Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

måndag 13 juni 2011

Musiken - själens föda

Mer än någonsin behöver världen harmonisk musik. Vi tvingas stå ut med en ökad brusnivå, ett högt livstempo och en stressnivå som är som en tickande bomb. Detta sker både i arbetslivet och privat och det tär på människan. Med harmoniska toner kan man göra mycket gott. Det kan komma en tid då forskare, musiker och läkare samarbetar gällande musikens harmoniserande inverkan. Musik bidrar med positiv energi, inspiration och öppnar hjärtat.
Därför har vi två öron, för att kunna lyssna till olika ljud och musik. Från öst och väst, från norr och söder. Ta in alla intryck. Fågelsång, vindens sus i träden, vågorna som skvalpar mot stranden. Det finns så mycket härlig musik att välja bland och man kan lyssna på så många olika sätt. Dagens teknik ger alla möjligheter. Live musik är något alldeles särskilt, där flere sinnen får sina upplevelser. Speciellt nu på sommaren står ett stort utbud till vårt förfogande som det lönar sig att utforska. Festivaler, musikfestspel och opera. En speciell godbit för andliga vänner är Wagners Lohengrin i Nyslott. Fast jag skulle lika gärna också se Puccinis Tosca eller Mozarts Don Giovanni eller Verdis Don Carlo.

Deva Premal & Miten är 'New Age' musiker av världsklass och är just nu på världsturné. De besöker 60 länder, bland dem våra grannländer Sverige och Estland dit resan gick i maj. Här följer några smakprov av deras musik.
Aum Bhur Bhuvah Swah, Tat Savitur Varenyam
Bhargo Devasya Dhimahi, Dhiyo Yo Nah Prachodayat

 We meditate upon the radiant Divine Light of that adorable Sun of Spiritual Consciousness;
 May it awaken our intuitional consciousness.       
Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...