Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

tisdag 13 december 2011

Finland djupdök på utsläppslistan


Finland in climate change denial

Finlands placering i år i den internationella CCPI (Climate Change Performance Index) utsläppslistan är inget att skryta med. Tvärtom. I fjol placerade vi oss på 31 plats men i år dyker vi ner till 37 plats. Vi borde skämmas och måste ta oss i kragen!
Finlands utsläpp per invånare hör till de högsta i världen säger man vid Finlands naturskyddsförbund. Dessutom utvecklas de förnybara energiformerna långsammare än i andra länder. Vi placerar oss i klassen dålig/svag bland länder som Algeriet, Spanien, Österrike, Ukraina, Estland och Korea.
Sverige toppar listan och Danmark har tagit ett jätte kliv från 33:e plats till plats 12 på listan. Tydliga planer och nationella klimatlagar i många länder visar att man snabbt kan få till stånd betydande förändringar.

CCPI:s rapport på engelska

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...