Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

tisdag 10 maj 2011

Tips för avgiftat leverneMånga av de produkter vi hämtar hem innehåller gifter som kan vara farliga för vår hälsa. Följande enkla steg kan vara bra att tänka på för att minimera exponeringen.

1. Ät ekologiskt eller viltväxande produkter så mycket som möjligt. Detta kommer att hjälpa dig att minska din exponering för bekämpningsmedel, konstgödsel, hormoner och steroider. Ät viltfångade fiskar, de som odlas är ofta förorenade med kvicksilver och PCB. Att äta denna typ av livsmedel kommer också att hålla dig inne på en näringsrik kost av naturliga livsmedel och borta från bearbetad, färdigförpackad mat som innehåller mängder med tillsatser. En balanserad kost av naturliga livsmedel bör bidra till att skydda din hälsa från onödiga hot.

2. Byt till naturliga märken av hygienprodukter som schampo, tandkräm, deodoranter och kosmetika. Denna typ av produkter innehåller ofta ftalater, som är kända för att vara kraftiga och kumulativa endokrina (hormon) ämnen. Dessa kemikalier överförs också i höga halter från föräldrar till barn.
 • Luktfria, vegetabilisk-oljebaserade tvålar är ett hälsosamt val
 • Ekologisk mandelolja eller sheasmör är utmärkta fuktgivare
 • Välj dina favoriter bland verkligt naturliga produktserier
 • Sök på Internet eller i bokhandeln bland intressanta recept för att själv tillverka naturliga kosmetiska produkter
Var medveten om att många av de produkter som presenteras som naturliga och hälsosamma är inte alls är det - kontrollera ingredienserna noga för att hitta personliga hygienprodukter som är fria från ftalater och andra potentiellt farliga kemikalier.

3. Ersätt plast och teflon i ditt kök med keramik eller glas. Förvara din mat och dryck i glaskärl istället för plast och undvik att använda plastfolie och konserver (som ofta är fodrade med BPA-innehållande liners). Värm inte mat någonstans i närheten av plast.

4. Byt så många rengöringsmedel som möjligt till naturliga alternativ. Blekningsmedel, fönsterputsmedel, möbelpolish, luftrenare, syntetiska dofter (t.ex. sköljmedel) och rengöringsmedel för mattor är alla kopplade till hudproblem, astma och nedsatt lungfunktion. De flesta tvättmedel är tillverkade av petrokemikalier och innehåller även andra gifter. Undvik produkter som är i sprayform, som merparten av produkten blir luftburen och man tvångsinandas.

 • En enkel lösning av 1 del vatten och 1 del ättika renar det mesta i hemmet (lukten försvinner när ättikan torkar) och du kan tillsätta en egen favoritdoft i form av någon eterisk olja - jag kan rekommendera citron, tea tree eller lavendel.
 • Tvätta din kläder i ett naturligt alternativ som t.ex. skal av tvättnötter. En halv kopp ättika kan tillsättas som sköljmedel, speciellt vid vittvätt.
 • Ättika kan också användas för att rengöra toalettstolen.
 • Citronsaft kan användas för att lösa upp tvålrester och hårda vattenavlagringar samt att polera mässing och koppar med.
 • Blanda 1 dl olivolja till en halv kopp citronsaft och du har möbelpolish till trämöblerna.
 • Matsoda kan användas för att skrubba ytor på ungefär samma sätt som man gör med kommersiella slipande rengöringsmedel. Verkar också som naturlig deodorant. Strö i dina svettiluktande joggingskor för ny fräschör. Låt verka över natten och dammsuga sedan bort pulvret.
 • Citronsaft kan blandas med ättika och/eller matsoda för att tillverka en rengöringspasta.
 • Det finns många fler underbara idéer och recept,  sök på nätet för att ersätta alla specifika produkter.
5. Leta efter "gröna", giftfria alternativ i stället för traditionella val när det gäller färger, möbler, golvbeläggningar, syntetiska mattor och duschdraperier etc.


Färg, lack och lim kan släppa VOC (Volatile Organic Compounds) i månader eller år. Leta efter låg (eller noll) VOC färg.

Varor tillverkade av plywood, pressat trä, spånskivor och fiberskivor som används i de flesta möbler i dag, är i allmänhet behandlade med formaldehyd, ett cancerframkallande ämne som kan avge ångor så länge som fem år.
 Kuddar och madrasser är ofta tillverkade av polyuretanskum eller plast samt något tyg som akryl, polyester eller polyvinylklorid, som alla kan vara giftiga för andningsorganen. De flesta av dessa samt kläder och sängkläder, har förmodligen blivit behandlade med flamskyddsmedel som kan vara giftiga. Försök att köpa kläder, lakan och madrasser tillverkade av naturliga material, såsom oblekt bomull, ull, tagel och hampa i motsats till syntetmaterial som består av kemikalier. Naturligtvis är ekologiska naturfiber är bäst.

All denna information visar att vi omöjligt kan säga att det inte skulle finns något hot mot vår hälsa. Den som gör det har troligtvis något att vinna på det. Det är ofattbart att så många farliga kemikalier fortfarande är tillåtna att användas i vanliga produkter som används dagligen. Lita på din intuition och välj att använda testade produkter och material.TIME - Full List of Environmental Toxins

 TvättnötterInga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...