Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

lördag 30 april 2011

Vår i sinnet

Av olika orsaker har jag använt min studentmössa väldigt lite under åren som gått. Den har tyvärr mest blivit en garderobsvärmare. Idag kom den i alla fall fram och får tjänstgöra som prydnad.

- GLAD VALBORG och 1:a maj -

eller
Glada Vappen som vi säger i Finland :)



"Sjung om studentens lyckliga dag,
låtom oss fröjdas i ungdomens vår!
Än klappar hjärtat med friska slag,
...och den ljusnande framtid är vår.
Inga stormar än i vårt sinne bo,
hoppet är vår vän och
vi dess löften tro,
när vi knyta förbund i den lund,
där de härliga lagrarna gro!
där de härliga lagrarna gro!
Hurra!"







fredag 29 april 2011

Help save herbal medicine


In 3 days, a new EU directive will ban much of herbal medicine, denying us safe remedies and feeding the profits of big pharma. Let's raise a massive outcry to push the Commission to fix the Directive, and our national governments to refuse to implement it. Let's get to 1 million voices to save herbal medicine: 


torsdag 28 april 2011

Let your light shine bright





Thank you Nick for this truly inspirational video and for sharing your story.
It is of great importance.









onsdag 27 april 2011

Fortsatt godhet

Det kan hända att godhet inte är ett helt lätt ämne. Det är säkert enklare att fundera över motsatsen som är ondska.
Många människor lever goda liv. Men om man t.ex. shoppar en ny handväska av senaste modell och som man verkligen önskar sig, så håller lyckokänslan i genomsnitt bara en dag. Det som är exklusivt är de goda handlingarna. Det finns forskning som visar att den varaktigaste lyckokänslan kommer av att göra gott för någon annan. Det handlar om att på riktigt göra något som förändrar. Inte att man komposterar eller handlar second hand eller återvinner sina sopor. Utan på ett eller annat sätt gör skillnad i någons liv, räddar liv eller engagera sig i någon humanitär organisation. Hur man än väljer att utöva godhet så behöver man engagera sig på riktigt. Det behöver vara en medveten handling som man utför. Det fungerar inte på samma sätt om man som automatisk betalning betalar en summa från sitt konto varje månad. Vi har alla ett stort behov av att känna mening med livet, i ett helt annat sammanhang än en semesterresa eller en  ny bil.









tisdag 26 april 2011

Godhet

Jag har funderat på det ordet. Godhet är inte samma sak som snällhet. Godhet är inte inte beroende av religion, politik eller vetenskapliga förklaringar.

Här följer några tankar om godhet som jag tror och hoppas att de flesta människorna i världen skulle kunna ta till sig.


1. Att ta hand om dem som har det sämre ställt
2. Att ta hand om världens barn
3. Att bemöta andra så som du själv skulle vilja bli bemött
4. Att respektera allt liv
5. Att göra vad man kan för att göra världen till en bättre plats
6. Att leva ärligt
7. Att acceptera jämställdhet för alla människor
8. Att vara tacksam för lycka och välsignelser som kommer till en
9. Släppa ilska och förlåta andra
10. Att bry sig om omgivningen och vår Jord

De är inte nödvändigtvis lärdomar vi alla lever efter men ideal som skulle kunna gro och vi så småningom skulle kunna ta till oss på vår väg mot ett mera nådigt och hederligt liv.

Vilka andra godhetslärdomar kunde vara universella? Finns det andra tankar om godhet som kan överbygga skillnader och andra utmaningar som världen nu står inför? Hur uppfattar du godhet?










söndag 24 april 2011

Vill du att hälsofriheten försvinner?

Det vill inte jag. Jag vill bestämma över min kropp själv. EU vill nu bestämma över oss igen en gång. Från den 30 april 2011 kan nästan alla medicinska örter komma att bli olagliga inom den Europeiska Unionen om nya lagförslag accepteras i Bryssel. Bakom detta står naturligtvis bl.a. läkemedelsindustrin som vill tjäna pengar på att vi håller oss sjuka. De vill slå ut all konkurrens. Det finns inga produkter från Ayurveda eller ens Traditionell Kinesisk Läkekonst (TCM) som släppts igenom och godkänts av EU:s myndigheter. Detta innebär i praktiken ett totalt förbud för många produkter som tidigare använts framgångsrikt av konsumenter och terapeuter. Sjukt säger jag!

