Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

tisdag 29 november 2011

Ekologisk rengöring av silver och koppar

Skippa alla starka kemikalier. Det behövs endast bakpulver, aluminiumfolie och hett vatten till detta gamla husmorsknep.
 •  Lägg aluminiumfolie i botten på en balja. Strö över lite bakpulver.
 •  Placerar de föremål av silver eller koppar som du vill rengöra i baljan.
 •  Täck med mera bakpulver.
 •  Häll över kokhett vatten. Bli inte förskräckt när det börjar bubbla, det är karbonaten    som avger kolsyra när den förenas med vatten.
 •  Vänta tills vattnet har svalnat. Lyft upp föremålen och skölj dem ordentligt med vatten.
Detta är enkel hushållskemi och denna metod är den som är mest skonsam mot metallen av alla hemmaknep.
måndag 28 november 2011

Tacksam för alla som läser My Green Blog

Det är så otroligt roligt att se att det sker tillökning i följarskaran med jämna mellanrum. Sakta men säkert. Ibland misströstar jag och tror att ingen läser och inbillar mig att alla andra har fler läsare. Egentligen bryr jag mig inte om det. Det är bara det gamla egot som ropar i bakgrunden. 
Så en vacker dag ser jag till min glädje att någon ny medmänniska har hittat hit. Då blir jag sååå varm om hjärtat. Du är hjärtligt välkommen! Det är trots allt så, att fast mycket av skrivandet är för min egen skull, är nog både nyttan och glädjen större när man kan dela med sig och kanske även så något frö här och där. 
Som läsare behöver man ju inte ge sig till känna. Men vill man, kan man kommentera ivrigt eller någon gång ibland. Man kan bli följare eller dela på Facebook eller prenumerera på inlägg och kommentarer.
Aktiviteten här på My Green Blog är lite avvaktande just nu. Jag väntar på viktiga besked från ett par instanser. När jag fått besked, kommer jag att köra igång ett nytt skede i mitt liv. Detta kommer att visa sig som nya vindar även här på My Green Blog. Lite tålamod till i dessa på många sätt väntans tider :)


söndag 27 november 2011

Adventstid


"Tänd ett ljus och låt det brinna
låt aldrig hoppet försvinna
det är mörkt nu
men det blir ljusare igen.

Tänd ett ljus för allt du tror på,
för denhär planeten vi bor på
tänd ett ljus för Jordens barn"
med önskan om en stämningsfull 1:a advent
till tonerna av dessa himmelska rösterfredag 25 november 2011

Michel Domit in interview by Lilou Mace

Serving the spirit of the mountain, co-creating heaven on Earth.
A beautiful and inspiring interview.
Michel says that after he started to make decisions from his heart
all the miracles started to happen.

måndag 21 november 2011

söndag 20 november 2011

It is heart time ♥ - Lilou Mace with Pascal K'in Greub


Att leva från hjärtats intelligens blir viktigare. I privata, sociala såväl som i yrkesmässiga situationer. Det är dit vi skall gå för att finna vägen ut ur den nu så uppenbara världskrisen.


onsdag 16 november 2011

Lysande loppisfynd

Dessa fina fynd gjorde jag igår på loppisen. De tre små värmeljushållarna till höger är i mässing. De två till vänster med kronor skall vara någon sorts shabby stil med lite flagande färg, men jag tycker kronorna är urtjusiga. Varde ljus! Och det blev ljus :)Hjärtan, stjärnor och kronor pryder nu spiselkransen.
Priset 8 euro.tisdag 15 november 2011

Om lågenergilampor

Energimyndigheten skriver såhär på sin hemsida:                                                Lågenergilampan innehåller en liten mängd kvicksilver. Exponering vid enstaka tillfällen för de små mängder kvicksilver som finns i en lampa anses inte ge några negativa hälsoeffekter. Men eftersom gasformigt kvicksilver lätt tas upp vid inandning ska man ändå vara försiktig, särskilt om en varm lampa går sönder.
Det finns olika sätt att undvika att kvicksilver sprids i luften om en lågenergilampa gått sönder. De varierar beroende på om det rör sig om en varm eller en kall lampa. I båda fallen gäller dock att man inte ska använda dammsugare. Det finns en risk för att dammsugaren ytterligare finfördelar och förångar kvicksilverdropparna och sprider dem i luften. Det ökar risken för inandning.

Om en kall lampa går sönder 

 • Samla upp lampresterna till exempel med en bit styvt papper eller kartong och lägg dem i en glasburk med lock. 
 • Torka därefter golvet med en liten, fuktig trasa. Lägg sedan även trasan i glasburken, Förslut burken och märk den, till exempel med texten ”kan innehålla kvicksilver från en lågenergilampa”. 
 • Lämna burken till returhantering som är avsedd för miljöfarligt avfall.

