Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

måndag 12 december 2011

Merkurius i retrogradI ett tidigare inlägg har jag skrivit om att Merkurius i retro kräver uppmärksamhet. Tre eller fyra gånger om året går Merkurius in i en period av en retrograd eller backande rörelse och då uppstår mycket mera kaos i våra liv och i världen omkring oss än vanligt. Just nu är vi igen inne i en sådan period igen och den har varit extra jobbig för det är ju mycket andra energi förändringar på gång, dessutom.
Merkurius i retro-perioderna kräver noggrannhet. Under dessa perioder upplever vi störningar i det normala flödet i våra liv. Missförstånd uppstår lättare än annars och helst skall man skjuta upp t.ex. avtalsskrivande eller köpebrev till ett annat tillfälle längre fram. Kan man inte göra det, så behöver man vara ytterst noggrann och även lusläsa allt det finstilta. Under dessa perioder har saker och ting också en tendens att upprepa sig. Om du får parkeringsböter så kan det sluta med två lappar. Om du har tid hos tandläkaren kanske du hamnar där i stolen igen eller så kanske du inte har någon tid alls! I slutet av denna vecka borde situationen dock vara över för denna gång.
Varje period har dock sina egna nyanser  beroende på de andra planeternas placering vid innevarande tidpunkt och olika perioder spelar olika astrologiska tecken och deras aspekter huvudrollerna.

Det är bra att anteckna dessa datum i sin kalender och ta dem i beaktande vid resor, större inköp och avtalsuppgörande samt vid övrig kommunikation. Gränserna är inte helt skarpa, man pratar om skuggområden, så därför kan det vara bra att plussa till två dagar i början och i slutet av perioden.


24.11 – 14.12.2011

12.03 – 04.04.2012
15.07 – 08.08.2012
07.11 – 27.11.2012

23.02 – 17.03.2013
26.06 – 20.07.2013
21.10 – 10.11.2013
2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, intressant med merkurius retrograd. Jag känner att det stämmer, för mycket har gått fel för mig de senaste veckorna. Jag har missförstått saker och grämer mig jättemycket för en sak jag förlorat pga av en kombination av klumpighet och otur. Och det har verkligen växlat från en känsla av att vara på väg framåt till att allt plötsligt gick fel och bakåt. Känns lite tröstande att tänka att det kan vara pga stjärnorna och planeterna även fast så inte skulle vara fallet. Jag hoppas det blir bättre nu, när retrograden tagit slut.

Pia - My Green Blog sa...

Jag håller helt med dig! Även här i mitt liv har det gått ordentligt back. Tyvärr. Men jag är övertygad om att det kommer att ändra nu. Jag önskar dig Lycka Till!
Tack för att du lämnade en kommentar - titta gärna in igen!
/Pia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...