Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

onsdag 9 februari 2011

Att trampa stigen lite smidigare

Hur kan vi förenkla våra liv, göra det lättare, mindre stressigt, fylla det med frid, lycka och glädje?


Världen är full av idéer, teorier och tekniker och metoder för att förbättra livet.

Vi har tusentals religioner, politiska ideologier och både gamla och nya filosofier.

Vi har preparat, läkemedel och hundratals ämnen varav många är förbjudna och skadliga men som alla är ämnade att förse oss med inre frid och lycka.

Vi har beteenden som många av oss felaktigt tror att bringar lycka men som i verkligheten är en falsk känsla såsom beroende av spel, porr och shopping.

Vi har böcker, artiklar och vetenskapligt belägg för oändliga teorier, idéer och metoder för att förbättra livet.

Ändå verkar det som om stora delar av världen går miste om lycka och glädje. Enskilda individer kanske finner skönhet och glädje i sin egen övertygelse men i världen i stort verkar det svårt att finna lycka och glädje.

Finns det något svar?

Vi vet hur hjärnan fungerar, hur olika ämnen påverkar våra kroppar, hur hemskt beroende är och ändå envisas vi. Vi vet att vår värld lider av krig, ilska, missbruk och vi bara fortsätter. Vi har tusentals år av klok kunskap, modern forskning och ändå slåss vi och gör varandra illa.

Inte vet jag mycket i sammanhanget men en sak vet jag...

...ju mera vi lever för att bidra med godhet i världen dess bättre blir livet.

Myrtle Reed har sammanfattat detta bra:


'If we all tried to make other people's paths easy, our own feet would have a smooth even place to walk on.'


Låt oss alltså idag göra vårt bästa för att göra stigen lättare för andra och medan vi hjälper till kanske vi märker att vår egen stig känns jämnare att vandra.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...