Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

onsdag 4 maj 2011

Mina småttingar


De underbara små liven, dvs. pelargonsticklingarna anlände påskveckan från Sverige. I ett blogginlägg i januari berättade jag om att jag hade beställt sticklingar. Det är 15 stycken sticklingar av 9 olika sorter. Den ena kommer att bli mer fantastisk än den andra. De bär namn som t.ex. Viva Madeleine, Happy Face Mex och Odensjö Poetry In Motion.
Jag skall ju naturligtvis försöka övervintra plantorna i vinter och ta nya sticklingar också. Dessa kom igång ordentligt i sina nya krukor och jag har toppat dem en gång. Men nu är det tyvärr råkallt ute och solen har inte visat sig alls, så krukorna får stå inne men man märker tydligt att de inte växer lika snabbt som de gör när de får sol och värme. Tålamod och kärlek är receptet nu.  


Pink Capricorn - Lysande rosa med vinröda penseldrag....Odensjö Poetry In Motion - Rosenknoppspelargon i lime, vitt och mjukt rosa...PAC Antik Violett - Spaljepelargon i violett med orange i mitten...Carmel - Vit med smal rödorange kant...3 kommentarer:

Marina sa...

Vad söta småttingar! Lycka till med planteringarna! :)

Pia sa...

Pelargoner har jag för många år sedan betraktat som blommor "gamla" människor har. Månne jag själv ha blivit "gammal" eftersom jag älskar att ha dem nu, om än inte inomhus utan på balkongen på sommaren. Du kan väl lägga ut några bilder sedan så vi får se hur de ser ut när de blommar.

Varm vårkram i kylan :)

Pia - My Green Blog sa...

Jag tycker nuförtiden att det är vackert att blanda pelargoner i olika färger...ljusrosa, fuchsia och knallrött i samma balkonlåda t.ex. är piggt och snyggt.

Nu har det äntligen blivit varmare så nu skall jag börja härda plantorna i uteluften och solen :)

Ha det bäst tjejer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...