Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

lördag 18 februari 2012

Miljövänliga sökmotorer Growyn och Ecosia

När man gör en sökning på nätet tänker man säkert inte i första hand på att pengar rör sig. Men ändå är Google stenrika. Sökmotorbranschen omsätter miljardbelopp bara i Sverige.Google och att googla är väldigt inrotade begrepp idag. Det finns alternativ och att de är miljövänliga gör det väldigt intressant. Jag beslöt att undersöka saken lite närmare. Jag har inte använt dessa sökmotorer själv ännu förutom några stickprov som fungerade bra. Kommentera gärna om du har synpunkter.

Två unga engagerade entreprenörer hittade på att man kan låta vinsten från en sökmotor gå till miljöprojekt. De startade en ideell förening och det har rullat på sedan år 2009.  Sökmotorn Growyn använder sig av Yahoos sökindex för att visa sökresultaten för användarna. Genom att använda Growyn som sökmotor bidrar du till en bättre miljö utan att det kostar något för dig! Vinsten som genereras genom growyn.com fördelas mellan olika miljöprojekt både i Sverige och utomlands genom Naturskydds-föreningen och Barnens regnskog.


Ecosia som har funnits sedan slutet av 2009 använder Bing som är Microsofts sökmotor. Det är en grön söktjänst som samarbetar med Världsnaturfonden (WWF). På webbsidan uppges att åttio procent av intäkterna går till att stötta WWF:s arbete i Amasonas regnskog. Ecosia fungerar likadant som Google och andra söktjänster, men om du klickar på en sponsrad länk så ska det i slutändan generera pengar till WWF:s arbete. Ecosias server fungerar med grön el från Greenpeace Energy.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...