Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

onsdag 31 augusti 2011

James Redfield intervjuad av Lilou Mace

James Redfield är författare och har sålt mer än 12 miljoner böcker i 35 länder.

I denna intervju talar James och Lilou mycket om bl.a. synkronicitet. Det är ett annat ord för synbart meningsfulla sammanträffanden men som saknar orsaksmässigt samband. Ett exempel på detta kan vara att man tänker att det var länge sedan man träffade en person och som av en slump stöter man på precis denna person i nästa gathörn.
James talar också mycket om betydelsen av att vara öppen, ärlig och tillåta sig själv att ta del av den vägledning som kommer till dig och låta den föra dig mot det som din själ drömmer om och längtar efter. Det är den äkta sanningsenligheten (authentic truthfulness) som upprätthåller ett sådant flöde som det talas om här. Detta kräver att man klargjort för egot att det inte bestämmer. Att man lämnat rädslor, ilska och avskildhet bakom sig och att man fattat ett medvetet beslut att följa ett högre syfte, sitt eget andliga öde.
Detta är igen en gång en mycket inspirerande intervju som verkligen får fart på tankarna. Mycket nöje! 
  


"Inspiration is what keeps us well." 
                                                                                ~  James Redfield   (The Tenth Insight: Holding the Vision)2 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske man borde läsa Redfields böckerna pånytt, det är många år sedan jag läste dem.Katri.

Pia - My Green Blog sa...

Ja! Det är väldigt länge sedan jag läste 'Nionde insikten' men jag kommer ihåg att den gjorde ett väldigt intryck på mig. Man skulle ju kunna se filmen 'The Celestine Prophecy' också förstås. Nu är Den tolfte insikten aktuell. Den finns tillsvidare bara på engelska.

Have fun!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...