Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

fredag 30 september 2011

Join Urgent Call for a New Economic Order
Petition from Avaaz.org:


Right now, our jobs and services are under threat as speculators gamble and politicians squabble. But in four days Europe's finance ministers are poised to make drastic decisions that could threaten our economy for years to come. Only a mass public outcry now for a cooperative economic approach can protect our future. 

Everyday we read headlines: 'Eurozone crisis, turmoil, grim outlook'. Now, some fear a return to the mass unemployment of the 1930s. And to appease the banks, our indebted governments are cutting social spending to save money, triggering riots and recession. But they know we elect them, so if we build a massive European movement now to defend our welfare states and end the cuts we could force them to change course.

Europe's finance ministers meet in Luxembourg on Monday. Let’s ensure our voices overwhelm the self-serving calls of the big banking lobbies. Join the urgent call for a new economic order, based on long-term, people-focused spending, and strong measures to tackle and regulate speculation and profiteering. We’ll deliver it to the finance ministers meeting next Monday. Sign now and circulate this campaign to everyone: Avaaz.org
Avaaz is a global web movement to bring people-powered 
politics to decision-making everywhere.


torsdag 29 september 2011

Tonfiskröra

Denna supergoda tonfiskröra passar bra som t.ex. pålägg på rågbröd eller till en sallad eller varför inte som fyllning i pitabröd till vickning.


Detta behövs:
3 små burkar Calvo-tonfisk i olja
1 liten rödlök
en bit purjolök
1 ask Philadelphia färskost
1 nypa flingsalt
grovmalen svartpeppar


Skala och hacka rödlöken. Strimla purjolöken. Blanda tonfisken med färskosten och rör i lök och kryddor. Enkelt och gott och kan förvaras flere dagar i kylskåp  :)tisdag 27 september 2011

Den nionde vågen och Mayakalendern

Carl Johan Calleman har i över trettio år ägnat sig åt att studera Mayakulturens kalender. Han är en av vår tids absoluta experter i ämnet. Jag har inte egentligen satt mig in i ämnet Mayakalendern så jätte mycket innan, men jag tycker att det har pratats och skrivits så mycket om 'The 9th Wave' på sista tiden att jag vill veta vad det handlar om. Nu skall jag helt kort försöka återge det jag lärt mig. 
Många människor har hört talas om att Mayakalendern närmar sig sitt slut och det skapar rädslor och åsikter och oro om vad det kan vara frågan om. Enligt Calleman är informationen begränsad eftersom det finns bara en enda text i Mayakalendern som handlar om slutet och det är monument 6 i Tortuguero. Där sägs att vid den tidpunkten kommer niostegsväsendet Bolon Yookte att nedstiga. Vad detta betyder är enligt Calleman inte helt lätt att förstå men det kan vara frågan om en kombination av nio kosmiska krafter eller nio vågrörelser, som skapar Universum, samtidigt kommer att manifesteras fullt ut.
Enligt Mayafolkets sätt att beskriva innebörden av detta så talas det inte om att jorden går under. Kalenderns slut handlar om en fullbordan av nio evolutionära processer som pågått sedan Universums födelse. Kalendern bygger på nio kosmiska krafter, som är nio stegvisa utvecklingar med tretton energier.
Kalendersystemet motsvarar viktiga händelser i den biologiska och historiska utvecklingen och de olika stegen och energierna bildar i var och en, en ram för medvetandet. Den nionde och högsta kraften kommer att innebära ett skifte till enhetsmedvetande och det är den 28 oktober 2011 när Mayakalendern når sitt slut. Enligt Calleman handlar detta om att en process avslutas.
Vi människor söker idag svar om vår framtid, men Calleman menar att vi människor ofta ställer frågor utan att inse att vi redan har svaren inuti oss och framför allt har vi ett eget ansvar. Vi själva skapar vår framtid och det kräver att vi blir medskapare i den gudomliga planen. Det är mycket viktigt att var och en nu följer sin kallelse och viktigt att var och en engagerar sig i allas vår gemensamma framtid. 
I grund och botten handlar det om att varje människa behöver hitta relationen till Gud. Vi behöver söka oss till källan och så är det upp till var och en vad man gör med det man finner. 
Läs mera här:
http://www.calleman.com/content/articles/svenska/dawn_of_the_unity_wave_SV.htm
www.calleman.com
www.maya-portal.net
www.handclow2012.com/
http://koti.mbnet.fi/maya/astrologia/mayamerkit.htmlmåndag 26 september 2011

Vispgröt, Lingongröt, Klappgröt...