Om en varm lampa går sönder

 • Stäng dörrar till rummet där lampan gått sönder.
 • Ventilera rummet genom att till exempel öppna ett fönster och lämna rummet. Den europeiska lampbranschorganisationen (ELC) rekommenderar att man lämnar rummet i 20-30 minuter. 
 • När lampresterna har svalnat ska du samla upp dem på samma sätt som i beskrivningen ovan av hur en trasig kall lampa hanteras. måndag 14 november 2011

Mansdominerad helg

Ja, helgen gick i karlarnas tecken i och med farsdag. I lördags var vi och hälsade på min pappa på annan ort. I går firade vi min sambo och hans pappa hos oss tillsammans med pojkarna.
Det är intressant att följa med och notera vilken skillnad det är på dessa tre generationer. Pojkarnas farfar är från urfattiga förhållanden och hans familj var tvungen att lämna sitt hem i Karelen under kriget och starta ett nytt liv i södvästra Finland. Han har jobbat otroligt hårt hela sitt liv och hans kropp är sliten och trött. Nuförtiden njuter han av att hålla till på sin lilla stuga och lyssna på fåglarna och vistas i naturen. Det äldsta barnbarnet fyllde 17 år och är raka motsatsen mot sin farfar. Han vill inte vara ute alls och inget annat intresserar än datorer. Det är inte konstigt att dessa två karlar inte har något att prata om. Den ena vet inte vad Internet är, har aldrig suttit vid en dator. Den andra gör inget annat än vistas i Cyberrymden och vill inte veta av något annat. Vi som är mitt emellan generationen och har förståelse för lite av varje, får agera som en bro mellan dessa. Det verkar som generationsklyftorna bara blir bredare och bredare med den snabba utveckling som råder.
Jag försökte prata sådant med farfar som han kan tänkas tycka om att prata om. Även lite om åren som krigsbarn i Sverige. Då vistades han på barnhem. Pojkarna sade inte ett ord under samtalen men jag hoppas att de lyssnade, för kanske det gror ett litet frö någonstans i alla fall.
Pojkarna bor hos sin mamma och vistas hos oss ganska ofta för de bor i närheten. Den yngre är här oftare än den äldre.
För mig som nu är bonusmamma och inte har egna barn är det så otroligt svårt att veta: gör jag rätt, är jag för snäll, är jag för krävande??? Jag har bestämda åsikter om att föräldrar skall vara föräldrar och inte kompisar. Att det behöver finnas regler och krav och en konsekvent linje men också mycket kärlek. Den yngre killen kommunicerar jag bra med. Det funkar fint för att han är öppen och positiv till sättet. Den äldre är intelligent, introvert och spelmissbrukare. Tyvärr. Jag har svårt att kommunicera med honom. Han lever i förnekelse angående sitt spelmissbruk och håller på att isolera sig helt och hållet. Han går till skolan men annars umgås han inte med någon, annat än online. När min sambo konfronterar honom är han väldigt övertygande i sin kommunikation, som ju en tonåring kan vara. Det är så ledsamt att följa med detta från sidan och tillika upplever vi en fullständig maktlöshet. Vi bor inte med honom så vi kan inte övervaka situationen. Min sambo har långa samtal med honom i telefonen och man kan bara hoppas att det någonstans sker en förändring före det är för sent. Pojken bleknar och magrar för varje gång jag ser honom... Spelberoende bland pojkar i övre tonåren håller på att  bli/är redan ett stort problem. Vad skall man göra åt detta?


Hemlagad smörgåstårta och annat gott till Pappornas ära!
fredag 11 november 2011

Light, Lightworkers and new earth - Mirabai Devi and Lilou Mace“The Light always works. 
It’s impossible for the Light not to work...that’s it’s nature.”

torsdag 10 november 2011

11.11.2011

I morgon är det en magisk dag - siffermässigt och energimässigt.
Äntligen är vi där!

Som du kanske redan har märkt är det också fullmåne, vilket inte är ett sammanträffande utan en del av den stora helheten. Om du drömmer något inkommande natt lönar det sig att observera drömmen noga. Gör gärna anteckningar. I morgon kommer våra energier att balanseras. De av er som sysslar med energiarbete kan i tanken medvetet förankra broar av ljus när energiportalerna öppnas. Om du har ett ställe hemma eller ute i naturen, där du trivs att sitta och lyssna på tystnaden, där kan du nu passa på att placera en ljuspelare. Koncentrera dig och stilla dig i bön på detta ställe i morgon. Inget annat behövs. Kan du sitta i meditation tillsammans med en grupp människor är det alldeles förträffligt bra. Hur som helst - var närvarande i stunden, tacksam och öppen. Formulera dina önskningar och drömmar i tanken. Tacka Moder Jord och Fader Himmel och dina hjälpare som du alltid har med dig och vill dig väl.


