Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

torsdag 29 juli 2010

Citronen :) del 1


Det är många som börjar sin morgon med att blanda saften från en halv citron med varmt vatten och inta det på fastande mage. Man kan även tillföra ett stänk cayennepeppar för att  få fart  på ämnesomsättningen. Denna morgondryck stimulerar leverfunktionen och förbereder magen för dagens matintag.
Alla känner inte till att citronen är ett verkligt super livsmedel och en välgörare av stora mått och alltså mycket mer än bara en frukt. 
Redan i forna medicinska kretsar var citronens terapeutiska och läkande egenskaper vida kända och uppskattade. Även romarna använde citron som botemedel vid olika förgiftningstillstånd.
Citronen har många olika användningsområden. Ofta uppfattas den som väldigt sur och tros förorsaka magsymtom men i själva verket är det precis tvärtom. När man blandar saften med varmt vatten så får man med denna dryck hjälp mot halsbränna, illamående och förstoppning. Citrondrycken är på sin plats också om man lider av inflammation i urinblåsan eller av för hög surhetsgrad i urinen eftersom det främjar att slagg och bakterier transporteras ut ur kroppen. 
Har man ont i halsen så kan man koka vatten och tillsätta pressad citronsaft och lite honung. Drick långsamt och upprepa enligt behov tills halsen känns bra igen.
Citronen har mjukgörande egenskaper och fräsch doft och passar bra att använda direkt på huden. Pressa lite citronsaft direkt i handflatan och gnid sedan in saften i händerna. Huden blir mjuk och skön!
Ett välgörande fotbad kan du göra hemma. Olivolja och citron är en bra blandning för ömma och trötta fötter som också är mjukgörande. 

Ripe lemon with stem and leaves on white background, close-up

Citronen är en underbar ingrediens och krydda i matlagning och med sina antiseptiska egenskaper har den en given roll även i huhållsarbetet och hemmets städning. Mer om detta följer i del 2.Still Life Lemons Citrus Fruit Vitamin C
        

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...