Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

tisdag 31 maj 2011

Tysk effektivitet banar väg i kärnkraftsfråga

Tyskland har meddelat att landet avvecklar kärnkraften före år 2022. Alla kärnkraftverk skall vara stängda då. De reaktorer som stängdes efter olyckan i Fukushima skall inte startas upp på nytt. För närvarande  finns det 17 reaktorer i Tyskland. Detta meddelade Tysklands miljöminister Norbert Röttgen efter ett möte som avslutades under natten mot måndag. 

Jag måste säga att detta är en synnerligen intressant utveckling och med snabbare ryck än man kunnat ana. Det blir intressant att se vad som händer nu. Hur kommer detta att påverka andra länders beslut och hur kommer Tyskland att lösa energiförsörjningen framöver? Är den tyska staten verkligen tillräckligt förberedd för att inleda ett så massivt skifte till förnyelsebara energialternativ?


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...