finns så mycket härlig musik att välja bland och man kan lyssna på så många olika sätt. Dagens teknik ger alla möjligheter. Live musik är något alldeles särskilt, där flere sinnen får sina upplevelser. Speciellt nu på sommaren står ett stort utbud till vårt förfogande som det lönar sig att utforska. Festivaler, musikfestspel och opera. En speciell godbit för andliga vänner är Wagners Lohengrin i Nyslott. Fast jag skulle lika gärna också se Puccinis Tosca eller Mozarts Don Giovanni eller Verdis Don Carlo.

Deva Premal & Miten är 'New Age' musiker av världsklass och är just nu på världsturné. De besöker 60 länder, bland dem våra grannländer Sverige och Estland dit resan gick i maj. Här följer några smakprov av deras musik.
Aum Bhur Bhuvah Swah, Tat Savitur Varenyam
Bhargo Devasya Dhimahi, Dhiyo Yo Nah Prachodayat

 We meditate upon the radiant Divine Light of that adorable Sun of Spiritual Consciousness;
 May it awaken our intuitional consciousness.       
söndag 12 juni 2011

Den nya jordens energier - Celia Fenn

Ärkeängel Mikael genom Celia Fenn i maj och juni 2011
                                      
I den första videon av två längst ner i detta inlägg, berättar Celia om hur det är att leva i sjätte dimensionen. Det är en dimension av magi och förtrollning, där man måste vara helt oskuldsfull precis som barn är, för att inte hamna i Spegelhallen där man kan fastna om man har det minsta uns av girighet och kontroll. Det är bara en liten grupp Stjärnbarn som just nu gått igenom portalen från femte till sjätte dimensionen. Själva aktiveringen hände den 17 maj vid Wesak fullmånen.
Det kan kännas ovant att vara på andra sidan, en del upplever uppstigningen genom symptom som ovanlig känsla i huvudet, expansionshuvudvärk, stelhet i kroppen och axlarna, förkylningsbesvär. Förmåga att ta emot data och ljus från en högre medvetenhet ändras. Detta innebär först förändringar i tallkottkörteln, vilket möjliggör mottagande av information via en kosmisk "bandvidd". Rent fysiskt kan detta innebära känslor av tryck och huvudvärk eller muskelvärk i baksidan av huvudet, skallbasen och axlarna. 
Sedan kommer hypofysen att omstruktureras och man kan uppleva känslor av yrsel, dimmig syn, konstiga ljud i öronen och svindel. Hjärnan tränas att inte bara ta emot nya uppgifter, utan även att börja överföra data på högre nivåer med hjälp av ljussändningar genom ögonen och ljudsändningar genom halsen vid sköldkörteln. Så detta innebär att sköldkörteln också påverkas av dessa fördringar. I samband med detta kommer många att erfara influensa liknande symtom med bronkit och sinuit, liksom obalans i sköldkörteln som visar sig som vågor av värme, låg energi eller hyperaktivitet.
Generellt en enormt upplyftande känsla och en massa ny energi. En vilja att utvecklas och få ny kunskap. Vi lägger skuld, oro, skam och det tunga åt sidan och känner ljuset av den inre barnets oskuldsfulla lekfullhet.

De flesta håller fortfarande på att ta sig från den tredje till den femte dimensionen och upplever en hel del svårigheter just nu pga. att det som fungerade i den tredje dimensionen inte längre fungerar som det "alltid" har gjort. Mattan rycks bort under fötterna. Många tvingas flytta, förlorar sin partner och/eller gamla vänner, sitt jobb.
 Den sjunde dimensionen, som Ärkeängel Mikael kallar Guds öga, betyder att man fullt ut är ett instrument, ett verktyg för det Gudomliga.

I den andra videon berättar Celia om de kraftiga energierna som råder nu i juni 2011 och speciellt under den kommande månförmörkelsen den 15 juni 2011 och  under aktiveringen  av Stonehenge supergalaktiska portal under sommarsolståndet den 21 juni 2011.

Det är rekommendabelt att ta del av de inkommande energierna genom att delta i meditation eller ceremonier som kommer att förankra dessa koder av nytt ljus på vår planet.

För mer information om dessa anpassningar kan man besöka följande webbplatser:

Celia Fenn Starchild Global
Donna Provancher Astronomologer


Oavsett var du befinner dig, om du har det jobbigt, gå in i hjärtat i meditation och lyssna på din egen inre röst. Där finns alla svaren du behöver. Det viktigaste är hur du känner dig, så hitta vägar att göra dig själv glad. Ofta blir man glad av att göra andra glada!

Var ljus och kärlek och du får ljus och kärlek!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...