Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

torsdag 20 oktober 2011

Tacksamhet

En dag när jag kände mig lite sårad av någon anledning, beslöt jag mig för att försöka skriva ner minst tre saker som jag är tacksam för just nu. Det tog ungefär trettio sekunder. Jag kände mig inte helt tillfreds efter det, men jag var mera avslappnad  och drägligare sällskap än innan, för både mig själv och min omgivning.  Det hjälpte och skingrade tankarna.

Jag testade nyss hur många orsaker till tacksamhet jag lyckas hitta på. Jag satte fem minuter som gräns. Jag kom på 85! Och nu efteråt känner jag mig upprymd trots att inget har förändrats under denna tid. Tacksamhet är en fantastiskt effektiv medicin helt utan biverkningar.

Tacksamhet kan förbättra hälsan, ge mer energi och underlätta relationer. Efter tre veckor av tacksamhetsträning förändras en sammanbiten surpuppa. Det är faktiskt sant att en daglig dos av tacksamhetsträning, i form av att lista tre dagliga orsaker till tacksamhet, bidrar till ökad lycka.

Har vi råd att vara utan att "offra" ett par väl valda minuter åt tacksamhet?


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...