Önskar dig en underbar dag!
Tjingeling och kram 
                  Pia
tisdag 8 november 2011

Kokossocker

Det är en fördel om man kan sluta med eller minska på intaget av socker i olika former. I detta inlägg vill jag berätta om ett bättre alternativ till vanligt vitt raffinerat socker. 
Vad är kokossocker?
Det utvinns ur kokospalmens blomma. Dess söta nektar skördas högt uppe i kokospalmerna. Genom långsam upphettning och omrörning i en kittel över en eldstad förvandlas nektarn till kokossocker.

Kokossocker har ett lågt GI på 35 och är framställt utan kemikalier och tillsatser. Tack vare varsam hantering behåller kokossockret de naturliga antioxidanterna vilket ger ett högre ORAC -värde än många frukter och grönsaker. Ju högre ORAC-värde, desto fler antioxidanter innehåller livsmedlet. Kokossockret innehåller bl.a. fosfor, kalium, kalcium, mangan, järn, koppar och krom.

Passar till matlagning, godis eller sötning istället för socker eller sirap. Bra som dekoration. I té eller kaffe, i smoothies, härligt på ugnsäpplen, stekta bananer, plättar, pannkaka, tårtor, våfflor, bakverk och kakor. Perfekt i cocktails (t.ex. Mojito, Caipirinha). Som dekorativ sockerrand på glaset. Ger asiatisk mat en autentisk prägel.
Smaken är mjuk och lätt kolaaktig.

Produkten är värdefull och kan betraktas som hantverk. Därmed är priset också rätt högt, här i Finland ligger det runt 10 - 12 euro per burk. Jag använder detta socker mer som en krydda, att ge lite extra smak där det passar.
ekologiskt odlat och rättvis handel-märkt
Producenten Amanprana samarbetar med lokala jordbrukskollektiv i 
provinsen Kulon Progo, på Centrala Java i Indonesien. 

Gula Java Brut kommer förpackad i glasburk om 310g. Innehållsdeklaration kokossocker, Amanprana Gul Java
100 % oraffinerat råsocker från kokos

GI-värde för kokossocker jämfört med andra socker-sorter.
Raffinerat socker, 68
Råsocker, 61
Lönnsocker, 54
Honung, 48
Agavesirap, 40
Kokossocker Gul Java, 35

Näringsvärde per 1 tsk kokossocker:
Energi: 15 kcal
Fett: 0 g
Protein: 0 g
Kolhydrater: 4 g
varav sockerarter: 3 g
måndag 7 november 2011

Använd REFLEX
Alla ni därute på vägarna - stora och små, mammor och pappor, katter, hundar, hästar:
ANVÄND REFLEX / REFLEXVÄST så att bilister slipper sitta med hjärtat i halsgropen. Ingen vill bli anklagad för "ofrivilligt" dråp. Du kommer att synas och lysa klart på minst 100 meters håll! Dela gärna det här, så att så många som möjligt blir påminda. Tänk på detta nu när det är sparsamt med ljus och den mörka tiden råder. Vi har ingen att förlora.

söndag 6 november 2011

Värsta miljöproblemet

Den plastflaska med vatten eller kaffemuggen med lock som vi köper och sedan slänger efter bara en liten stund bidrar till ett av de värsta miljöproblemen i världen idag. År 2010 såldes en vanlig dag omkring 80 miljoner plastflaskor bara i USA och av dem hamnade 30 miljoner flaskor på soptippen. Alla länder har inte fungerande återvinning på det sättet som vi här i Norden. 
Under ett år blir det i världen 56 MILJARDER PLASTFLASKOR! De flesta hamnar ut i världshaven där de tillsammans med annat skräp bildar stora flytande fält av avfall.

Jag ber dig nu att tänka noga efter varje gång du har för avsikt att köpa en flaska med vatten. 

·         Skaffa en hållbar, långlivad flaska av något annat material än plast som du kan ha med dig och fylla på. Plast kan läcka kemikalier och i långa loppet är det inte bra för din hälsa.
·         Köpt vatten är inte hälsosammare än kranvatten. Vatten på flaska är en business som företagen gör stora pengar på.
·         På de ställen kranvattnet smakar dåligt eller om man inte vill dricka det som sådant, kan man överväga olika filtreringsalternativ för hemmabruk.

