Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

söndag 30 oktober 2011

Neale Donald Walsch och Eckhart Tolle


Vad händer i mitt inre just nu?
Det borde vara den viktigaste frågan i varje stund för varje individ.
Vad som händer i ens inre borde alltid gå före det som händer utanför en själv.







fredag 28 oktober 2011

Härliga loppisfynd

Att springa på loppis är en av mina passioner. En tid blev det lite för mycket av det goda så nu har jag haft paus ganska länge. Här om dagen när jag tittade in till min finska kurskompis Anris blogg Anrinko,  blev jag SÅ inspirerad av hennes mysiga kök och fina loppisfynd. Jag blev SÅ sugen på att hitta lite mera glasburkar att förvara torrskaffning i. Och ett eller annat porslinsföremål också.
Så jag åkte via, den enligt mitt tycke, bästa loppisen på orten igår innan jag for till min företagarutbildning. Jag gjorde fantastiskt fina fynd och nu sitter jag här och beundrar härligheterna. Alla föremål är i otroligt gott skick, precis som nya!
Och det bästa med detta är att det är en ekologisk hobby och bra för alla inblandade. Jag har en viktig princip, nämligen att när det kommer in något nytt genom dörren så skall motsvarande mängd också ut genom dörren. Så i morgon skall jag gå igenom lite grejer och packa ner sådant som vi är färdiga med. Det är SÅ roligt att kunna variera sig och hämta in lite nya färger och former :) 


Den lilla blåvita engelska kannan är ett riktigt fynd för 10 euro. Den blåvita vasen kostade 3 euro.
 Den randiga kannan  gav jag 2 euro för. Glasburken med lock 4 euro.
Den höga glasburken 3,50 och den gamla glasflaskan med patentkork 3 euro.



                                                                          Tjingeling! Kram från Pia





onsdag 26 oktober 2011

Vecka för Rättvis handel

Hela innevarande vecka uppmärksammas Fairtrade speciellt i media och butiker.
Rättvis handel syftar till att förbättra villkoren för dem som producerar de varor som vi konsumerar. Ofta tror folk att de får bättre lön. Men det är en myt. Det är inte priset som gör Rättvis handel rättvis. Varför ska vi då handla rättvisemärkt? 
Rättviseprojekten bekostas med rättvisepremien, den extra summa som odlarna får  att använda till gemensamma utvecklingsprojekt. Projekten kan vara skolor, hälsocentraler, matkorgar och skolväskor. Basbehov. Projekten hjälper många på ett konkret sätt. 
Rättvis handel har krav på att odlarna organiserar sig i kooperativ och förhandlar så direkt som möjligt med nästa länk i handelskedjan och att alla länkar spelar enligt rättvisa regler. Det gör de små starka och ger dem möjlighet till konkurrens med de stora. Med hjälp av Rättvis handel har odlarna fått kontroll över sina liv. De är inte längre beroende av mellanhänder för att t.ex. få bananerna sålda. De blir aktörer på världsmarknaden. Många små odlare slår ihop sig och tillsammans blir de starka. Det är tack vare nischmarknaden Rättvis handel som det överhuvudtaget finns köpare att förhandla med. Varför skall en importör eller stormarknad köpa bananer från ett okänt kooperativ av småodlare när det går att köpa billigare från Chiquita och Dole?  Jo, för att det här okända kooperativet har ett certifikat med en logga som allt fler konsumenter vill köpa. Rättvisemärket.
Personligen tycker jag att ekologiskt och rättvisemärkt skulle vara en oslagbar kombination och borde gå hand i hand. När blir det möjligt? För om jag är tvungen att välja antingen eller så väljer jag ekologiskt. Förlåt Rättvis handel! Det borde ju finnas en egen märkning för ekologiska och rättvisa produkter. FairEko eller EkoFair eller något sådant.
Hur tänker ni i denna fråga, kära läsare?




http://www.fairtrade.se/
http://www.reilukauppa.fi/index.php?310
http://www.rattvishandel.net

måndag 24 oktober 2011

Awakening the Eco-soul - Lilou Mace meets Kutira in Maui


This is truly an interesting conversation and very inspiring information.
Please, listen to Kutira. We can all make things happen!






lördag 22 oktober 2011

Förkylningstider

Echinacea purpurea

Hösten bjuder på färgprakt men tyvärr också på förkylningar. Att klä sig för tunt och bli för kyld kan i sig inte direkt orsaka förkylning. Men när vi fryser kan det vara lättare för virus och bakterier att få fäste. 