... kärt barn har många namn. Som barn brukade jag tycka att det doftade så gott i huset när mormor hade lagat vispgröt.

Här följer mitt recept för ~ 8 portioner (jag använder ekologiska ingredienser så mycket som möjligt):

1 liter vatten
1 ½ dl fullkorns speltmannagryn
1 dl lingon 
1 dl hallon
½ dl lingonsylt
½ dl socker
1 nypa salt


Koka upp vattnet i en kastrull av medelstorlek. Vispa i speltmannagryn och salt. Koka på medelvärme i några minuter och rör om emellanåt. Tillsätt bär, sylt och socker och rör om. Låt inte koka mera utan stäng av plattan och låt stå på plattan i eftervärmen cirka 10 minuter. Låt sedan gröten stå och kallna varefter den vispas pösig med elvisp i cirka 5 minuter. Serveras med mjölk.
Håller bra i kylskåp i flere dagar, enkelt att ha till hands som mellanmål eller kvällsmål.lördag 24 september 2011

Årets blomlökar

Har ni satt vårens blomlökar redan?
Jag kan ju inte hålla mig! I fjol satte vi närmare tvåhundra lökar och fick njuta av en underbar blomsterprakt i våras. Ändå måste jag köpa några till nu. Dessa heter Narcissus Small Cupped Jamestown, Narcissus Poeticus Angel Eyes och Narcissus Trumpet Lemon Glow. Underbara namn men främst köpte jag dem för färgens skull. Tycker dessa ser väldigt sofistikerade ut. De andra jag har är ganska granngula så jag tycker att det kan vara bra att blanda in lite vitt också. 
På andra ställen, lite här och där, påtade jag ner hyacintlökar som jag sparat sedan julen.
Få se nu om jag skall nöja mig med detta, jag hinner ännu plantera mera för jag är ovanligt tidigt ute. Kanske jag skulle försöka mig på några tulpaner också. Vi har harar här så det kan vara riskfyllt men bara en påse kan man ju prova med :)

fredag 23 september 2011

Höstdagjämning

Den 23 september börjar alltså hösten enligt kalendern. Det är höstdagjämning, dvs. dagarna och nätterna är nästan lika långa överallt på Jorden. Tittar man i olika almanackor så ser man att höstdagjämningen inträffar den 23 september kl 12:05 finsk sommartid. Det är nämligen inte en dag, det är en tidpunkt som avses när Jorden passerar en speciell punkt på sin bana runt solen och solen står rakt över ekvatorn.


Det är höstdagjämning norr om ekvatorn och vårdagjämningen söder om ekvatorn.  Här i norr är det dags att balansera de intentioner vi skapade under vårdagjämningen och förbereda oss för att anta vinterns utmaningar. 
I höst är det ändå inget som är som vanligt. Även astrologiskt sett är det mycket som händer på himlen och det återspeglas på Jorden. Vi går med stormsteg mot Mayakalenderns slut och år 2012. Vi får redan nu varje dag erfara de osedvanliga i tiden vi lever i och tvingas uppleva snabba förändringar. Det är problemen i Mellanöstern, det finansiella läget i världen, naturkatastrofer, stormar och översvämningar, uppsägningar och skandaler.  Det är naturligtvis ingen som vet hur framtiden egentligen kommer att bli, vad som väntar oss. Men en sak är säker, de stora förändringarna på Jorden kommer att fortsätta trappas upp och tempot kommer att öka ytterligare. Det är därför viktigt att redan nu börja träna på att fatta snabba beslut och att snabbt få kontakt med vår magkänsla för att känna efter om något känns rätt eller fel. Tiden som ligger framför oss kommer att vara utmanande men också spännande och fantastisk. Människor kommer att göra andra val, bilda nya konstellationer och föra en annan livshållning. En större beslutsamhet, en öppenhet och djärvhet kommer att råda. Människor kommer att lämna all tröghet bakom sig och välja att leva i ett ständigt flöde. De kommer att upplevas som befriande, fascinerande och häpnadsväckande förändringar. 
Det kan vara bra att tänka på att alla dessa förändringar är av andligt ursprung och ingår i en stor plan, så försök att omfatta allt nytt med kärlek och förståelse och lev i glädje.


