Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

fredag 4 maj 2012

Ekologiska val


Livet är fullt av val. Dagligen fattar vi beslut och gör val, fast vi kanske gör det helt automatiskt många gånger. Sällan tänker vi på att vi kan göra medvetna val och att vi verkligen kan påverka genom dessa. Hur vill du leva? Värnar du om miljön? Djuren? Hälsan? Vill du leva i samspel med naturen? Är du beredd att ändra dina vanor?
När det gäller inköp av dagligvaror och livsmedel så finns det några produkter som är viktiga att byta ut mot ekologiska alternativ. Kan du eller vill du inte handla genomgående ekologiskt så lönar det sig i alla fall att överväga att byta ut några riktiga giftvärstingar.

- På kaffeplantagerna används tyvärr ett av världens farligaste bekämpningsmedel som länge varit förbjudet i Norden och EU. Det dödar människor, djur och natur. Du gör stor nytta för liten kostnad när du väljer ekologiskt kaffe.

- Bananer och vindruvor besprutas otroligt hårt. Man använder så farliga bekämpningsmedel att det ger arbetarna och deras barn nervskador. Man har testat russin och i ett paket hittade man rester av 26 olika bekämpningsmedel. Så om du inte hittar ekologiska bananer,  vindruvor, russin och vin så är det idé att tänka om och välja något helt annat.

- Potatis är den gröda som besprutas mest på våra breddgrader. Här gör du igen en stor insats för en liten slant.  
  
- Valet av ekologiska mejeri- och köttprodukter borde vara självklart om du bryr dig om hur  miljön och djuren behandlas. Detta bidrar till mindre gifter, friskare vatten och gladare natur och djur. 

Jag har skrivit om ekologiska alternativ och val tidigare. Det lönar sig att prata och berätta om detta kontinuerligt, det är viktigt. Vi glömmer så snabbt. Kanske man inte vill tänka på de obehagliga orsakerna. Men nu är det faktiskt så att det är ett måste i dagens läge att ta sitt ansvar. Det är faktiskt allas vårt ansvar. Dela gärna denna information. 


Fakta kommer från http://www.naturskyddsforeningen.se och http://www.krav.se

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...