Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

tisdag 27 mars 2012

Vägledning med Tarot

Att få vägledning i någon specifik fråga kan man ha livslång nytta av. Ibland behöver man bara lite hjälp på traven. I livet går vi igenom mycket, både små och stora funderingar. Det är inte alltid lätt att försöka navigera på egen hand. Man kan uppleva att man befinner sig i en återvändsgränd och ibland förstår man helt enkelt inte själv var 'skon klämmer'. Via vägledning kan man få råd med frågor inom olika livsområden såsom ekonomi, arbete, kärlek, familj, hälsa, kommande händelser, nuläget, varför någon situation blev som den blev. Möjligheterna är många.

Tarotkortens uråldriga symbolism fungerar som ärlig återspeglare och hjälper dig hitta det dolda i din egen kraft och att se klarare var du har "utrymme för mera mognad". Tarotkorten guidar försiktigt och utan att döma mot klarhet för dig själv och ditt liv i olika situationer.

Jag har slutfört utbildningen och behöver nu mera övning för att riktigt bli proffs på att tolka. 
Välkommen att läsa ytterligare info under denna länk.


Respect Yourself


lördag 24 mars 2012

onsdag 21 mars 2012

Child forced to marry her rapist


Days ago, 16 year-old Amina Filali, raped, beaten and forced to wed her rapist, killed herself -- the only way she saw to escape the trap set for her by her rapist and the law. If we act now, we can stop this unspeakable tragedy from happening to anyone else.

Article 475 in Morocco’s penal code allows a rapist to avoid prosecution and a long prison sentence by marrying his victim if she is a minor. Since 2006, the government has promised to strike this down and pass legislation prohibiting violence against women, but it hasn't happened. 
Hundreds of Moroccan protestors are in the streets demanding real reform, turning up the heat on the Prime Minister and heads of other ministries, who write and sponsor bills and the international media has picked up the story. If we ramp up pressure, we can see real progress now. Sign the petition for a comprehensive law to stop violence against women, including repeal of Article 475. When we reach 250,000 signatures, we'll deliver it directly to the decision makers.


Sign the petition here: www.avaaz.org


tisdag 20 mars 2012

The Real Point
The real point of being alive is to evolve into 
the person you were meant to be. 
                                                                                         ~ Oprah Winfreymåndag 19 mars 2012

Vårdagjämning 2012 och nya energier


Sedan 11-11-11 har vi behövt ta itu med vissa viktiga 'sista minuten' ärenden, så att vi bättre skall kunna anpassa oss till den nya tidens energier som är i antågande. Dessa viktiga saker har gällt människor, situationer och övertygelser och vi har behövt genomgå detta för att bättre kunna anpassa oss vibrationsmässigt till intensiteten och effekten av de kommande nya energierna. Det har varit ett svårt arbete som har förberett oss för det som börjar med vårdagjämningen 2012.

Det kan vara mycket klokt att nu tänka igenom och noga planera utsädet du vill så denna vårdagjämning och sedan ärligt manifestera det under resten av året. Det är på sin plats att sikta högt, högre än du någonsin gjort förut.  I den nya verkligheten kommer det att finnas mera, bättre och nyare sätt för dina intentioner att manifesteras. Detta för att de nya energierna går i 
5D.

Den 20 mars 2012 börjar våren enligt kalendern. Då är det vårdagjämning och dagarna och nätterna är lika långa på hela jorden. Vårdagjämningen i sig kommer att bidra med balans och jämnvikt och inre frid. Sedan kommer många av oss att finna nya riktningar och nya roller i våra liv när det så småningom kommer in massor med ny energi som bidrar med nya möjligheter och utmaningar.

                                                                                        I kärlek,
                                                                                               Pia

onsdag 14 mars 2012

Neptunus i Fiskarna

Har du märkt en ändring i energierna? Neptunus har gått in i Fiskarnas tecken, i sitt eget bo, i sin egen sfär, för första gången på 168 år. Där kommer den att stanna till år 2026. Man tackar med det ödmjukaste!
Jag känner verkligen av Neptunus inflytandet. Jag är mera jag och mig själv än någonsin tidigare. Känner mig precis som hemma. Jag har t.ex. de senaste dagarna glömt både tid och rum. Inte kommit ihåg vilken veckodag det är. Suttit och övat tarottolkningar för mig själv.
Huruvida du känner av det beror ju naturligtvis på hur Neptunus ligger i din astrologiska födelsekarta. 
Men oavsett, så tycks astrologerna nu påtala att Neptunus nya läge påverkar generellt och mer än vad man anar.
Man kan känna sig inspirerad och positiv men kanske lite sömnigare än vanligt. Eventuellt blir man lite mera inåtvänd och kan stundvis befinna sig som i ett drömtillstånd. Nu finns möjlighet till intoning och att ta ner och jobba med denna underbara energi.Sträva till att göra det medvetet. Kännetecknande för energin är längtan, frihetsideal, skönhet, inspiration, intuition, drömmar, kärlek.
Det är många som omvärderar sina liv och ifrågasätter sina värderingar just nu. Folk öppnar upp nu och känner verkligen efter vad de egentligen känner. Trötthet kan uppstå och även vara lite utmanande när vi släpper gammalt bagage och gamla värderingar.

