Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

fredag 1 april 2011

Ställ ekologiska krav

Vi är fler och fler som försöker leva så ekologiskt som möjligt. Jag har själv märkt att det lönar sig att ställa krav, framföra önskemål och åsikter. De som jobbar i och driver butiker blir ofta "hemmablinda" och är tacksamma för åsikter och förslag. Det kräver dock att du som konsument är engagerad och tar dig tid att kommunicera. Alltid orkar man inte. Men det är fantastiskt roligt att märka, att man kunnat påverka och fått till stånd en förändring.
För när man ställer krav på butikerna börjar saker och ting hända. Det finns många butiker som inte ännu riktigt förstått vilken förändring som är i antågande. Efterfrågan kommer att öka undan för undan. Så att ta in ekologiska produkter och att ändra sortiment är bara en tidsfråga för samtliga. Det kommer att bli ett måste om man vill hänga med. Ett bra exempel är att det finns kända kläderaffärer som gått över till att använda ekologisk bomull i sina kläder. Den ekologiska efterfrågan ökar överlag inom alla branscher. Fler konsumenter väljer t.ex. att resa till hotell som är ekologiska. Där har man byggt och driver hotellet på ett sätt som gynnar naturen.


Du KAN bidra till en bättre värld
 genom att välja ekologiskt
 i så stor utsträckning som du kan.

Du KAN påverka och göra skillnad.
Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...