  I Ljus & Glädje
Piatorsdag 22 september 2011

Lilou Mace meets Shamrock and the breath of Life in Chicago

For the past three years Shamrock has traveled the planet assisting world-renowned spiritual teacher and intuitive healer, Sonia Choquette in her intuitional and transformational workshops such as Trust Your Vibes, Travelling at the Speed of Love and The Power of Spirit.

onsdag 21 september 2011

Svårt med ekologisk broiler

På tisdag avslöjades i nyheterna i Finland äntligen något som jag misstänkt länge. Att köttproducenterna inte vill satsa på ekologisk produktion av fjäderfä. 
Det finns ingen ekologisk broiler till salu i de största matkedjornas affärer i Finland idag.  Man skyller enfaldigt nog på att smittorisken är hög pga. att fåglarna måste få vistas utomhus året runt. Men vid Livsmedelstillsynsverket Evira tillbakavisar man däremot uppgifterna om att ekohönsgårdar skulle vara mer utsatta för salmonella än sedvanliga hönsgårdar. 
Djurskyddsföreningen Animalia anser att de stora fjäderproducenternas åsikter om ekologisk broiler genomsyras av pengar. Broileruppfödning på löpande band är billigt säger representanter vid Animalia. De avfärdar också den påstådda förhöjda salmonellarisken. Ingen förhöjd salmonellarisk har t.ex. kunnat påvisas i ekologiskt producerade ägg. 
Äntligen tas detta ämne fram i dagsljuset!

måndag 19 september 2011

Vinstdragning :DSå gick det till:


Jag skrev små lappar med deltagarnas namn
så rullade jag varje lapp till en rulle och fäste med lite tejp
varefter de lades i en vas och Mr Fortune drog en vinnare :D
Trumvirvel...Da Da Da Da Da Da Dammmmm...och vinnare är


Grattis! 

Maria har vunnit Litte Grandmother's nya bok Message for the Tribe of Many Colors.
Vinnaren har kontaktats personligen.


Jag och mitt blivande företag vill rikta ett hjärtevarmt TACK till samtliga deltagare.
Det var roligt med tävling och en glädje att ge bort ett viktigt budskap. Vi kan se fram emot fler tävlingar framöver så välkommen igen!lördag 17 september 2011

Palestine: the world's next nation?

The Palestinian people are calling on the world to recognize Palestine as a state. Over 120 countries have endorsed the call, but the US and Israel are trying to block it. European leaders are on the fence. In 3 days, the proposal will be presented to the UN General Assembly. If we can persuade Europe to support this non-violent, legitimate bid now, it could spur a dramatic shift towards peace. 


Click to sign the urgent petition:  More information and Sign Herefredag 16 september 2011

