Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

fredag 30 juli 2010

Förberedelser för att åka på retreat

Jag håller på och packar för att åka på meditationsretreat. 
Retreat betyder att dra sig tillbaka, att dra sig undan ett tag för att vila och hämta nya krafter. För många är målet med det att komma ifrån vardagen på en plats där man bara får bry sig om sig själv. Det finns tid för vila, att äta i lugn och ro, läsa, promenera eller andra saker som känns bra. Retreaten kan innehållsmässigt variera lite men ofta blir det som att ta en "Time Out". Meditationsretreaten kanske går lite mera i andlighetens tecken och kan bidra till en stark inre resa där man med hjälp av tystnaden, stillheten och meditationen under ett visst antal dagar kommer i kontakt med sitt eget inre. 
Jag har tidigare deltagit i retreat under helger men nu skall jag vara borta i sju hela dagar och denna gång kommer jag att fördjupa mig på ett annat sätt än tidigare. Under merparten av tiden kommer jag att vara tyst, jag skall fördjupa mig i mig själv och min själ. På förmiddagarna kommer vi att helt undvika kontakt med de andra deltagarna, inget tal, ingen ögonkontakt, ingen kroppskontakt, inga miner eller gester. Var och en skall ges möjlighet att lyssna till sitt inre och koncentrera sig på att följa sig själv. På eftermiddagarna har vi andra aktiviteter i form av grupparbeten och vid middagen kommer vi att diskutera men sedan är det tyst igen efter middagen.
Jag har några dagar på mig ännu för förberedelse. Det behövs i alla fall för den mentala biten. Detta kommer onekligen att bli en stor utmaning och intressant resa. När jag sedan är redo så kommer jag att delge mina upplevelser för er läsare.


Woman Doing Yoga on the Beach3 kommentarer:

Anonym sa...

Vipassana? Lycka till, ha det intressant ;).

ps, såg ingen verifieringskod så blev tvungen att lyssna på sifferkkoden i stället. En psykedelisk upplevelse!

kram,
Barbro

Ninnie sa...

Det låter underbart med tystnad och vila! Alla borde ta chansen och åka på retreat regelbundet, bort från all brus. 7 dagar låter klokt, på en hel vecka hinner man landa ordentligt i sig själv. Ett veckoslut nog också vara givande, men känns lite för kort.

Pia sa...

Hej Barbro och Ninnie!
Jag är lite småhysterisk idag. Lite resfeber, lite spänning inför vad som komma skall och lite ledsen att vara ifrån min sambo men det kommer att vara värt det :)
Barbro: Jag beklagar den psykedeliska upplevelsen. Vad använder du för webbläsare typ Internet Explorer, Safari, Mozilla Firefox etc.?

Ha det bäst!

Kram
Pia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...