Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

onsdag 4 april 2012

Förberedelser

Jag passade på att förena nytta med nöje idag. Kände att jag behövde fläkta hjärnkontoret ordentligt efter att ha haft att göra med vissa envisa individer i min närhet. Samtidigt ville jag också samla lite grenar och blåbärsris inför helgen. Det är verkligen underbart att kunna bege sig ut i skogen och samla det man behöver, trots att jag bor i en stad. Jag känner mig så privilegierad. Här är naturen nära och vilken naturupplevelse Moder Jord bjöd på! Solen sken varmt, luften var fräsch, fåglarna sjöng och skogen viskade - ta, ta för dig vad du behöver. Njut av naturen både ute och inne. Man tar och man ger tillbaka. Kretsloppet börjar med livet och slutar med döden. Precis om det handlar ju påsken också. Jag är ofta väldigt tyst i början av påsken. Jag känner Jesu lidande. Någon kan tycka att detta låter konstigt men för mig är det naturligt. Så har det alltid varit. Förutom att påsken ju naturligtvis är en familjehögtid så är den för mig också en tid för lugn och reflektion över just livet och döden. Och i år känns det för oss väldigt påtagligt i och med att min sambo och jag har sjukdom och åldrande väldigt nära inpå oss och situationen är jobbig för alla berörda. Vi tar en dag i sänder och försöker ta vara på guldkornen. Dagens guldkorn var min skogspromenad.
Njut av påsken och varandra!


2 kommentarer:

Jemayá sa...

(vet inte om förra kommentaren kom in,d vs den efter detta inlägg...) Jaa, naturen är underbar, speciellt nu då den vaknar till liv igen! styrkekram till er, förstår så väl hur det är att vara orolig för sina närmaste och försöka hjälpa så gott det går.

Pia - My Green Blog sa...

Tack!
Det finns så mycket åldringar som är helt allena. Det är så sorgligt.
Vi försöker så gott vi kan ta hand om de närmaste som nu just behöver oss mest.
Hjärtekram :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...