Internationella dagen för bevarande av ozonskiktet

Den 16 september markerar man den av  FN stiftade Internationella dagen för bevarande av ozonskiktet , även kallad 'Ozone Day'.  Denna händelse skall påminna oss att belysa problemen kring ozonskiktet, dess relation till klimatförändringen och påminna om vad enskilda och industrin kan göra för att skydda ozonskiktet från ytterligare skador.Det finns två internationella överenskommelser genom vilka man försöker skydda ozonskiktet. Wienkonventionen ger en ram för det vetenskapliga och tekniska samarbete som går ut på att följa ozonskiktets tillstånd. Montrealprotokollet begränsar produktionen och konsumtionen av ämnen som försvagar ozonskiktet och sätter dessutom gränser för handeln med dessa ämnen.
Montrealprotokollet undertecknades den 16 september 1987. Tack vare protokollet har man lyckats minska utsläppen av ozonnedbrytande gaser med 98 procent fram till 2010 och därför har också halterna av klor och brom i stratosfären så småningom börjat sjunka.
Att halterna har sjunkit har setts som ett tecken på att ozonskiktet ovanför Antarktis håller på att återställas. Däremot har ozonförtunningen under våren i de nordliga områdena så småningom blivit allt djupare. Orsaken är inte ökade halter av ozonnedbrytande ämnen utan sannolikt en nedkylning av stratosfären till följd av växthuseffekten, vilket ger mer gynnsamma förhållanden för nedbrytning av ozon.
Inom Europeiska gemenskapen har kraven i Montrealprotokollet skrivits in i en förordning (1005/2009). Den reglering av ämnen som försvagar ozonskiktet är delvis till och med strängare i EG-förordningen än i protokollet. Genom nationell lagstiftning har man satt upp krav på minimikompetens hos personer som hanterar ämnen som försvagar ozonskiktet samt gett noggrannare bestämmelser bland annat om avfallshanteringen.Källa och läs mera hos miljo.fi som är Statens miljöförvaltning:

torsdag 15 september 2011

Tävlingen forsätter ännu - kom med!


Jag menar tävlingen som jag skrev om i senaste inlägg: Vad vill du handla i min gröna butik?

Det finns ännu några dagar kvar, till och med söndag 18.9.2011 att komma med i tävlingen - jag skulle så gärna vilja ha mera svar! Hoppas att alla förstår att detta inte förpliktigar till någonting alls. Det är bara lite kunskap om hurdant ert köpbeteende är online, som jag är ute efter. Däremot har man ju verkligen en stor chans att vinna den nyutgivna boken eftersom svarsprocenten är så låg.

Jag är så tacksam för de fyra svar som hittills kommit in. Ni är fantastiska! Svaren är konkreta och till stor hjälp och framöver kommer jag fortsättningsvis att vara lyhörd för det som tipsas och önskas. 

LYCKA TILL ALLA!


fredag 9 september 2011

Vad vill du handla i min gröna butik? Vinn bok :)Nu har du världens chans att påverka utvecklingen i mitt blivande företag. Jag efterlyser åsikter och önskemål och hoppas på jätte mycket konkreta exempel.


Du kan kommentera här på bloggen och kan vara anonym om du vill. Om du inte vill kommentera här, kan du skicka e-post istället till: blog.mygreen(at)gmail.com. De som kommenterar anonymt kan skicka e-post med namnet som deltar i utlottningen.


Jag vill veta:  •  Vad/vilka produkter skulle du vara intresserad av att handla i en webshop inom följande ämnesområden: ekologi, hälsa, må bra, skönhet, inspiration, kreativitet, självutveckling, andlighet, hem och inredning? (inte livsmedel)


  • Ge gärna konkreta exempel på bra produkter och märken som du använder. 


  • Vilken typ av produkter handlar du online? Vilken typ av produkter vill du inte handla online och varför?


  •  Berätta vad som har varit bra eller dåligt i tidigare erfarenheter av shopping online och vad du skulle vilja att skulle vara annorlunda?Du har drygt en vecka på dig att svara. Sista dag är söndagen den 18.9.2011. Bland alla som svarat drar Fru Fortuna en vinnare den 19.9. och priset är..... Litte Grandmother's nya bok Message for the Tribe of Many Colors

torsdag 8 september 2011

Little Grandmother's Book!

As I woke up this morning, I immediately felt that today is a very fine day. I didn't know why but I felt it. Usually I have my cup of coffee by the computer reading a few blogs first thing in the morning. Today I felt an urge to visit Little Grandmother's website. I haven't heard from her in ages and haven't visited her website since maybe in May last. Well, I surfed there and what did I find? I found really good news! Little Grandmother's book will be available today! Yes, this is certainly a very excellent day filled with joy :)
onsdag 7 september 2011

Lilou Mace meets Kimberly Marooney for an Angel Reading

This is for all of us, so please, take a few moments to relax and embrace this healing video.


www.kimberlymarooney.com


måndag 5 september 2011

Klimatsmart pocket

Vill du fortfarande läsa härliga böcker men samtidigt värna om miljön?
Då är det viktigt att hålla sig till förlag som miljökompenserar och klart visar att de värnar om miljön. Det har nu blivit lättare för oss konsumenter att välja rätt.


