Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

måndag 5 september 2011

Klimatsmart pocket

Vill du fortfarande läsa härliga böcker men samtidigt värna om miljön?
Då är det viktigt att hålla sig till förlag som miljökompenserar och klart visar att de värnar om miljön. Det har nu blivit lättare för oss konsumenter att välja rätt.


På Månpocket hemsida skriver man såhär om Klimatsmart pocket:
Månpocket och Bonnier Pocket lanserar nu Klimatsmart pocket som innebär en ny miljövänligare pocketbok. En klimatsmart pocket är FSC- certifierad, klimatkompenserad och stödjer Världsnaturfonden WWFs klimatarbete. På ett år handlar det om cirka 7 miljoner pocketböcker som produceras miljövänligare. Det första klimatsmarta pocketsläppet når handeln i mitten på april (*2011). Detta är ett första steg i ett långsiktigt miljöarbete.

Pocket är en bruksvara som produceras i stora volymer. Månpocket och Bonnierpocket trycker 6-7 miljoner exemplar varje år. Det känns därför väsentligt att ta ett steg i en mer miljövänlig riktning för just pocket. Vi vill möjliggöra för våra läsare, kunder och upphovsmän att välja miljöbättre pocketböcker. Det här är ett första steg. Vi fortsätter naturligtvis att se över vår produktion och hoppas också att andra i branschen följer efter.

Klimatsmart pocket innebär att:
• Böckerna trycks på FSC- märkt papper. FSC står för Forest Stewardship Council och verkar för ett ansvarsfullt skogsbruk.
• Böckerna trycks i Sverige för att undvika långa transporter
• Månpocket och Bonnier Pocket klimatkompenserar för de utsläpp som inte går att undvika i bokproduktion (inklusive transport) genom Climate Friendly. Vi har initialt klimatkompenserat för mer än ett års pocketutgivning. 
• Månpocket och Bonnier Pocket stödjer Världsnaturfonden WWF och bidrar till deras klimatarbete.


En av de första Klimatsmart pocket-böckerna. Se gröna loggan nere i höger hörn.* årtalet är bloggarens antagande

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...