Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

fredag 14 oktober 2011

Rosa bandet


Cancerstiftelsens Rosa bandet-dag ordnas ordnas idag den 14 oktober i Finland. Stiftelsen samlar in pengar för bröstcancerforskning på olika håll i landet. 
Det är nionde gången som Rosa bandet-kampanjen ordnas och den fortgår under hela hösten. Mera information finns på kampanjens hemsida, men tyvärr endast på finska.


Under oktober färgas också hela Sverige rosa med hjälp av företag, föreningar och privatpersoner som vill engagera sig i kampen mot bröstcancer. Framgången med Rosa Bandet ligger bland annat i den avgränsade kampanjperioden 1 - 31 oktober, som gör att man varje år kan komma tillbaka med full kraft och nya aktiviteter under oktober månad. Lördagen den 15 oktober uppmärksammar man speciellt Breast Health Day. 


Rosa Bandet är en internationell rörelse med ursprung i USA. Pink Ribbon, som Rosa Bandet heter på engelska, startades 1991 av bland andra Evelyn Lauder från kosmetikföretaget Estée Lauder. Sedan dess har Rosa Bandet vuxit till en internationell folkrörelse. Världen över ägnar organisationer, företag och privatpersoner oktober månad åt bröstcancerfrågan. Cancerfonden har genomfört kampanjen sedan 2003 och har 10-års jubileum 2012.
Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...