På Månpocket hemsida skriver man såhär om Klimatsmart pocket:
Månpocket och Bonnier Pocket lanserar nu Klimatsmart pocket som innebär en ny miljövänligare pocketbok. En klimatsmart pocket är FSC- certifierad, klimatkompenserad och stödjer Världsnaturfonden WWFs klimatarbete. På ett år handlar det om cirka 7 miljoner pocketböcker som produceras miljövänligare. Det första klimatsmarta pocketsläppet når handeln i mitten på april (*2011). Detta är ett första steg i ett långsiktigt miljöarbete.

Pocket är en bruksvara som produceras i stora volymer. Månpocket och Bonnierpocket trycker 6-7 miljoner exemplar varje år. Det känns därför väsentligt att ta ett steg i en mer miljövänlig riktning för just pocket. Vi vill möjliggöra för våra läsare, kunder och upphovsmän att välja miljöbättre pocketböcker. Det här är ett första steg. Vi fortsätter naturligtvis att se över vår produktion och hoppas också att andra i branschen följer efter.

Klimatsmart pocket innebär att:
• Böckerna trycks på FSC- märkt papper. FSC står för Forest Stewardship Council och verkar för ett ansvarsfullt skogsbruk.
• Böckerna trycks i Sverige för att undvika långa transporter
• Månpocket och Bonnier Pocket klimatkompenserar för de utsläpp som inte går att undvika i bokproduktion (inklusive transport) genom Climate Friendly. Vi har initialt klimatkompenserat för mer än ett års pocketutgivning. 
• Månpocket och Bonnier Pocket stödjer Världsnaturfonden WWF och bidrar till deras klimatarbete.


En av de första Klimatsmart pocket-böckerna. Se gröna loggan nere i höger hörn.* årtalet är bloggarens antagande

söndag 4 september 2011

Pasta utan vete

Senast när jag var till Åbo var jag in till ekobutiken Ruohonjuuri (Gräsroten). Där hittade jag dessa produkter som jag inte testat förut. Jag tål inte vete eller korn alls. Spelt också bara i små mängder och mera sällan. Därför är jag alltid på jakt efter bra produkter som innehåller sådant som jag kan äta. 

Av märket Viva Mais har jag tidigare testat penne men blev glad att hitta denna spaghetti eftersom utbudet av bra, vetefri spaghetti är rätt skralt. Denna spaghetti var supergod! Den innehåller bara majs och vatten. Om man kokar den precis enligt föreskrifterna och sedan bara låter den rinna av och häller olivolja över blir den perfekt. (Skölj inte med vatten om du brukar göra det.) Helt suverän Carbonara och det var många år sedan senast för min del!

MakroBios råg makaroni är mörk och hälsosam och god. Innehåller också bara råg och vatten. Vi åt den med räksås. Det var kanske inte den bästa kombinationen men nästa gång skall jag laga makaronilåda av dessa. Det blir nog lyckat!Sondra Shaye i intervju av Lilou Mace
BHAKTI SONDRA SHAYE is a healer, spiritual teacher and counselor who has enjoyed a very successful alternative healing practice for nearly 10 years. A former corporate attorney who was blessed with honors and included in "Who's Who Among American Law Students" while in law school, Sondra's ability to help others move forward and lead a happier, more productive and fulfilled life are skills she is happy to share.

Sondra is committed to helping people. Love, compassion and cooperation to transform not only themselves but also the world. Sondra believes that service to man is service to God, and she is honored to live her life in service. 

lördag 3 september 2011

Lynne McTaggart - en intressant bekantskap

Jag har inte tidigare lagt märke till journalisten och författaren Lynne McTaggart. Men i och med att hennes fjärde bok kommer ut på svenska i höst så fick jag syn på en artikel och läste om henne. Jag blev nyfiken och tog reda på mera. Hon är ett av de främsta språkrören inom ämnesområdena medvetande, modern fysik samt tillämpad skolmedicin och alternativmedicin. Hon föreläser över hela världen och är en av de verkställande direktörerna för Conatus, som publicerar högt ansedda nyhetsbrev om hälsa och andlighet. Hon är bosatt i London tillsammans med sin familj. 

