Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

onsdag 21 december 2011

Vintersolståndet 2011


Vid norra halvklotets vintersolstånd lutar jordaxelns norra del rakt bort från solen, vilket medför att det norra halvklotet då får sin kortaste dag och längsta natt. Vintersolståndet 2011 äger rum den 22 december klockan 7:30 finsk tid (EET). Nästa år 2012 är det skottår och då flyttas det bakåt 18 timmar och blir istället 21 december klockan 13:11.
Vintersolståndet äger alltid rum runt den 21 december. Dock är vintersolståndet inte ett exakt datum utan det kan skilja sig från år till år och är ibland den 20 december beroende på om det är skottår eller inte. När det är skottår så flyttas vintersolståndet 18 timmar bakåt medan det vid ett normalår flyttas framåt 6 timmar i stället. Vid vintersolståndet har vi den kortaste dagen på hela året. Det vill säga den absolut mörkaste dagen på året. Sen blir det bara ljusare och ljusare :-)
Ja kära vänner - nu går vi mot ljusare tider. Hurra!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...