Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

måndag 31 januari 2011

Om livscoaching

I princip innebär livscoaching att du har någon som går igenom ditt liv med dig och hjälper dig att plocka fram dina inre resurser så att du kan växa och utvecklas. En livscoach roll är icke-dömande och finns i första hand till för att inspirera, uppmuntra, motivera, stöda och lugna.
Många människor har ändå inte möjlighet att anlita en livscoach och då kan man helt enkelt försöka bli sin egen livscoach. Det gäller att arbeta med sig själv för att uppnå den förändring man vill ha.

Några nyckelbegrepp:
  • använd ett nytt och positivt språk som gör att du kan känna dig uppmuntrad och stöttad
  • hitta din inre coach
  • var ärlig mot dig själv
  • identifiera dina mål
  • övervinn tidigare begränsningar och rädslor
  • pröva på nya sätt att hantera rädsla och tidigare misslyckanden
  • var öppen mot den känslomässiga utvecklingen
Varje människa är unik och det är du själv som måste arbeta dig mot dina mål så ärligt som möjligt. Det finns så mycket att vinna. Det skulle vara synd om man fastnade i något som står i vägen för lyckan. Det är viljan att förändras som bestämmer förmågan att  vara framgångsrik.

Fortsättning följer. De närmaste dagarna kommer jag att gå in på nyckelbegreppen och berätta hur du arbetar med din inre livscoach.

1 kommentar:

Jemayá sa...

Härligt! Jag önskar jag skulle känna någon livscoach här i trakterna (känner du?), sen jag flyttade från Helsingfors 03 har jag känt att jag väldigt mycket varit "on my own", har inte hittat grupper eller personer här med samma intressen, som jag kontinuerligt kunde ha kontakt med (har förstås vår gemensamma underbara K, men hon är långt borta). Saknar det från Helsingfors, där jag deltog i meditationstillfällen och besökte ett medium med jämna mellanrum. Jag förstår att det också handlar om att stå på egna ben, men som sagt, ett andligt stöd och hjälp att se på sig själv utifrån skulle vara underbart. Har påmint mig själv allt emellanåt om "allt har sin tid", nu hoppas jag verkligen tiden skulle vara inne med mindre känsla av ensamhet och isolering! kram, ha en skön vecka!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...