Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

torsdag 28 juni 2012

My Green Today

Nu är det äntligen verklighet. Jag kan titulera mig Företagare i medvind. Mitt företag är registrerat och heter My Green Today. Vad annars!
Just nu jobbar jag med orderläggning och med att få hem alla underbara produkter till vårt lager. Så snart som möjligt öppnar My Green Today - webshop - och det är mycket som skall rustas med 
och ställas i ordning inför starten. Medan jag skriver detta hör jag hur hammaren arbetar i andra ändan av huset. Det är minsann fler än jag som är engagerade i förberedelserna. Sambon har rivit ner allt ur ett förråd och isolerar och inreder om där så att jag får ett helt nytt lagerutrymme.
Jag känner mig så otroligt lycklig och tillfreds fast det är bråda dagar jag lever just nu.

Framöver kommer det att bli lite annan aktivitet här på bloggen också. Om ekologiska produkter vi prövat och mera tävlingar och happenings. I väntan på det önskar jag er varmt välkommna att gilla oss på Facebook 


torsdag 7 juni 2012

Se Venuspassagen!


Fantastiskt vackert och mäktigt - klicka på länken och se NASA's video:


Månne det finns människor på Jorden när det händer nästa gång om 105 år?

Image: NASA/SDO, AIA 
from NASA's Solar Dynamics Observatory 
shows Venus as it nears the disk of the sun on June 5, 2012

tisdag 5 juni 2012

SING

Sing 
by Andrew Lloyd Webber and Gary Barlow

The video for Sing, the official song of the Queen's Diamond Jubilee. Performed by the Military Wives with Gareth Malone and musicians from across the Commonwealth including the Royal Solomon Islands Police Force Band, Sydney Symphony Orchestra, Slum Drummers from Kenya's Kibera slum, African Children's Choir and many more. Recorded at Abbey Road studios and also on location in Australia, Kenya, Jamaica and the Solomon Islands, find out the full list of performers here: http://www.jubileesing.com/performers


Sing lyrics:
Some words they can't be spoken only sung
So hear a thousand voices shouting love
There's a place, there's a time
In this life when you sing what you are feeling
Find your feet, stand your ground
Don't you see
Right now the world is listening to what we say
Sing it louder, sing it clearer
Knowing everyone will hear you,
Make some noise, find your voice tonight
Sing it stronger, sing together
Make this moment last forever
Old and young
Shouting love tonight
To sing we've had a lifetime to wait
And see a thousand faces celebrate
You brought hope, you brought light
Conquered fear, it wasn't always easy
Stood your ground, kept your faith
Don't you see
Right now the world is listening to what we say
Sing it louder, sing it clearer
Knowing everyone will hear you,
Make some noise, find your voice tonight
Sing it stronger, sing together
Make this moment last forever
Old and young
Shouting love tonight
Some words they can't be spoken only sung
To hear a thousand voices shouting love
And light and hope


© copyright 2012 The Really Useful Group Ltd. & Sony / ATV Music Publishing (UK) Ltd. 

måndag 4 juni 2012

Venuspassagen den 6 juni 2012

En Venuspassage inträffar när Venus passerar framför Solen, så att planeten ses som ett runt, svart klot mot solskivan. De inträffar alltid två gånger med åtta års mellanrum, varefter nästa par Venuspassager uppträder först efter antingen 105,5 år eller 121,5 år. Att fenomenet är så sällsynt hänger ihop med de båda planeternas banor runt Solen.
Venus skapar alltså en solförmörkelse, men eftersom Venus är en ganska liten planet och ligger 43 miljoner kilometer från Jorden, täcker Venus bara omkring tre procent av Solens yta. Man måste ändå skydda ögonen. Det kan man läsa mera om på Astronomiska föreningen Ursas sidor och där finns även exakta tiderna för övergången i Finland men den lär skall synas mellan 01:55 och 07:55 och bäst just vid soluppgången beroende på plats.

Inkommande Venuspassage kan upplevas antingen den 5 eller 6 juni i år, beroende på var i världen man befinner sig. För de flesta av oss kommer det att vara den absolut sista chansen att uppleva fenomenet.


