Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

söndag 10 oktober 2010

Inhemska Superfoods

Havtornskross

Hos den lokala hälsokostbutiken hittade jag havtornskross som jag köpte och numera använder på yoghurt och gröt. Jag intar hellre vinterns extra vitaminbehov på detta  sätt än i tablettform. Företaget Greenfinn's tillverkar sina produkter av inhemska bär, bärskal och frön och de som klassas som speciellt hälsofrämjande. Produkterna är ekologiska, sockerfria och utan tillsatsämnen. 

Havtornskrosset innehåller:
Omega-fettsyror:
- Alfalinolinsyra (Omega 3)
- Palmotoleinsyra (Omega 7)
- Linolinsyra (Omega 6) 
A-vitamin 18,2 mg / 100g
- alfa-karoten 2,3 mg / 100g
- betakaroten 15,9 mg / 100g
C-vitamin 126,9 mg / 100 g
E-vitamin 25,8 mg / 100 g
Fosfor 2,88 g / kg
Kalium 5,99g / kg
Kalcium 0,64 g / kg
Koppar 7,00 mg / kg
Magnesium 0,71 g / kg
Mangan 10,0 mg / kg
Järn 48,0 mg / kg
Zink 17,0 mg / kg

Sockerfri kallpressad saft och bärkross
 Moget hjortron

2 kommentarer:

Anonym sa...

Här kommer det ena goda tipset efter det andra.
Hur skall man i tillräcklig grad kunna ändra på sina shoppingvanor så att man går till andra butiker än K-, S- och L-butikerna ? Man är så inrotad i sina egna system. Det är partiaffärerna också.

På lång sikt kan man hoppas att nya produkter sakta smyger sig in på hyllorna.

Pia sa...

Man behöver inte ta till så radikala åtgärder. Jag tror att det gäller att vidga sina vyer i respektive butiker. Man väljer ju lätt alltid samma produkter från samma hyllor varje gång. Om man tittar lite åt höger eller vänster så kanske där finns något man inte märkt förut eller något nyinkommet.
Så kan man föra dialog med köpmannen, i egen hög person, per telefon eller per e-post. De flesta uppskattar att få synpunkter och önskemål från sina kunder.
Ibland kan man ju sedan fara på upptäcktsfärd till någon specialbutik, som t.ex. Ruohonjuuri. Det är riktigt trevligt :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...