Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

tisdag 5 oktober 2010

Att jorda sig

Du har allt som behövs för att uppnå inre frid oberoende av var du befinner dig. 
Här följer en kort instruktion till en tre minuters energigivande andningsövning som hjälper dig att jorda dig var som helst. Den fungerar både hemma och på resa.

  • Sök upp en lugn vrå eller använd hörlurar och spela din favoritmusik.

  • Formulera ett mål. Uttryck dig tydligt: Jag vet att detta problem går att lösa. Jag letar efter ett svar för att kunna se tydligare.

  • Andas in djupt fyra gånger. Lyft axlarna till öronhöjd vid inandning och sänk dem när du andas ut.

  • Blunda och andas in tio gånger. Koncentrera dig på att känna av andningen. Om dina tankar vandrar iväg, börja då från början och håll på så länge att du klarar av att känna av de tio andningarna utan störningsmoment.

  • Lägg dina händer i kors framför ditt hjärta och buga inför din egen inre lärare. Upprepa ditt mål. Öppna dina ögon sakta. 


Woman meditating


2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är också jätte bra och hälsosamt att gå barfota (speciellt på sommaren ute), hjälper i jordning av energier.Själv är jag dålig på att använda strumpor överhuvudtaget,när jag är inne, de flyger av allt som oftast, kanske ett intuitivs sätt att jorda mej, efter arbete till sjöss dessutom.Kram Katri

Pia sa...

Barfota är bäst! Det är underbart men har man dålig cirkulation, som jag, så fungerar det tyvärr bara sommartid. Jag har en här hemma som är likadan som du men han är ju "varmblodad" och går barfota för det mesta.
Det finns många olika sätt att jorda sig på. Somliga mera komplicerade och andra enkla och helt naturliga tillvägagångssätt. Var och en finner sin väg...

Övningen tycker jag att kan vara bra att använda för att snabbt centrera sig och upprätta kontakten till självet oavsett var man befinner sig :)
Kram Vännen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...