Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

fredag 28 januari 2011

Miljövänlig avkalkning av kaffebryggareJag fortsätter med min vårstädning. Det är inget som jag planerat men tydligen så kommer det naturligt när vårsolen börjar skina.

För att avkalka kaffebryggaren blandar du 2 dl ättiksprit med 8 dl vatten. Låt hälften av vätskan rinna igenom kaffebryggaren. Stäng av och låt verka i minst tio minuter. Slå på bryggaren igen och låt resten rinna igenom. Skölj genom att låta 2 - 3 liter vatten gå igenom bryggaren.
Passa samtidigt på att rengöra bryggaren utvändigt. Torka av ytorna och tvätta alla lösa delar i diskmaskinen.

 

Foto: My Green Blog - Pia
 

 
 
 


5 kommentarer:

Jemayá sa...

Tusen tack för alla rengöringstips - vet var jag ska kolla sen då jag får ordentligt med tid och inspiration. I dag är det barnbesök och kaniner (som hoppeligen flyttar bort...) som gäller :). kram!

Pia - My Green Blog sa...

Varsågod :) Vad bra att någon har nytta av dem. Jag kanske verkar vara en 'städfreak' men det är jag nog inte. Det går i vågor och helt enligt inspiration.
Kramsi.

Pia - My Green Blog sa...

Men, jag vill tillägga att det känns viktigt för mig att dela med mig av sådana städknep som jag testat och vet att fungerar.

Orsakerna är många:
- miljövänligt
- bra för plånboken
- ok för allergiker och överkänsliga
- många människor idag har problem med att sköta sitt hem, de vet inte hur man gör eller vad man kan använda för medel och metoder
- man slipper understöda de internationella jättarna som förgiftar oss med sina medel
-det kräver sist och slutligen väldigt lite att åstadkomma mycket och energin är otrolig när man har det fräscht och fint runt sig :D

Jemayá sa...

Jättebra! Jag harlätt för att känna mig överväldigad då jag inte vet var jag ska börja och det känns som om allt faller över mig. Dina värden är viktiga för mig också, men ibland blir strävan att försöka vara så "grön" som möjligt något som sätter sten till bördan, då man får dåligt samvete över att vara tvugnen att ta till sämre alternativ för att man inte hunnit skaffa fram det rätta/inte hittat grönare alternativ. Jag gillar tanken på att använda t.ex. citron istället för starka medel - tyvärr kommer jag inte alltid ihåg det. Då är det bra att bli påmind flera gånger, som här t.ex.

Pia - My Green Blog sa...

Jag lovar att fortsätta påminna, om och om igen. Jag lär mig själv samtidigt och har kul medan jag testar mig fram :)
Dåligt samvete är inget att ha - vi gör alla så gott vi kan med de förutsättningar vi har för stunden.
Tack för dina fina kommentarer. Roligt att ha någon att utbyta tankar med!
Kram :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...