Vill du protestera mot detta? Klicka för att Protestera med din namnunderskrift - Sign petition. Det krävs en miljon signaturer för att föra fram en petition i EU och nu börjar det bli bråttom. Dela detta vidare till alla du känner. Du själv kanske inte känner dig berörd av detta men tänk på att det finns många människor som inte kan eller vill äta syntetiska mediciner och mår bra av naturläkemedel. Hjälp alla oss!

Mera information här:
Torbjörn Sassersson och Sanna Ehdin


TACK!


Aloe Vera






lördag 23 april 2011

Lova Herren, min själ



Lova Herren, min själ, och allt det i mig är Hans heliga namn. / Lova Herren, min själ, och förgät icke, vad gott Han har gjort. / Han, som förlåter dig alla dina missgärningar / och helar alla dina brister. / Han som förlossar ditt liv från graven / och kröner dig med nåd och barmhärtighet. / Han som mättar ditt begär med Sitt goda, / så att du bliver ung / på nytt såsom en örn. / Barmhärtig och nådig är Herren, / långmodig och stor i mildhet. / Lova Herren, min själ, och allt det i mig är Hans heliga namn. Min själ lova Herren.






Orthodox chant, The 1. Antiphone (tone 1),
Lova Herren min själ ur Den Gudomliga liturgin.
Tammerfors ortodoxa kyrkas kör (Tampereen ortodoksisen kirkon kuoro)








BEYOND Singing






Originalversionen av "Beyond" pojektet med Tina Turner, Regula Curti och Dechen Shak-Dagsay.






Mera information om projektet http://www.beyondsinging.com/english/












fredag 22 april 2011

Kiss the Rain


Önskar alla läsare en lugn och skön Långfredag :)


 











torsdag 21 april 2011

Glad Påsk


Våren verkar komma igång på allvar efter en lång snörik vinter och nu är det dags att njuta av naturen, solen och fåglarnas kvitter.



GLAD PÅSK till er alla -
jag hoppas att den blir äggrik, solig och skön!







 








tisdag 19 april 2011

Valet och kvalet : (

Vi lever sannerligen förändringarnas tid. Sannfinländarna tog en större seger än väntat i riksdagsvalet i Finland. Var femte finländare röstade på dem. Jag tycker att det är en skrämmande utveckling. Jag tror på att människor bör hjälpa och stöda varandra. Det är farligt att köra ett eget race och att säga att var och en skall sköta sig själv. Det är trångsynt och egoistiskt. Många finländare med mig tycker att valresultatet är olustigt. Jag skäms faktiskt just nu. Tur att jag inte bokat semesterresa till Albufeira i alla fall!

Kanske det inte är så konstigt ändå att det går så bra för dem. De etablerade partierna är alltför lika varandra. I de nordeuropeiska länderna lär liknande partier växa fram överallt. Kanske det betyder att det är dags för de andra partierna att fundera på varför? De andra partierna bör lyssna bättre för det finns ett folkligt uppror här. Jag hoppas verkligen att det inte handlar om rasism i botten utan om ett allmänt missnöje med tillvaron. Sannfinländarna har gjort det till affärsidé med enkla lösningar och begripligt språk och folk har välkomnat de nya vindarna. Det står på Sannfinländarnas hemsida att verksamheten baseras på ärlighet, rättvisa, mänsklighet, jämlikhet, respekt för arbete och företagsamhet samt andlig utveckling. Hm. Hur kan man säga allt detta men vara emot t.ex. internationellt samarbete och biståndsarbete. Vi får se vad som utvecklas ur denna nya situation och ber en bön för att regeringsbildandet går bra och med tanke på mänsklighetens och Moder Jords bästa.

The Wounded Angel - Haavoittunut Enkeli
Hugo Simberg 1903








fredag 15 april 2011

Ängel i det gröna



You can be ecological without being spiritual
but you cannot
be spiritual without being ecological.



                                                                                             ~ Diana Cooper
 
 









torsdag 14 april 2011

Personal Transformation



"Personal transformation can and does have global effects.
As we go, so goes the world, for the world is us.
The revolution that will save the world is ultimately a personal one."

            ~ Marianne Williamson
















onsdag 13 april 2011

tisdag 12 april 2011

Blomstring

Var och en av oss är värd att nå framgång på det sätt som man önskar.

Framgång = Blomstring

Det är ett undersökt faktum att:
ju nöjdare man kan föreställa sig själv
dess enklare är det att nå de mål man önskar

Det är inställningen som är avgörande.










måndag 11 april 2011

Avtal om ekologisk el

Använder du grön el? Har du tagit reda på vad möjligheterna är att få grön eI där du bor?
Vad har du för grön el-erfarenheter?