Lynne Mc Taggart har gett ut fyra böcker på engelska. What Doctors Don't Tell You: The Truth About the Dangers of Modern Medicine, The Intention Experiment, The Field: The Quest for the Secret Force of the Universe och den nyss utkomna The Bond
: Connecting Through the Space Between Us.
Nu är hon då för första gången aktuell på svenska med boken Fältet : Jakten på universums hemliga kraft. Den utkommer den 15.10.2011 men kan förhandsbokas i de flesta online butiker. Lynne McTaggart presenterar i boken ett radikalt nytt vetenskapligt paradigm som hävdar att ett energifält förenar allt i universum och att människans medvetande och kropp inte existerar oberoende av omgivningen, utan är ett knippe pulserande kraft som oavbrutet interagerar med detta enorma hav av energi. Fältet är ansvarig för vårt sinnes högsta funktioner - vårt minne, intuition och kreativitet - och kan förklara många av människans djupaste mysterier - från alternativmedicin och andlig healing till paranormala upplevelser och det kollektiva omedvetna. Fältet kan även ge svar på några av de stora frågorna: vad är det mänskliga medvetandet och vad händer när vi dör. Vetenskaplig forskning har på senare tid hittat bevis för det som uråldriga myter och religioner till alla tider har uttryckt: att medvetandet spelar en central roll i utformningen av vår värld och att det bakom allt finns en livskraft. Det är vår förbindelse med denna kraft som till sist avgör om vi är friska eller sjuka, och det är denna kraft som måste utnyttjas för att läka. Fältet är en mycket läsvärd vetenskaplig detektivhistoria som presenterar en slående bild av ett sammanlänkat universum samt en ny vetenskaplig teori som förklarar så kallade övernaturliga fenomen. Med sin dokumentation från framstående källor är Fältet en bok fylld av hopp och inspiration för vår moderna värld. Den kan förändra människors liv, deras syn på världen och deras syn på det möjliga. Boken har hittills översatts till femton språk. 

"En av de starkaste och mest upplysande böcker jag någonsin har läst. En lysande presentation av tillförlitliga bevis för det som andliga mästare har hävdat i århundraden.
Wayne W. Dyer 
"Då och då händer det att någon sätter fingret rakt på tidsandan, på den utvecklingsmässiga gränsen för människans medvetande och insikt. Fältet är en idéväckande bok.
Barbara Marx Hubbard 
"Denna viktiga bok tänjer på fantasins gränser. Vi står inför ännu en revolution när det gäller vår förståelse av universum.
Arthur C. Clarkefredag 2 september 2011

Mässan för Ande och Vetande i Helsingfors


Tidpunkt: 8 - 9.10.2011
Öppet: lö kl. 10-19, sö kl. 10-18
Plats: Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu, Isonnevantie 8, Södra Haga, Helsingfors
TemaUppvaknande till hjärtats medvetande - Sydäntietoisuuteen herääminen
Mässan för Ande och Vetande (Hengen ja Tiedon messut) är en traditionell gränsvetenskaplig mässhändelse, som anordnas årligen på hösten i Helsingfors.

På mässan visar över 200 utställare upp ett tvärsnitt av hela det gränsvetenskapliga fältet: bl.a. nutidens andliga läror, österns och västerns levnadsvisdomar, alternativa terapier och naturläkemedel, yoga och meditation, parapsykologi, natur- och ekoprodukter, astrologi, litteratur, CD och konst på området.

Rajatiedon Yhteistyö ry (Föreningen för Gränsvetenskap) anordnar Mässan för Ande och Vetande i oktober 2011 för redan 29de gången. Temat för i år är ”Uppvaknande till hjärtats medvetande” som är grunden för ett mångsidigt föredrags- och seminarie program.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...