Här följer några beprövade tips att tänka på:

  • Undvik att kyla ner dig.
  • Tvätta händerna ofta.
  • Om du blivit sjuk: vila. Att läka ut sjukdomen ordentligt är bäst både fysiskt och psykiskt. 
  • Sov med huvudet högt.
  • Undvik rökning som retar slemhinnan ytterligare. Rökare blir oftare förkylda och är mer utsatta för infektionssjukdomar.
  • Drick mycket.
  • Gurgla svalg och hals med saltvatten.
  • Ät inte om du inte har aptit. Fastan kan hjälpa infektionsförsvaret arbeta. 
  • Ibland rekommenderas att svettas ut förkylningen. Ändå verkar det vara bättre att hålla en normal kroppstemperatur, bädda ner sig när man fryser och försöka hålla sig behagligt sval vid feber.
  • Vädra ofta i rummet. Frisk luft ger ny, fräsch energi.
  • Koksaltsdroppar kan droppas i näsan med till exempel en plastpipett (som kan kokas och steriliseras). Eller gör en nässköljning. En tesked salt till en liter kroppstempererat vatten. Dropparna kan även barn använda.
  • Börja inte träna för tidigt, då kan hjärtmuskeln skadas.

Ett snällt sätt att antingen mota influensan i startskedet eller lindra den avsevärt efter att den redan brutit ut, är en kombination av att inta extrakt av röd rudbeckia (Echinacea purpurea) och nässköljning. Samt stora doser C-vitamin. Och dricka varm svartvinbärssaft.
Du kan förebygga och avhjälpa förkylning, bihåleinflammation, nästäppa och allergi lätt och enkelt genom att använda en nässöljningskanna. Detta rekommenderas både av läkare och astma- och allergiförbunden i många länder. Kom ihåg att följa instruktionerna som följer med respektive kanna.
Nässköljningskannor finns i olika färger och utföranden
men principen är urgammal och effekten fantastiskt bra!


fredag 21 oktober 2011

Kαινουρια Aγαπη - Antique - Kenuria Agapi




σε ονειροπολήσεις μου ταξίδι στην Ελλάδα


torsdag 20 oktober 2011

Tacksamhet

En dag när jag kände mig lite sårad av någon anledning, beslöt jag mig för att försöka skriva ner minst tre saker som jag är tacksam för just nu. Det tog ungefär trettio sekunder. Jag kände mig inte helt tillfreds efter det, men jag var mera avslappnad  och drägligare sällskap än innan, för både mig själv och min omgivning.  Det hjälpte och skingrade tankarna.

Jag testade nyss hur många orsaker till tacksamhet jag lyckas hitta på. Jag satte fem minuter som gräns. Jag kom på 85! Och nu efteråt känner jag mig upprymd trots att inget har förändrats under denna tid. Tacksamhet är en fantastiskt effektiv medicin helt utan biverkningar.

Tacksamhet kan förbättra hälsan, ge mer energi och underlätta relationer. Efter tre veckor av tacksamhetsträning förändras en sammanbiten surpuppa. Det är faktiskt sant att en daglig dos av tacksamhetsträning, i form av att lista tre dagliga orsaker till tacksamhet, bidrar till ökad lycka.

Har vi råd att vara utan att "offra" ett par väl valda minuter åt tacksamhet?






tisdag 18 oktober 2011

A Message of Peace from James F. Twyman

12 Peace Prayers - A Concert for Peace

Assisi Live Concert ~ Live Online 
October 26th 2011, Noon Eastern US Time 

(The time is 18:00 in Italy and Sweden and 19:00 in Finland. That is if I converted it right /Pia)


As many of you know, I am currently leading nearly 50 people on a walk through the countryside of Italy, arriving soon in Assisi, the home of Saint Francis, for a very important spiritual event. The leaders of the 12 major religions of the world are coming to Assisi to commemorate the first "World Day of Prayer" which took place 25 years ago. There is only one thing missing from this prayer event - Prayer! Though the event 25 years ago focused on the leaders praying the peace prayers from each of their traditions, this year they will not be allowed to pray, either publicly or privately - only give speeches. 

