Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

måndag 27 juni 2011

Drömmar och visioner


Det är jätte viktigt att ha visioner och drömmar och ännu viktigare att sätta upp aktiva mål för att nå dem. Det är en insikt jag fått många gånger och det är ju teoretiskt ganska enkelt.
Men i verkligheten då? När alla trevliga hus kostar mer än vi har råd med? När vi har fullt upp att förverkliga andra drömmar som bilar och båtar och stuga på landet? När alla pengar som kommer in går åt till att leva?
Det handlar om val och prioriteringar. Kanske man borde jobba mer, kanske man borde byta jobb, skaffa en utbildning till, tjäna mer? Men hur skall jag då få tid för familjen, men man kan ju inte jobba hela tiden och att utbilda sig kostar pengar. Kanske, kanske, kanske. Men, men, men...
Vad det hela egentligen handlar om är att våga. Att släppa rädslorna och våga. Samt att se möjligheterna. När du förstår det, då är du på rätt väg :) Det är i sådana situationer man växer som människa och går vidare i sin utveckling.


2 kommentarer:

madhu sa...

hej
jag rekommenderar en jätte bra bok:
Fånge i öknen av Malika Oufkir--...
Själv ska jag läsa The wild feminine
och självklart Patrik Sjöbers omtalade
bok "det du inte såg!" glad sommar
madhu of arabia

Pia - My Green Blog sa...

Hej Madhu! Kul att du tittade in. Tack så mycket för tipsen och glad och skön sommar önskar jag dig också. Du är en sann inspiration och din blogg madhuofarabia.blogspot.com är verkligen en av mina favoriter. Budskapet är viktigt och ett hela tiden pågående arbete. Dessutom är bloggen estetisk. Blicken vilar skönt :)
Hjärtekram
Pia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...