Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

onsdag 15 juni 2011

Total månförmörkelse inattInkommande natt, natten mellan onsdag och torsdag, 15 och 16 juni 2011, kan man se en total månförmörkelse i södra och mellersta Finland.
Det sker ungefär vid midnatt och den totala förmörkelsen varar i hundra minuter.
Mörkaste tidpunkten infaller klockan 23.13. Månen ligger lågt vid horisonten under förmörkelsen. I Helsingfors är månen redan i skuggan när den stiger över horisonten kl. 22.35. I Uleåborg går månen upp kl. 23.54. I Sverige syns den bäst i de södra delarna som Skåne och Blekinge.
Enligt den astronomiska föreningen Ursa är den här månförmörkelsen speciell, eftersom månens bana går rakt genom jordens kärnskugga och månen blir inte helt svart utan får ett rödaktigt sken.
Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...