Neptunus inflytande handlar också om andliga upplevelser, gudomligt ursprung och har också ett finger med i populärkulturen, i områden med artisteri och underhållning.
Det blir verkligen intressant att följa med utvecklingen och se vilka följder detta läge egentligen kommer att få.

måndag 12 mars 2012

Ovanligt aktivt himlavalv

Fullmånen var förra veckan i Jungfruns tecken och stod i opposition till solen i Fiskarna.  Det är säkert fler än jag som upplevde att veckan var väldigt energifylld. Venus och Jupiter har kommit allt närmare varandra. Nu den 12 - 14 mars är de väldigt nära varandra på kvällen. Venus ligger lite närmare horisonten och Jupiter lite högre upp.  Flera gånger förra veckan har de bildat en linje med månen. Det är lika ovanligt som det är vackert.  25 - 26 mars syns de tillsammans med månskäran. De två planeterna har faktiskt framträdande positioner under Fiskarnas inflytande i en högre aspekt, omtalar den mer själsliga astrologin för oss. Spännande.
Dessutom har vi också nu kraftig solstormsaktivitet, så just nu har vi påverkan som kan vara väldigt påfrestande.
Idag den 12 mars går Merkurius retrograd i Väduren till den 4 april 2012. Under dessa retro- perioder skall man ju helst inte starta något nytt, men gamla drömmar är ju inte nya. Därför kan du ta fram ett "projekt" som du förträngt, glömt eller "gav upp". Det kanske inte var rätt tillfälle då eller kanske något kom emellan. Det kommer alltid en tid för drömmar att förverkligas och nu är den tiden inne. Universum ger oss alla en fantastisk möjlighet att nu göra verklighet av en gammal önskan. Har du funderat på något som du längtar efter att göra så ska du absolut ta tag i det nu. Ta första steget idag! 


Raphael: Venus and Jupiter


fredag 9 mars 2012

Härliga loppisfyndGreen Gate Elisa Vintage handdukar , varav en 2 euro och en ny 4 euro,
Green Gate lite äldre handduk med rosenmönster (vet inte namnet) 2 euro,
liten röd ugnsform 3,50 samt ett quiltat 
dagtäcke/sängtäcke 20 euro.
Åh, vad glad man kan bli!


                                                               Tjingeling! Kram från Pia

torsdag 8 mars 2012

Internationella kvinnodagen


"When you love someone, the best thing you can offer is your presence. 
How can you love if you are not there?"
                                                                                 ~
Thich Nhat HanhTrevlig kvinnodag - gammal som ung!
Hyvää naistenpäivää! Happy Women's Day!onsdag 7 mars 2012

Solar Bottle Bulb - A Liter of Light


Genom att använda en plastflaska, filtrerat vatten och blekmedel kan man tillverka en enkel lampa som ger ~ 55 W ljus genom att utnyttja solljus. Isang Litrong Liwanag (En liter solljus) är ett hållbart belysningsprojekt som har som mål att introducera miljövänliga Solar Bottle Bulbs i mindre privilegierade områden. The Solar Bottle Bulb är designad och utvecklad av studerande från Massachusetts Institute of Technology (MIT) i USA och bygger på principerna om lämplig teknik - ett koncept som erbjuder enkel och lätt producerbar teknik som tillgodoser de grundläggande behoven i utvecklingsländer.
tisdag 6 mars 2012

Avarcas de Menorca

Traditionella skinnsandaler från Menorca är årets modesko i sommar.
Avarcan är slitstark, bekväm, prisvärd och ekologisk sko
som finns för alla - kvinnor, män och barn.
I Finland kommer de att importeras och finnas till försäljning hos ELVINA Interiör.

måndag 5 mars 2012

Idag är en bra dag!

Jag väljer positiva ord, både dem jag tänker, talar, läser och omger mig med. På så sätt kan jag höja min energinivå. Genom att se till att jag så ofta som möjligt befinner mig i miljöer som jag tycker om, som är positiva och ger mig energi och genom att se till att umgås med människor som är positiva och kärleksfulla kan jag höja min egen energi.

Gör du också sådant som du älskar och mår bra av! Du höjer också energin till en annan nivå genom att du rensar ditt bagage och gör dig av med skuld, skam och ilska, genom att du förlåter, släpper och går vidare.lördag 3 mars 2012

Euphoria - Loreen

Why, why can't this moment last forevermore?
Tonight, tonight eternity's an open door
No, don't ever stop doing the things you do
Don't go, in every breath I take I'm breathing you

Euphoria
Forever, 'till the end of time
From now on, only you and I
We're going u-u-u-u-u-u-up
Euphoria
An everlasting piece of art
A beating love within my heart
We're going u-u-u-u-u-u-up

We are here, we're all alone in our own universe
We are free, where everything's allowed and love comes first
Forever and ever together, we sail into infinity
We're higher and higher and higher, we're reaching for divinity

Euphoria
Forever, 'till the end of time
From now on, only you and I
We're going u-u-u-u-u-u-up
Euphoria
An everlasting piece of art
A beating love within my heart
We're going u-u-u-u-u-u-up

Forever we sail into infinity
We're higher, we're reaching for divinity

Euphoria, euphoria
We're going u-u-u-u-u-u-up

torsdag 1 mars 2012

All is a Miracle

People usually consider walking on water or in thin air a miracle. 
But I think the real miracle is not to walk either on water or in thin air,
but to walk on earth.  Every day we are engaged in a miracle which we don’t even recognize: 
a blue sky, white clouds, green leaves, the black, curious eyes of a child
 - our own two eyes. All is a miracle. 

~Thich Nhat Hanh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...