Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

fredag 23 september 2011

Höstdagjämning

Den 23 september börjar alltså hösten enligt kalendern. Det är höstdagjämning, dvs. dagarna och nätterna är nästan lika långa överallt på Jorden. Tittar man i olika almanackor så ser man att höstdagjämningen inträffar den 23 september kl 12:05 finsk sommartid. Det är nämligen inte en dag, det är en tidpunkt som avses när Jorden passerar en speciell punkt på sin bana runt solen och solen står rakt över ekvatorn.


Det är höstdagjämning norr om ekvatorn och vårdagjämningen söder om ekvatorn.  Här i norr är det dags att balansera de intentioner vi skapade under vårdagjämningen och förbereda oss för att anta vinterns utmaningar. 
I höst är det ändå inget som är som vanligt. Även astrologiskt sett är det mycket som händer på himlen och det återspeglas på Jorden. Vi går med stormsteg mot Mayakalenderns slut och år 2012. Vi får redan nu varje dag erfara de osedvanliga i tiden vi lever i och tvingas uppleva snabba förändringar. Det är problemen i Mellanöstern, det finansiella läget i världen, naturkatastrofer, stormar och översvämningar, uppsägningar och skandaler.  Det är naturligtvis ingen som vet hur framtiden egentligen kommer att bli, vad som väntar oss. Men en sak är säker, de stora förändringarna på Jorden kommer att fortsätta trappas upp och tempot kommer att öka ytterligare. Det är därför viktigt att redan nu börja träna på att fatta snabba beslut och att snabbt få kontakt med vår magkänsla för att känna efter om något känns rätt eller fel. Tiden som ligger framför oss kommer att vara utmanande men också spännande och fantastisk. Människor kommer att göra andra val, bilda nya konstellationer och föra en annan livshållning. En större beslutsamhet, en öppenhet och djärvhet kommer att råda. Människor kommer att lämna all tröghet bakom sig och välja att leva i ett ständigt flöde. De kommer att upplevas som befriande, fascinerande och häpnadsväckande förändringar. 
Det kan vara bra att tänka på att alla dessa förändringar är av andligt ursprung och ingår i en stor plan, så försök att omfatta allt nytt med kärlek och förståelse och lev i glädje.


  I Ljus & Glädje
PiaInga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...