Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

onsdag 24 augusti 2011

Miljögifter i kläderI en undersökning publicerad av Greenpeace har det i de flesta internationella märkeskläder hittats rester av miljögifter. Det ironiska är att det är förbjudet att använda giftiga ämnen i klädtillverkning inom EU men det är däremot inte förbjudet att importera produkter som innehåller giftiga ämnen! 


Dessa gifter hamnar i slutändan ut i naturen och vattendragen via vårt tvättvatten och kan orsaka hormonella störningar hos oss människor men också i djur och allt som är levande! Nonylfenol misstänks även orsaka fosterskador.

Miljöorganisationen Greenpeace publicerade testresultat som visar att 14 kända klädmärken använder sig av nonylfenoletoxylater. Bland dessa klädmärken finns bland annat Adidas, Calvin Klein, Converse, H&M, Lacoste, Nike, Puma och Ralph Lauren. Kemikalier fanns i kläder som tillverkats och köpt på olika ställen i världen. Av 78 testade produkter hittades 
nonylfenoletoxylater i 52 produkter.
Jag förstår inte varför man inte redan åtgärdat detta missförhållande. Det lär vara vanligt att giftiga rester hittas i importerade kläder och textilier. Tänk också på de stackars människor som jobbar på de ställen där dessa kläder tillverkas... Varför stoppar man inte denna import? 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...