Did you read that? They are commemorating the "World Day of Prayer," but won't be allowed to pray! 


When I first heard this I was sad and worried. Now I feel a very different emotion - hope and great joy. I am hopeful because there are so many people who are responding to this call to allow the leaders to pray together, and I feel joy because I know that we will be the ones to make sure it happens. On October 25th I will be performing a concert in Assisi and will share the 12 peace prayers with people from around the world. Then on the 26th, I will perform that concert again, from Assisi, live online for the world to watch and share. I ask that you not only join me, but also pass this message to everyone you know, helping them understand the importance of this event. The concert will only be around 45 minutes, but in that time you'll feel the energy of Assisi, and of this important peace gathering. 


Please join us!
Simply go to:
www.livestream.com/jamestwyman 

This could very well be a pivotal moment in creating peace. I hope you'll be there with us! 






http://www.jamestwyman.com/



måndag 17 oktober 2011

Mayakalendern - ett förestående skifte


Under många år har vi läst om det berömda slutet av Mayakalendern men det har inte varit så mycket tal om vad som väntar efter det.
Efter inresan till den åttonde vågen den 5 januari 1999 har frekvenshöjningarna varit mer eller mindre konstanta. Efter att vi kom in i nionde vågen den 9 mars 2011 har det varit betydligt mer landningar eller faser där vi har gjort oss av med fler av våra gamla lägre aspekter, medvetande och vägar, samtidigt som vi tagit till oss mera ljus från den ursprungliga, gudomliga planen. För att få till stånd denna storslagna transformation i vår fysiska kropp har det varit nödvändigt att gå igenom de olika energihöjningarna för att upprepade gånger anpassa oss till den kontinuerliga frekvenshöjningen och våra individuella själsuppdrag. Nionde vågen har fört med sig en enorm frekvensökning till världen som har upplevts på personliga plan men också visat sig väl synligt i form av politiskt och ekonomiskt kaos i världen. 
För många människor har 2011 varit ett mycket svårt år. Mångas känslighet har ökat när de tagit in mera ljus vilket har gjort att man reagerar på allt och alla med lägre frekvens. Som människor, livsmedel, känslor, tankar, energier, platser, system, TV-program, filmer etc.
Just nu befinner vi oss i en fas som kännetecknas av instabilitet och motsägelse. Denna urholkning skall bereda väg för en ny öppning och en radikal förändring. Framstegen i gamla spår har sakta men säkert blivit blockerade och upplevelsen av en återvändsgränd har spridits men endast lite alternativ har visats. De nyheter som den nionde vågen har genererat har kännetecknats av personliga inre uppvaknanden av enhet medan de yttre manifestationerna av dessa varit små i sammanhanget.
Men vad är egentligen att vänta nu när vi har nått slutet av en 16 miljarder år lång evolutionär cykel? Den utdragna karaktären i den ekonomiska krisen ändrar inte det faktum att vi kan vara på väg mot en kollaps av det ekonomiska och politiska systemet i världen. Om så är fallet kan slutet av Mayakalendern innebära ett mycket tydligt avbrott. Det har länge diskuterats och spekulerats om kalenderslutet och det är naturligtvis ingen som vet hur det kommer att bli. Enligt Carl Johan Calleman är en enkel förklaring att Universum når sitt högsta kvanttillstånd och skapar en ny scen för livet. Men han och många andra har flere teorier. Calleman själv kommer att se till att befinna sig på ett seismologiskt säkert ställe pga. att den seismologiska aktiviteten kan intensifieras när kalendern närmar sig sitt slut. Den kontinentala strukturen på jorden, den globala hjärnan, kommer att bli färdig och detta kan påverka stabiliteten i jordskorpan. 
Vissa västerländska forskare, som Calleman, hävdar att slutdatumet för Den långa räkningen är den 28 oktober 2011, medan andra hävdar att det sker 21 december 2012 eller så sent som 2013.
Jag känner mig ödmjuk och öppen inför framtiden. Det är ett privilegium att få vara med när överföringen av det nya enhetsmedvetandet sker. Det mest glädjande är att det kan vara så att det betyder att vi hittar hem till oss själva och börjar uppskatta livet precis som det är. Att vi tillåter och tillåts helt enkelt vara vad vi än är.








