Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

onsdag 21 september 2011

Svårt med ekologisk broiler

På tisdag avslöjades i nyheterna i Finland äntligen något som jag misstänkt länge. Att köttproducenterna inte vill satsa på ekologisk produktion av fjäderfä. 
Det finns ingen ekologisk broiler till salu i de största matkedjornas affärer i Finland idag.  Man skyller enfaldigt nog på att smittorisken är hög pga. att fåglarna måste få vistas utomhus året runt. Men vid Livsmedelstillsynsverket Evira tillbakavisar man däremot uppgifterna om att ekohönsgårdar skulle vara mer utsatta för salmonella än sedvanliga hönsgårdar. 
Djurskyddsföreningen Animalia anser att de stora fjäderproducenternas åsikter om ekologisk broiler genomsyras av pengar. Broileruppfödning på löpande band är billigt säger representanter vid Animalia. De avfärdar också den påstådda förhöjda salmonellarisken. Ingen förhöjd salmonellarisk har t.ex. kunnat påvisas i ekologiskt producerade ägg. 
Äntligen tas detta ämne fram i dagsljuset!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...