Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

tisdag 27 september 2011

Den nionde vågen och Mayakalendern

Carl Johan Calleman har i över trettio år ägnat sig åt att studera Mayakulturens kalender. Han är en av vår tids absoluta experter i ämnet. Jag har inte egentligen satt mig in i ämnet Mayakalendern så jätte mycket innan, men jag tycker att det har pratats och skrivits så mycket om 'The 9th Wave' på sista tiden att jag vill veta vad det handlar om. Nu skall jag helt kort försöka återge det jag lärt mig. 
Många människor har hört talas om att Mayakalendern närmar sig sitt slut och det skapar rädslor och åsikter och oro om vad det kan vara frågan om. Enligt Calleman är informationen begränsad eftersom det finns bara en enda text i Mayakalendern som handlar om slutet och det är monument 6 i Tortuguero. Där sägs att vid den tidpunkten kommer niostegsväsendet Bolon Yookte att nedstiga. Vad detta betyder är enligt Calleman inte helt lätt att förstå men det kan vara frågan om en kombination av nio kosmiska krafter eller nio vågrörelser, som skapar Universum, samtidigt kommer att manifesteras fullt ut.
Enligt Mayafolkets sätt att beskriva innebörden av detta så talas det inte om att jorden går under. Kalenderns slut handlar om en fullbordan av nio evolutionära processer som pågått sedan Universums födelse. Kalendern bygger på nio kosmiska krafter, som är nio stegvisa utvecklingar med tretton energier.
Kalendersystemet motsvarar viktiga händelser i den biologiska och historiska utvecklingen och de olika stegen och energierna bildar i var och en, en ram för medvetandet. Den nionde och högsta kraften kommer att innebära ett skifte till enhetsmedvetande och det är den 28 oktober 2011 när Mayakalendern når sitt slut. Enligt Calleman handlar detta om att en process avslutas.
Vi människor söker idag svar om vår framtid, men Calleman menar att vi människor ofta ställer frågor utan att inse att vi redan har svaren inuti oss och framför allt har vi ett eget ansvar. Vi själva skapar vår framtid och det kräver att vi blir medskapare i den gudomliga planen. Det är mycket viktigt att var och en nu följer sin kallelse och viktigt att var och en engagerar sig i allas vår gemensamma framtid. 
I grund och botten handlar det om att varje människa behöver hitta relationen till Gud. Vi behöver söka oss till källan och så är det upp till var och en vad man gör med det man finner. 
Läs mera här:
http://www.calleman.com/content/articles/svenska/dawn_of_the_unity_wave_SV.htm
www.calleman.com
www.maya-portal.net
www.handclow2012.com/
http://koti.mbnet.fi/maya/astrologia/mayamerkit.html2 kommentarer:

Maria sa...

Jättebra sammanfattning!! Och du har helt rätt i att vi måste söka svaren i oss själva och bli medskapare. Kram!!

Pia - My Green Blog sa...

TACK Maria! Det är ett omfattande ämne, så jättefint om jag lyckades klämma in essensen i mitt inlägg. Hjärtekram till dig som verkligen har förstått dethär med att skapa sitt eget liv :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...