Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

måndag 26 september 2011

Vispgröt, Lingongröt, Klappgröt...


... kärt barn har många namn. Som barn brukade jag tycka att det doftade så gott i huset när mormor hade lagat vispgröt.

Här följer mitt recept för ~ 8 portioner (jag använder ekologiska ingredienser så mycket som möjligt):

1 liter vatten
1 ½ dl fullkorns speltmannagryn
1 dl lingon 
1 dl hallon
½ dl lingonsylt
½ dl socker
1 nypa salt


Koka upp vattnet i en kastrull av medelstorlek. Vispa i speltmannagryn och salt. Koka på medelvärme i några minuter och rör om emellanåt. Tillsätt bär, sylt och socker och rör om. Låt inte koka mera utan stäng av plattan och låt stå på plattan i eftervärmen cirka 10 minuter. Låt sedan gröten stå och kallna varefter den vispas pösig med elvisp i cirka 5 minuter. Serveras med mjölk.
Håller bra i kylskåp i flere dagar, enkelt att ha till hands som mellanmål eller kvällsmål.Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...