I Finland kan man ingå avtal om grön el med Ekosähkö Oy.
Informationen på deras hemsida är tyvärr endast på finska, men för den goda sakens skull känner jag ändå att jag vill blogga om det.

Ekoel produceras i små inhemska kraftverk av 100 % förnybar bioenergi, vind- och vattenkraft. För att öka efterfrågan hos små producenter köper Ekosähkö Oy grön el vars pris är konkurenskraftigt gentemot partimarknaden.
Ekoel är föregångaren inom grön el. Företag har haft möjlighet att välja grön el sedan 1995 och hushållen har kunnat välja elleverantör enligt produktionssätt sedan hösten 1998.

Hemsidan innehåller mycket information och man kan enligt förbrukning och ort räkna ut en offert direkt på nätet och göra jämförelser mot nuvarande leverantör.
De är också med i YkkösBonus systemet.












lördag 9 april 2011

Dreamcatcher - Seventh Heaven



Trevlig helg till er alla - njut av sol och vår!












fredag 8 april 2011

Många vinster med grönt företagande

Marknaden blir allt mer miljömedveten och det ger företag med miljövänliga produkter och tjänster allt större förtroende och bättre ställning. Genom att presentera sig på marknaden som ett miljömedvetet företag tar företaget ett stort ansvar som ger vinster för hela vår planet och bidrar till liv och hälsa för allt levande.
Om du känner dig inspirerad att utveckla och förankra miljö- och hälsomedvetenhet i ditt företag finns det mycket information på Internet. Om du inte alls varit inne på den här banan kan det låta stort och överväldigande. Men låt det inte skrämma dig. Ta några steg i taget och utvecklas i den takt som känns bra för dig.














torsdag 7 april 2011

2012 - MESSAGE OF THE MAYA 9TH WAVE

Jordens elektromagnetiska fält
försvagas snabbt.
Var inte rädd.
Det symboliserar slutet av de gamla energierna
och framfödandet av fred.
Baserat på de nu rådande energierna
kan man säga att i februari 2013 kommer
ett polskifte att äga rum.
14 dagar senare kommer det att åtföljas
av ett fysiskt skifte.
Meditera varje dag och detta skifte kommer
endast att påverka dig på det vackraste sättet.
Förbli i hjärtat.
Det är så enkelt.
Välj KÄRLEK.





Ett enkelt, ödmjukt och förenande meddelande från en Buddhist mästare och Maya-folkets stamäldste Don Alejandro.











onsdag 6 april 2011

Växthus av plastflaskor

Det finns många ställen i världen där man använder plastflaskor tillsammans med jord eller sand för att bygga skolor, butiker, hem, växthus... Möjligheterna är oändliga.

Underbar inspiration och idéer kan man ta del av här och här. Instruktioner för att bygga ett eget växthus av plastflaskor finns här. Det finns lite olika bygginstruktioner för att bygga växthus på nätet, vissa använder bambukäppar medan andra föredrar metalltråd och trävirke förutom plastflaskor förstås. Jag hittade också en instruktion på engelska för bambukäppsvarianten här.

Little Grandmother säger att nu är det dags för oss att skaffa frön. Så skall vi bygga vårt eget växthus av material som tidigare kallats skräp och sopor för att skapa grönska och nytt liv. Det ligger i tiden att så och plantera sina egna ekologiska grönsaker. Börja planera nu!













tisdag 5 april 2011

Healing with Earth Energy by Little Grandmother - 26 March 2011

Vi hoppas att människor överallt runt Jorden vill sammanstråla på energiplan och förenas till ETT HJÄRTA med avsikten att hela oss själva och vår värdefulla Moder Jord. Little Grandmother delar här med sig av några enkla men kraftfulla tekniker som hon fått lära sig av Spirit - Anden, så att vi kan förankras i helig jordenergi och på så sätt höja vår energivibration, hjälpas åt att hela planeten och förnya oss själva i denna sorgens tid. Tillsammans ber vi nu våra böner med avsikten att hela och hjälpas åt att höja kärleksenergin på planeten!











måndag 4 april 2011

Prayer for the Water


Information from Dr. Masaru Emoto

Prayer Ceremony for the Water


My message went around the whole world with tremendous speed, and the feedback of resonance which so many people participated in the prayer to water returned to me. The number of the feedbacks that I know for certain is at least more than 100,000.


As a matter of fact, it is important that we make this movement grow bigger and let many more friends learn about it. So I would like to continue to do the water ceremony for Fukushima Nuclear Plant for 10 more days, and will offer the prayer every day at noon between the 1st and the 10th of April with you all.

