Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

torsdag 4 augusti 2011

Merkurius i retro kräver uppmärksamhet!


Merkurius går retrograd 3 - 4 gånger per år och det innebär ur ett astrologiskt perspektiv att planeten stannar upp i sin bana (station retro) och går sedan bakåt en tid. Så stannar (station direct) den igen och gå framåt igen. Egentligen går den inte baklänges men när den hamnar i ett visst förhållande till jorden ser det från jorden ut som att den går bakåt. 
Merkurius gick in i 'skuggan' den 25 juli och redan då kunde man känna av början på retro-fasen, att energin ändrar riktning. Merkurius går direkt den 27 augusti 2011, men är inte ur 'skuggan' förrän den 1 september 2011 (passerar den grad han gick retro på). Hela perioden ingår i retrofasen men energin är mest påtaglig 3 - 27 augusti 2011 då planeten befinner sig i retrograd rörelse.

Merkurius var gudarnas budbärare, som förmedlade information och hade på så sätt kontakt med alla. Det vet vi ju hur det blir med information som går via flera mellanhänder, den förvanskas och förändras och när den når slutstationen kan det vara något helt annat man får höra än den ursprungliga meddelandet. Nu är också Lejonet inblandat och den sårade stoltheten får ett nytt ansikte. Det finns risk för att en och annan 'Drama Queen' kommer fram och kräver uppmärksamhet denna månad.

Merkurius retro perioder handlar också om all form av fysisk kommunikation,
så räkna med fördröjningar och förseningar när du är ute och reser och håll koll på ditt bagage och plånboken. IT är också kommunikation och datorproblem är vanliga under denna period. Merkurius är klåfingring och älskar att spela folk spratt.

Att nu få för sig att ta plötsliga och illa planerade livsavgörande beslut kan bli ödesdigert, då man inte har alla nödvändiga fakta. Att skriva på avtal är också en risk man tar, för man ser inte hela bilden och får antagligen ångra sig bittert när Merkurius går direkt igen och man ser situationen ur ett nytt perspektiv.

Att starta upp en helt ny 
relation under en retrofas är nästan dömt att misslyckas. Så alla helt nya projekt bör man vänta med ett tag. 

Jag är själv endast nybörjare inom astrologi men följer med en del och finner det intressant. Jag känner lätt av energiförändringar och för att förstå de känslor jag har så behöver jag kunskap. Mitt soltecken är Fiskarna som styrs av Neptunus. Denna månad ställer Neptunus till det lite extra och går retro mot Vattumannen och i opposition till Merkurius och Solen i Lejonet. Detta betyder drama gånger tusen. Plötsliga händelser som vi aldrig trodde möjliga är att vänta och stora livsförändringar, beslut och händelser. Allt från förfall till genombrott kan ge nya möjligheter.2 kommentarer:

Kalliopi sa...

Mercurius är faktist baserad på den grekiska mytologins god Hermes (Ερμής), gnaska häftig i sina wing-shoes och allt!

Pia - My Green Blog sa...

Just det, Kalliopi, har helt rätt!

Det finns hur mycket info som helst om detta på Internet. Det var faktiskt intressant läsning, för det är ju ett tag sedan jag gick i skola :)

Hermes förekommer också som budbärare i Odysséen.

Hermes är son till Zeus och plejaden Maia. Hermes är gudarnas budbärare och tjuvarnas, köpmännens, herdarnas och lustigkurrarnas beskyddare. Han vakar över dem som reser ensamma till fots och kan ge extra kraft åt löpare under tävlingar. Som gudarnas budbärare skickar han meddelande från gudarna till människorna. Ibland dyker han upp i drömmar. Hermes symboler är tuppen och sköldpaddan. Han avbildas ofta med bevingade sandaler, en bevingad hatt och stav.
Hermes var den som ledde de dödas själar ner i dödsriket. Förutom Hades och Persefone var han den ende som kunde besöka dödsriket utan att tappa minnet. Många idrottsmän dyrkade Hermes eftersom han var så snabb. Det sägs att man reste statyer av honom kring idrottsplatser.
Hermes hade barn med olika människor och nymfer. Hans mest berömda barn är getlike guden Pan och Hermafroditos, som var hälften man och hälften kvinna. Han var också pappa till Odysseus farfar.

I romarriket kallades Hermes för Merkurius.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...