Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

söndag 19 juni 2011

Kolesterolet - exempel på hur vinst går före patienters hälsa

Under 60-talet ansåg många att fett och kött var omoralisk pga svält i U-länder. Att fett skulle vara farligt fick även starkt stöd från de företag som tjänar på det. Detta ledde till de första officiella kostråden,  där man rekommenderade att minska fettintaget till 30 procent och istället äta mycket mer kolhydrater. Många vetenskapsmän protesterade starkt mot den oprövade rekommendationen. Teorin om att fett är farligt blev fort en officiell sanning, trots att den aldrig bevisats. Forskare som ifrågasatte det fick också svårt att få sina studier bekostade.

Det är tydligt att många läkare har påverkats negativt av läkemedelsföretagen och sugits in i trenden att mångla ut statiner på löpande band. I vissa fall skrivs det ut recept som standard till alla över 50 år och det händer att det delas ut av dessa mediciner utan att ens ta blodprov innan. Man skulle tycka att en läkare behöver bekräfta en diagnos för förhöjt kolesterolvärde via test först. Det kan ju orimligt synas utanpå om man har förhöjda värden!  Det har även avslöjats att det finns läkare som inte längre beräknar kvoten mellan "goda" HDL och "onda" LDL-kolesterolet när man testar kolesterolhalten i blodet. Istället fokuserar de bara på LDL nivåer och om dessa är höga så är sannolikheten stor att patienten går hem med ett statin recept.
Detta är rent löjligt och det faktum att dessa läkemedel dominerar marknaden är en tydlig indikation på kraften i läkemedelsföretagens marknadsföringsmaskineri. Något är allvarligt fel och sanningen är skrämmande. Det är frågan om massmedicinering i global skala. Enligt forskning är det så att för dem som tar ett läkemedel som klassas som statin är oddsen nästan 100 mot 1 att de inte behöver medicinen!

Hur är detta möjligt?

Man har helt enkelt manipulerat testresultaten till sin fördel och endast avslöjat resultat som är till fördel för statinerna. Man har fått det att låta som om statinerna är svaret på de flesta sjukdomar och nästintill en mirakelmedicin. Det mest skrämmande i det hela är att man totalt blundar för de fruktansvärda biverkningar som många upplever i samband med användningen av statiner. Forskning har visat att muskelsmärta och svaghet uppstod i upp till en tredjedel av dem som tog statiner, med måttlig eller svår muskelsmärta hos 100 till 300 kvinnor (av 226 000 deltagare). Tidskriften The Lancet rapporterade nyligen om en studie år 2010 som visade att för varje 225 patienter som tar statiner under längre tid än 4 år inträffar ett fall av typ 2-diabetes. Tidigare forskning har också kopplat användningen av statiner till diabetes, gråstarr, leverdysfunktion, muskelförsvagning, impotens, spontanabort, missbildning hos foster, troligtvis även cancer, depression, Alzheimer och mental förvirring ... för att nämna några biverkningar i djungeln av biverningar från statiner. Biverkningarna leder ju sedan till att patienten börjar ta ännu mera mediciner. För t.ex. värk eller depression och det leder ju i sin tur till att läkemedlen säljer som aldrig förr.

Innan du följer någons råd om att ta statiner (särskilt om hon/han inte ens tagit ett blodprov) gör egen forskning. Det finns mycket information. Det finns naturliga sätt att hålla ditt hjärta friskt utan att ta syntetiska mediciner. Diskutera med din läkare för att se vad hon/han har att säga och överväg alla tillgängliga alternativ för dig ... innan du börjar ta farliga droger kan göra mycket mer skada än nytta.Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...