To refresh our conscious mind of everyday prayer, please let me suggest that we change the words each day. From many ideas and opinions that so many people have given me, I would like to select one to inform you.

The word of prayer of today, April 1st, is as follows:

"To waters facing toward Fukushima Nuclear Plant, We are sorry,Please forgive us, We thank you, And we love you."


Masaru Emoto
April 1st




http://emotopeaceproject.blogspot.com/


Urgent letter from Dr. Masaru Emoto


 March 31st, 2011

To All People Around the World


A letter from Dr. Masaru Emoto...


Please send your prayers of love and gratitude to water at the nuclear plants in Fukushima, Japan!


By the massive earthquakes of Magnitude 9 and surreal massive tsunamis, more than 10,000 people are still missing...even now... It has been 16 days already since the disaster happened. What makes it worse is that water at the reactors of Fukushima Nuclear Plants started to leak, and it's contaminating the ocean, air and water molecule of surrounding areas.

Human wisdom has not been able to do much to solve the problem, but we are only trying to cool down the anger of radioactive materials in the reactors by discharging water to them.

Is there really nothing else to do?

I think there is. During over twenty year research of hado measuring and water crystal photographic technology, I have been witnessing that water can turn positive when it receives pure vibration of human prayer no matter how far away it is.

Energy formula of Albert Einstein, E=MC2, really means that Energy = number of people and the square of people's consciousness.

Now is the time to understand the true meaning. Let us all join the prayer ceremony as fellow citizens of the planet earth. I would like to ask all people, not just in Japan , but all around the world to please help us to find a way out the crisis of this planet!!
The prayer procedure is as follows.


Please say the following phrase:


"The water of Fukushima Nuclear Plant, we are sorry to make you suffer. Please forgive us. We thank you, and we love you."

Please say it aloud or in your mind. Repeat it three times as you put your hands together in a prayer position. Please offer your sincere prayer.

Thank you very much from my heart.


With love and gratitude,



Masaru Emoto


Messenger of Water






http://emotopeaceproject.blogspot.com/







söndag 3 april 2011

Budskap om hopp

Det är dags att vakna.
Vi kan inte uppnå fred
förrän vi finner frid inom oss.
Varje tanke i människans sinne
sänder ut elektromagnetiska vågor.
De har en mätbar effekt på omgivningen
och skapar världen omkring oss.
Det är fascinerande resultat.
Vi kan förena våra hjärtan kollektivt och
tillsammans påverka Jordens framtid.
Det är dags att komma ihåg vem vi egentligen är.
Vi behöver förena våra hjärtan varje dag.
Så enkelt är det.
Meditera varje dag från ditt hjärta
så står du stark även när väggarna omkring dig faller.
Du är ett.
Vi är ett.
Ta vara på livet.
Nu.
VÄLJ KÄRLEK.










lördag 2 april 2011

Revolutionen har börjat


Revolutionen har börjat.
Du har ett val.
Valet är ditt.
Kärlek eller rädsla?
Förändring sker nu överallt runt oss.
Vänd dig inåt i meditation.
Det gör dig stark och där finner du svaren.
Vi behöver vara modiga nu.
Tillsammans kan vi förändra läget i världen.
LEV FÖRÄNDRINGEN I KÄRLEK.


















fredag 1 april 2011

Ställ ekologiska krav

Vi är fler och fler som försöker leva så ekologiskt som möjligt. Jag har själv märkt att det lönar sig att ställa krav, framföra önskemål och åsikter. De som jobbar i och driver butiker blir ofta "hemmablinda" och är tacksamma för åsikter och förslag. Det kräver dock att du som konsument är engagerad och tar dig tid att kommunicera. Alltid orkar man inte. Men det är fantastiskt roligt att märka, att man kunnat påverka och fått till stånd en förändring.
För när man ställer krav på butikerna börjar saker och ting hända. Det finns många butiker som inte ännu riktigt förstått vilken förändring som är i antågande. Efterfrågan kommer att öka undan för undan. Så att ta in ekologiska produkter och att ändra sortiment är bara en tidsfråga för samtliga. Det kommer att bli ett måste om man vill hänga med. Ett bra exempel är att det finns kända kläderaffärer som gått över till att använda ekologisk bomull i sina kläder. Den ekologiska efterfrågan ökar överlag inom alla branscher. Fler konsumenter väljer t.ex. att resa till hotell som är ekologiska. Där har man byggt och driver hotellet på ett sätt som gynnar naturen.


Du KAN bidra till en bättre värld
 genom att välja ekologiskt
 i så stor utsträckning som du kan.

Du KAN påverka och göra skillnad.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...