Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

söndag 26 juni 2011

Planerad semesterläsning

Nu samlar jag pocketböcker på hög inför semestern. Jag har vissa favoriter som jag se fram emot att läsa. De flesta är rätt nyutgivna. De väntar på att så småningom packas ner i kappsäcken som åker till ön Kefalonia i Grekland. Mera om semesterplanerna får ni läsa i ett senare inlägg. Men vad tycker ni om urvalet och antalet? Det är ganska många böcker men det skall vara mycket njuta på stranden och vid poolen under våra två veckor så jag tror att jag behöver ha mycket läsning med mig. Jag längtar efter att läsa något riktigt fängslande, en sådan bok som man inte kan sluta läsa för man kommit till slutet. Har ni tips på någon sådan eller har jag redan prickat rätt i mitt urval?


I nöd och lust av Elizabeth Gilbert
I slutet av memoaren "Lyckan, kärleken och meningen med livet" (Eat, Pray, Love) blev Elizabeth Gilbert förälskad i Felipe, en man född i Brasilien med australiensiskt medborgarskap. De två bestämmer sig för att bo i USA. Båda har genomlidit tidigare fruktansvärda skilsmässor, och de lovar varandra evig trohet och att aldrig, aldrig under några som helst omständigheter gifta sig. Men ödet vill något annat, eller rättare sagt USA regering vill något annat.
När Felipe vid ett tillfälle stoppas vid gränsen ges de ett ultimatum - gift er annars kommer Felipe aldrig mer in i landet. Nu när de är mer eller mindre dömda till äktenskap angriper Gilbert sina rädslor genom att gräva djupt i ämnet genom historisk research, intervjuer och personliga reflektioner. Allt för att bättre förstå vad den här uråldriga institutionen verkligen står för.


Slutet på Mr Y av Scarlett Thomas
Ariel Manto kan inte tro sina ögon när hon i ett litet antikvariat hittar Slutet på mr Y. Hon vet att den mer än hundra år gamla boken inte bara är extremt ovanlig, den sägs även bära på en förbannelse.

Med Mr Y under armen befinner sig Ariel plötsligt mitt uppe i ett hissnande äventyr på liv och död, i ett virrvarr av sex, agenter, kärlek och tidsresor. Har boken möjligen också något att göra med hennes handledare Burlems mystiska försvinnande?

Scarlett Thomas har lyckats charma såväl kritiker som läsare med sin stormande och kompromisslös saga. Slutet på mr Y är välskriven och genomtänkt litteratur med en bred, medryckande berättelse.




Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson
Efter ett långt och synnerligen händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på det äldrehem han tänker ska bli hans sista anhalt på jorden. Problemet är bara att hälsan vägrar ge vika, och en dag bär det sig inte bättre än att det är dags för honom att fylla tresiffrigt.

Pompa och ståt väntar, med kommunalråd och lokaltidning på plats. Ett spektakel så oönskat av Allan att han i stället kliver ut genom fönstret. Därmed är han på rymmen från sitt eget födelsedagskalas. I hastigheten råkar Allan få med sig en väska som han bara skulle vakta ett slag och strax har han både tjuvar och poliser efter sig.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann handlar om en månadslång jakt genom Sverige på Allan och hans nyfunna vänner. Men boken är också en resa genom 1900-talet - den oändligt sorglöse Allan Karlssons livsresa.



Kleopatras kam av Maria Ernestam
Visserligen har Kleopatras kam som affärsidé att lösa människors problem, men aldrig hade vännerna Anna, Mari och Fredrik väntat sig ett sådant uppdrag. Fram till denna underliga förfrågan har deras verksamhet bestått i att hjälpa människor med allt från skattedeklarationer till middagsbufféer och barnuppfostran. Nu ställs allting på sin spets och snart upptäcker de att de egentligen inte vet någonting om varandra eller hur långt de är beredda att gå ...




MORGONDAGENS GUD - vår största andliga utmaning av Neale Donald Walsch
Mänskligheten står i begrepp att skapa en ny sorts andlighet. Denna nya andlighet kommer att låta oss människor uttrycka vår naturliga dragning till det gudomliga utan att strida med varandra i religionens namn. Boken säger att mänskligheten snart kommer att förändra sin Gudsupplevelse på ett sådant sätt att vår upplevelse av varandra äntligen blir helad.

 






Zakinthos ja Kefalonia (Häftad) av Maria Lord


Nyutkommen reseguide på finska.      
    
Berlitz Zákinthos & Kefaloniá esittelee saarten tärkeimmät ja mielenkiintoisimmat kohteet upein valokuvin ja selkein kartoin. Oppaassa yhdistyvät historia, nähtävyydet sekä käytännön matkustusvinkit - ostoksia, ruokia, huvittelua sekä ravintoloita ja hotelleja unohtamatta. Taskukokoinen opas kulkee kätevästi matkalla mukana.








Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...