Läs mera här:
www.calleman.com





fredag 14 oktober 2011

Rosa bandet


Cancerstiftelsens Rosa bandet-dag ordnas ordnas idag den 14 oktober i Finland. Stiftelsen samlar in pengar för bröstcancerforskning på olika håll i landet. 
Det är nionde gången som Rosa bandet-kampanjen ordnas och den fortgår under hela hösten. Mera information finns på kampanjens hemsida, men tyvärr endast på finska.


Under oktober färgas också hela Sverige rosa med hjälp av företag, föreningar och privatpersoner som vill engagera sig i kampen mot bröstcancer. Framgången med Rosa Bandet ligger bland annat i den avgränsade kampanjperioden 1 - 31 oktober, som gör att man varje år kan komma tillbaka med full kraft och nya aktiviteter under oktober månad. Lördagen den 15 oktober uppmärksammar man speciellt Breast Health Day. 


Rosa Bandet är en internationell rörelse med ursprung i USA. Pink Ribbon, som Rosa Bandet heter på engelska, startades 1991 av bland andra Evelyn Lauder från kosmetikföretaget Estée Lauder. Sedan dess har Rosa Bandet vuxit till en internationell folkrörelse. Världen över ägnar organisationer, företag och privatpersoner oktober månad åt bröstcancerfrågan. Cancerfonden har genomfört kampanjen sedan 2003 och har 10-års jubileum 2012.








tisdag 11 oktober 2011

Hemlagad müsli

2 dl havregryn
1 dl kokosflingor
1 dl pumpafrö eller solrosfrö
1 dl nötter t.ex. pekan- eller hasselnötter
1 påse torkad frukt eller bär enligt smak och tycke t.ex. bananchips, jordgubbar eller tranbär
cirka ½ dl rinnande honung, lönnsirap eller agavesirap


Blanda ihop alla ingredienser utom den torkade frukten/bären och bred ut blandningen till ett jämnt lager på en plåt som skyddats med bakplåtspapper. Rosta i 190 graders ugn i cirka 10 minuter. Rör om ibland och låt müslin få en gyllenbrun ton. Låt svalna och blanda i den torkade frukten/bären. Kan avnjut tillsammans med naturell joghurt och färska bär. 


Jag använde solrosfrö, pekannötter, agavesirap och torkade blåbär. Reultatet blev supergott!








lördag 8 oktober 2011

Ny erfarenhet: Herbatint hårfärg

Min enda erfarenhet hittills av växtbaserade hårfärger är från en ekofrissa där jag låtit färga ljusa slingor. Det har varit lyckat. Nuförtiden är det flere veckors väntetid till min frissa så jag beslöt att testa att färga själv denna gång. Mitt akuta problem var utväxt och allt mer grånande tinningar. Grått kan vara snyggt om det är silvergrått med vacker lyster. Sådant är inte mitt hår utan det är mera som om det skulle tappa färgen helt och hållet. Platt fall och ointressant.
Därför är det tur att det finns hjälp att få. Jag skaffade från en affär med ekologiska produkter en förpackning Herbatint hårfärg i nyansen 9N Honey Blonde. I preparatet kombineras växtextrakt och proteiner med så små mängder kemikalier som möjligt för att få till stånd en skonsam hårfärg. Herbatint innehåller inte ammoniak, resorcinol eller parabener och använder lägsta möjliga mängd veteperoxid. Preparatet är inte testat med djurförsök. De ämnen som ännu behöver ingå i denna typ av preparat är veteperoxid och p-enylendiamin. Dessa ämnen kan känsliga personer reagera på, så det är på sin plats att testa produkten först. Jag testade dels för att jag är känslig och dels för att jag är allergisk för vissa växter och pollen. En test är enkel att göra, för flaskorna har skruvkork, så man kan använda så lite eller så mycket man behöver för stunden. Jag blandade ihop en minimal mängd och strök på ett område på min innerarm och lät vara där i ungefär 48 timmar. Det gick bra. Om man inte kan använda ett växtbaserat preparat finns det andra typer av färger man kan använda. Dem återkommer jag till i ett annat inlägg.
Vid ett tillfälle diskuterade jag med min frissa om dessa växtbaserade hårfärger och hon sade att de som har en blonderande verkan är mer än 50 procent snällare än de traditionella blonderingsmedlen. Så vill man blondera sig så är detta ett klart bättre alternativ.

