Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

onsdag 4 januari 2012

Om spiralen som symbol - Little Grandmother


Årets första blogginlägg handlar om spiralen - symbolen för livets väg.

Jag uppfattar spiralen som en vacker form. Den är ofta förekommande i naturen och återses i människors verk och uppfinningar. Den utstrålar harmoni och balans med sin meditativa form som kan leda oss allt längre in i oss själva och även till ursprungskällan där vi alla kan finna kraft och visdom. 

Spiralen har använts som symbol av människorna i årtusenden. Carl Jung lär ha sagt att spiralen är en arketypisk symbol som representerar kosmisk kraft. Dess betydelse skiftar då den förekommer i många olika kulturer men den gemensamma nämnaren är att den alltid har en positiv betydelse.
På videon nedan berättar Little Grandmother mera om spiralen och delger intressant information.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...