Hur detta problem skall lösas i fattiga länder där det inte finns plaståtervinning och där vattnet dessutom inte är drickbart är en STOR FRÅGA. Vi behöver göra allt vi kan för att hjälpa dessa länder att få tillgång till rent vatten. Det skulle minska behover av plastflaskor och så behöver alla länder få fungerande plaståtervinning. Inte bara för vattenplastflaskor utan återvinning av plast som t.ex.hårvårdsflaskor, tvättmedelsflaskor, andra flaskor från livsmedelsindustrin såsom läsk, dressingar, senap... 

Jag misstänker att det inte görs tillräckligt för att lösa dessa frågor och nu är det bråttom! Vad kan vi vanliga människor göra? 
 Tidigare inlägg: Miljöbomb - plastpartiklar i världshaven

lördag 5 november 2011

Trevlig allhelgona

vill jag tillönska er alla 
till ljuva toner av Sissel Kyrkjebø och One Day


fredag 4 november 2011

Lilou Mace - Crystal and Tibetan Bowls and Sound Healing

Har du provat på helande behandling via kristallskålar eller Tibetanska skålar?
Det handlar om vibrationer som påverkar vårt energifält och frekvenserna.
Ljudet från skålarna aktiverar nycklar i oss så att vi enklare kan bli och vara det som vi är meningen att bli/vara.

torsdag 3 november 2011

Ont i magen

Det händer väldigt sällan i denhär åldern, att jag är så nervös att jag har lite magknip. Nästan aldrig. Egentligen är jag inte ens nervös utan kanske mera förväntansfull.
Jag har nämligen lämnat in mitt blivande företags affärsplan till min lärare för en första bedömning. Man kan inte ens säga bedömning för det blir mera i form av diskussion och utbyte av erfarenheter och förslag. Trots det är det nervpirrande.
Affärsplanen har jag inte visat för någon och den är resultatet av flere års tankar, planering, innerlig önskan och i princip hela mitt liv i text. På något sätt har har jag varit så inne i skrivandet, så länge, att jag har svårt att granska texten själv på ett neutralt sätt. Det känns nu som att jag inte har en aning om vad läraren kommer att säga...
Det jag upplever att är svårast med det hela är ändå kalkylerna som behöver bifogas. Lönsamhetsberäkning, finansieringskalkyl, uppskattning av marknadsföringskostnader, resultatbudget för tre år framåt varav man gör upp två budgeter för första året - en optimistisk och en pessimistisk. Det mesta behöver uppskattas och det tycker jag är svårt. Kalkylerna behöver jag hjälp med och det kommer jag att få. Det är viktigt så att jag kan knyta ihop helheten. Sen är det bara att trampa på gasen!

Jag märker nu att jag inte har berättat här på bloggen om utbildningen jag går. Förlåt! Vad klumpigt. Det är alltså en grundutbildning i företagskunskap för vuxna. För blivande och nyblivna företagare. Den hålls hos Axxell i Karis och ansvarig utbildare är Mats Lindberg. Nu återstår bara en månad. Det är mycket marknadsföring och lite finansiering och ledarskap kvar. Det har varit fantastiskt lärorikt och intressant. Och alltid roligt att träffa nya inspirerande människor.


onsdag 2 november 2011

Snart därNär jag tittar på klockan visar den 11:11. Jag blir inte förvånad mera...  Siffran 11 har förföljt mig länge. Det har intensifierats de senaste månaderna och nu är klockan nästan alltid 11 minuter över när jag tittar på den. Gårdagens datum var 1.11.2011. Det var 11 grader varmt varje gång jag tittade på temperaturmätaren, i bilen eller hemma. Jag kunde inte hålla mig för skratt när jag skulle hyra ett bord på loppis och fick bord nummer 111 :)
Siffror har esoterisk betydelse och en vetenskap som definierar dessa betydelser är numerologi som bygger på urgammal visdom. När vi nu närmar oss datumet 11.11.2011 kommer många människor att fundera över dess betydelse.
Nummer 11 anses vara  budbäraren från en högre makt. Själva meddelandet är att upplysa eller väcka till sanning, att få till stånd ett högre medvetande. Det  anses att talet 11:11 åstadkommer förändring i den andliga övertygelsen.
Många numerologer påstår att de med säkerhet kan säga att nummer 11 har en mycket kraftfull vibration. Folk har upplevt vad vi skulle kunna kategorisera som "övernaturliga upplevelser" under inflytande av nummer 11. Dessa kan komma i form av drömmar, visioner, profetiska information, psykisk insikt, astrala resor, Deja Vu och varje form av andlig kommunikation man kan tänka sig.
Budskapet nummer 11 bär med sig är alltid förknippat med mänskligheten; uppvaknande, upplyftande, inspiration och upplysning.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...