Jag gillade denna produkt och upplevelsen var enkel och smärtfri jämfört med gamla, traditionella hårfärger. Det är positivt att kunna ta så mycket man behöver ur flaskorna och spara resten. Jag behövde allt för att jag har långt hår. Det är också positivt att preparatet, efter att man blandat ihop innehållet i de båda flaskorna, får en geléaktig konsistens vilket gör att det är lättare att arbeta med det. Det varken rinner eller strittar. Inte luktar det heller och känns mycket behagligt att ha att göra med. Jag följde instruktionerna till punkt och pricka och jag är nöjd. Resultatet är precis det som utlovades.
Hur bra färgen sitter i får jag återkomma till när jag vet bättre men nu skulle jag skulle gärna höra vad ni har har för erfarenheter och tankar om detta?



Förpackningen innehåller en utförlig användarbeskrivning, två flaskor preparat à 60 ml, plasthandskar och en förpackning vårdande Aloe Vera balsam, 15 ml.





torsdag 6 oktober 2011

R.I.P. Steve Jobs


Vila i frid Steve Jobs.




Ta gärna en stund och lyssna på Steve Jobs. 
Här berättar han om sitt liv och uppmanar oss att följa vårt hjärta.





måndag 3 oktober 2011

Höstmotståndare No 1



Natten mellan lördag och söndag överraskade frosten oss. Den kom sakta smygande. Vid 23-tiden på lördag kväll sade min sambo "vilken tempertur klarar pelargoner?" Jag anade oråd och kollade utemätaren som stod på +1 grad. Då blev det bråttom! Vi satte igång operation 'Rädda pelargonerna'. Jag sprang ut på balkongen i nattlinne och bara fötter och började plocka ihop krukorna som jag lade i korgar som vi till all lycka hade tagit fram redan tidigare, för att så småningom kunna bära ner pelargonerna till garaget.

Jag är höstmotståndare varje år. Jag vill hålla kvar ljuset och värmen och grönskan. Jag älskar sensommar och tidig höst men när frosten och mörkret kommer, då vill jag inte vara med längre. Att bylsa på sig en massa kläder och strumpor och skor och trots det frysa är inte min grej. MEN nu har jag bestämt mig för att det är dags att omfamna även det. Kanske det går lättare i medvind sade coachen :D
Idag tar jag snällt på mig både strumpor och skor och andas in den friska höstluften med glädje!















lördag 1 oktober 2011

Al Gore på besök i Finland

Just nu pågår ett seminarium i Jyväskylä som ur coachingperspektiv är årets höjdpunkt för företagare i Finland. Weekend seminariets centrala teman är miljöansvar, ansvarsfullt företagande, nya idéer och mentala resurser. Arrangör är Suomen Yrittäjäyhteisö eller The Finnish Community of Entrepreneurship. Inbjuden gästtalare och dragplåster är USAs före detta vice president Al Gore. Gore fick fredspriset 2007 för sitt arbete mot klimatförändringen. Man kan läsa mera om det på hans egen hemsida
Så fort hans tal finns tillgängligt online skall jag publicera det här så att vi kan ta del av det. På Facebook läste jag just att han fått stående ovationer :D



Strength from Responsible Choices - Weekend Seminar 2011







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...