Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

måndag 4 juni 2012

Venuspassagen den 6 juni 2012

En Venuspassage inträffar när Venus passerar framför Solen, så att planeten ses som ett runt, svart klot mot solskivan. De inträffar alltid två gånger med åtta års mellanrum, varefter nästa par Venuspassager uppträder först efter antingen 105,5 år eller 121,5 år. Att fenomenet är så sällsynt hänger ihop med de båda planeternas banor runt Solen.
Venus skapar alltså en solförmörkelse, men eftersom Venus är en ganska liten planet och ligger 43 miljoner kilometer från Jorden, täcker Venus bara omkring tre procent av Solens yta. Man måste ändå skydda ögonen. Det kan man läsa mera om på Astronomiska föreningen Ursas sidor och där finns även exakta tiderna för övergången i Finland men den lär skall synas mellan 01:55 och 07:55 och bäst just vid soluppgången beroende på plats.

Inkommande Venuspassage kan upplevas antingen den 5 eller 6 juni i år, beroende på var i världen man befinner sig. För de flesta av oss kommer det att vara den absolut sista chansen att uppleva fenomenet.


Photo: Venus Appears as a Round Dot in its 2004 Transit - Public Domain

Många kan säkert hålla med om att det passerar kraftfulla energier nu när vi går igenom den första av årets två stora energitoppar, Venuspassagen den 6 juni som skall leda vidare till vintersolståndet den 21 december 2012 och som förhoppningsvis skall få till stånd ett medvetandeskifte. Detta kan betyda radikala förändringar för många för här är det frågan om verklig omställning, justerigar som skall ta oss genom portalen 2012 och in i den Nya Jordens verklighet. Våra ljuskroppar får erfara en omkalibrering så att vi skall kunna höja vår frekvens. Det innebär stora utmaningar för många av oss vad gäller pengar, hem, relationer och arbete. Allt det som inte är i linje med det nya kommer att utsättas för stor stress och helt enkelt vittra bort. Ingen förändring kommer automatiskt utan här gäller det framförallt att bli medveten om att gamla modeller helt enkelt inte fungerar mera och därmed kanske så ett frö till en ny början. Men om du redan har gjort förändringar så märker du självklart av att ditt liv öppnas upp mot nya möjligheter och nivåer av kreativitet, partnerskap, relationer och glädje. Du kommer nu att kunna följa din passion i livet och arbetet.

Venus står för kärlek och relationer, pengar, passion och skönhet. Nu lyfts dessa frågor fram och omvandlas. Allting granskas både globalt och personligt, i det stora och det lilla. Många kommer att vilja släppa sitt tidigare sätt att arbeta för att kunna arbeta med något där man kan uttrycka sin själ och passion.

Intensiva fysiska symtom kan också bli kännbara när ljuskroppen gör sina sista justeringar inför passagen och den senare portalen. Smärta och obehag i benen, yrsel och illamående, desorientering och influensaliknande symtom. Detta är en omställningsfas och en del av processen när DNA aktiveras och är övergående.

Vi uppmanas till meditation. Tänd gärna en eld som representerar vår närmaste stjärna solen. Koppla ditt tredje öga till solens energi och ta på så vis kontakt med den energi av kärlek och enhet som är extra stark under detta dygn.


2 kommentarer:

Maria sa...

Ja det är mycket förändring i luften. Märker det på alla sätt och vis. Lustigt att såna här händelser alltid stämmer så bra in på mina upplevelser. För jag uppmärksammar oftast energin först, sen hittar jag informationen om vad som sker. Just nu är jag mitt i en flytt och det känns verkligen som ett stort vägskäl. Nya möjligheter och dörrar öppnar sig verkligen hela tiden när man surfar på de här nya energierna. It's amazinG! Kärlek! /Maria

Fabulous Living Sweden sa...

Hej,

It is great to see your article in Sweden. It is very similar to the article on Avatar, Michael El Nour's site. He will be coming to Stockholm in August for a seminar too! http://archangel-michael.us/archangel-michael/Cosmic_News/Entries/2012/5/29_Cosmic_News,_May_2012.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...