Photo: Venus Appears as a Round Dot in its 2004 Transit - Public Domain

Många kan säkert hålla med om att det passerar kraftfulla energier nu när vi går igenom den första av årets två stora energitoppar, Venuspassagen den 6 juni som skall leda vidare till vintersolståndet den 21 december 2012 och som förhoppningsvis skall få till stånd ett medvetandeskifte. Detta kan betyda radikala förändringar för många för här är det frågan om verklig omställning, justerigar som skall ta oss genom portalen 2012 och in i den Nya Jordens verklighet. Våra ljuskroppar får erfara en omkalibrering så att vi skall kunna höja vår frekvens. Det innebär stora utmaningar för många av oss vad gäller pengar, hem, relationer och arbete. Allt det som inte är i linje med det nya kommer att utsättas för stor stress och helt enkelt vittra bort. Ingen förändring kommer automatiskt utan här gäller det framförallt att bli medveten om att gamla modeller helt enkelt inte fungerar mera och därmed kanske så ett frö till en ny början. Men om du redan har gjort förändringar så märker du självklart av att ditt liv öppnas upp mot nya möjligheter och nivåer av kreativitet, partnerskap, relationer och glädje. Du kommer nu att kunna följa din passion i livet och arbetet.

Venus står för kärlek och relationer, pengar, passion och skönhet. Nu lyfts dessa frågor fram och omvandlas. Allting granskas både globalt och personligt, i det stora och det lilla. Många kommer att vilja släppa sitt tidigare sätt att arbeta för att kunna arbeta med något där man kan uttrycka sin själ och passion.

Intensiva fysiska symtom kan också bli kännbara när ljuskroppen gör sina sista justeringar inför passagen och den senare portalen. Smärta och obehag i benen, yrsel och illamående, desorientering och influensaliknande symtom. Detta är en omställningsfas och en del av processen när DNA aktiveras och är övergående.

Vi uppmanas till meditation. Tänd gärna en eld som representerar vår närmaste stjärna solen. Koppla ditt tredje öga till solens energi och ta på så vis kontakt med den energi av kärlek och enhet som är extra stark under detta dygn.


lördag 2 juni 2012

Sol i sinnet

Idag har varit en trevlig dag. Jag beslöt mig för att trotsa regn och rusk och bege mig till en plantskola. Jag har många olika projekt på gång och oändliga planer för trädgården. Vissa kanske bara förblir drömmar. Det kan ta länge att förverkliga allt, men det gör inget. Det är precis så det skall vara. Lite i taget men målmedvetet - det är mitt trädgårdsmotto.
Jag trodde att jag skulle vara ensam kund hos plantskolan idag, dels pga. vädret men också pga. att det är examensdag. Jag tog helt fel, för trots regn och ryslig blåst och bara runt 10 grader så var folk i farten. Det blev lite trångt i bilen men hem kom jag med ett högt träd - en hästkastanj, tre funkiaplantor, tre rosenplantor, gnagskydd för trädet och tjärsnöre för att binda upp växter med och för att säkra att trädet står stadigt. Och rosenjord förstås.
Hmmm...och vad skall det bli av allt detta? Just nu står det och trängs i en vindskyddad knut. När min sambo får en ledig stund skall han hjälpa mig gräva en stor cirkelformad grop nära infarten till tomten och där skall trädet stå, mitt i gropen och runt det skall rosorna och funkiorna planteras och i höst skall jag ännu peta ner tulpanlökar mellan plantorna. Jag kan se framför mig hur vackert det blir.  Easy Elegance® rosor Macy's Pride
De blir 150 cm höga, skall vara 
blomvilliga och lätta att sköta. Detta har 
möjliggjorts genom noggrann förädling och urval av sorter med bra motståndskraft
mot de vanligaste 
svampsjukdomarna på rosor nämligen mjöldagg, rost och svartfläcksjuka. Rosen är mycket vinterhärdig och är rotäkta, har ett jämnt
växtsätt och en form som är svår att överträffa.
 

Daggfunkia Hosta Sieboldiana 'Elegans'
Plantan blir 70-80 cm hög, bildar en stor tuva,
har hjärtformade blå blad och vita, täta blomställningar.
 Här står det efterlängtade hästkastanjeträdet och de
andra växterna i skydd för snålblåsten och väntar på sin grop.
Jag har ingen aning om detta kommer att fungera men
det är roligt att vara kreativ och i min vision ser det väldigt
vackert ut! Har ni tankar och idéer så kommentera absolut!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...