Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

måndag 24 januari 2011

Skinande ren spis och ugn

I helgen tog jag mig i kragen och hade storrengöring av spis och ugn. Jag använde vatten och tallsåpa både invändigt och utvändigt. Spisknapparna tog jag bort och lade i blöt i tallsåpa och vatten. Så tvättade jag spisen utvändigt med tallsåpa och vatten. På mörka fläckar kan man gnugga lite med en fuktad sockerbit. Det brukar fungera på de mest envisa fläckar. Invändigt tvättade jag ugnen också med såpablandning och efter det värmde jag ugnen till 50 grader, borstade bort smuts med en mjuk borste och fuktig trasa.Såhär gör man:


Jag upplevde att ugnsplåtarna var en utmaning i och med att jag inte vill använda starka medel. Så var fallet ändå inte. Jag fick tips om att man kan använda citronskivor. Denna gudomliga frukt har alltså många användningsområden och gammal kunskap passar in även i våra moderna spisar!

Skär citron i rätt så tjocka skivor och placera dem jämnt över plåten. Sätt plåten i ugnen i 100 - 200 grader i ungefär 1 timme, men låt plåten stå i ugnen tills all vätska från citronerna har avdunstat. Låt inte heller skivorna torka för mycket för då fastnar de fast. Ta sedan bort citronskivorna från plåten och tvätta den med en blandning av vatten och tallsåpa. Tallsåpa är effektivare än diskmedel när det är frågan om ingrodd smuts. Använd en diskborste eller en skursvamp till hjälp.

Nu doftar köket fräscht av citronen och plåtarna är skinande rena :)Foto: My Green Blog - PiaInga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...