Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

måndag 4 oktober 2010

Ekologisk vardag

Små påminnelser behövs ibland. Vi människor tenderar att falla tillbaka i gamla fotspår. Därför tänkte jag ge några små ekologiska tips utan att belasta någons samvete. Det skall vara enkelt. 
Har du något bra tips, idé eller något att berätta så lämna gärna en kommentar!

  • Gör små men medvetna val i vardagen. Byt vanlig mjölk till ekologisk mjölk, köp ekologiskt tvättmedel istället för vanligt och byt till energisparlampor. Gör ett nytt val åt gången och bekanta dig med den nya produkten så att den blir en naturlig del av din vardag.

  • Källsorteringen på hemmaplan behöver gå så smidigt som möjligt. Planera och se att det är ändamålsenligt ordnat.

  • Ordna och röj i garderober och lådor. För bort överblivna saker till loppis eller välgörenhet. Det frigör energi både i hemmet och i ditt sinne.
  • Planera och organisera din vardag. Speciellt inköp och matlagning. Ekologiska livsmedel kräver att man planerar och kanske storhandlar eller beställer på förhand.
  • Samarbeta med grannar och inom husbolaget. Man kan utbyta tjänster och kanske införskaffa någon maskin gemensamt. Kommunicera och planera.
Valio erbjuder Dig ekologiska mejeriprodukter. Valios ekologiska gårdar är godkända och kontrollerade enligt EU:s krav på kvalitet och miljö. Ansvar för miljön ingår i Valios värde. Valio har förbundit sig att skaffa teknik som minskar miljökonsekvenserna, att använda råvaror och energi effektivt och att gynna återanvändbara eller återvinningsbara förpackningar.
Juustoportti har ekologisk gräddfil, - smör och - gräddost.Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...