Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

lördag 12 februari 2011

Föreläsning: Bjud in mer rikedom och ekonomisk frihet i ditt liv

Jag hade förmånen att få ta del av en föreläsning en kväll denna vecka. På originalspråk var temat: Kutsu elämääsi lisää vaurautta ja taloudellista vapautta, fritt översatt blir det Bjud in mer rikedom och ekonomisk frihet i ditt liv och arrangör var Elämäntaidon Valmennusakatemia/Namaste Oy, www.valmennusmaailma.fi i Helsingfors. Föreläsare var Marika Borg och den välinvesterade tiden tre timmar.

Ämnet låter kanske något ytligt men man kan säga att det är konkret, praktiskt och faktiskt mycket djupare än man först tycker att det låter. Istället för ordet rikedom kunde man också välja att kalla det framgång eller välstånd. Det handlar alltså inte enbart om pengar. Pengar är energi och man bör förhålla sig till pengar precis på samma positiva sätt som vi mår bra av att förhålla oss till annat i livet.
Dvs. det är inte bra att oroa sig för pengar och inte är det lyckat att dra till svångremmen eller springa omkring med en pipett. Saldot på ditt bankkonto har inte minskat om det går bra för din granne. Om du blir bitter och börjar övervaka andras förehavanden så blir din egen energi inskränkt. Var istället glad när det går bra för någon. När du gläds ökar din energi och Universum svarar på den goda energin.
Vi har oinskränkta möjligheter och vi själva kan inverka på vår egen attityd. Det frigör kraft och god energi som hoppfullhet, frihet, glädje, godhet... För att citera Marika:
Rikedom är en resa från missnöje till lovpris. Var och en kan bege sig på sin egen resa.

Kvällen var inspirerande och varierande och väldigt lärorik. Vi fick också konkreta verktyg med oss hem. Tack igen till Marika, som minsann har vanan inne att föreläsa och frikostigt delar med sig av erfarenheter från sitt eget liv. Hon är en färgstark person och verklig inspirationskälla!


Foto: My Green Blog - PiaInga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...