Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

onsdag 6 april 2011

Växthus av plastflaskor

Det finns många ställen i världen där man använder plastflaskor tillsammans med jord eller sand för att bygga skolor, butiker, hem, växthus... Möjligheterna är oändliga.

Underbar inspiration och idéer kan man ta del av här och här. Instruktioner för att bygga ett eget växthus av plastflaskor finns här. Det finns lite olika bygginstruktioner för att bygga växthus på nätet, vissa använder bambukäppar medan andra föredrar metalltråd och trävirke förutom plastflaskor förstås. Jag hittade också en instruktion på engelska för bambukäppsvarianten här.

Little Grandmother säger att nu är det dags för oss att skaffa frön. Så skall vi bygga vårt eget växthus av material som tidigare kallats skräp och sopor för att skapa grönska och nytt liv. Det ligger i tiden att så och plantera sina egna ekologiska grönsaker. Börja planera nu!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...