Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

tisdag 27 juli 2010

Kreativiteten flödar och kärnkraften oroar

Sedan jag började blogga känner jag mig som en idéspruta. Jag måste ha penna och papper eller min diktafon i beredskap hela tiden för annars glömmer bort det som jag kommit på. Jag lever i ett kreativt flöde och det känns helt underbart. Ämnen jag speciellt skulle vilja skriva om är bl.a. kärnkraften ur miljösynvinkel och alternativa energiformer. Kanske det märks att jag är sambo med en ingenjör : ) men kärnfraften känns som ett "heavy duty" ämne att behandla. Jag vet ju nog min egen åsikt om saken och det är från den vinkeln jag behöver skriva men jag frågar mig själv om jag vet tillräckligt om det. Har ni erfarenhet, åsikter och kunskap om kärnkraft? 

8 kommentarer:

Birgitta Höglund's Mat sa...

Hej Pia. Tack för din mycket vänliga kommentar hos mig. Ser ju här att du verkligen är en person med positivt tänkande. Härligt, såna behövs fler av. Glada hälsningar från Jämtland./ Birgitta

Flo sa...

Känner igen det där med idéspruta. Så känner jag mig fortfarande emellanåt, även om jag bloggat "redan" i fyra månader!

Pia sa...

All heder till dig Flo!
Du är otroligt driftig och kreativ och duktig. Du kommer att förverkliga alla dina drömmar : )

Anonym sa...

På gott och ont. Hör till de tveeggade svärd som erbjuder möjligheter och medför problem. Vi människor bakom utgör väl den egentliga risken. Naivt nog får vi hoppas att allt går bra och att tekniken hjälper oss att även bemästra avfallsproblematiken. Inga garantier finns.
Sällan har det för övrigt varit så aktivt i den globala energipaletten som just nu. Innovationer är snarare regel än undantag,som till dags dato. Någon ny cocktail kanske kirrar biffen på nolltime...

Pia sa...

Hej,

Tack för din kommentar! Vad roligt att få gensvar :D

Att vi människor utgör risken är den största sanningen. Det är vi som är vårt eget och Moder Jords största hot.
När det gäller kärnkraften så ser jag bara stora problem. Det är vissa politiker och penningsugna individer som tänker kortsiktigt och utan förståelse för helheten.
Personligen så kan jag inte säga att jag hoppas... och att det fixar sig säkert... jag kan inte nöja mig med det mera. Vi behöver agera och samarbeta bättre i miljö- och energifrågor. Vi behöver vara mycket mera aktiva och prioritera detta för det är bråttom nu.
Denna blogg är början för mig att dra mitt strå till stacken. Jag kan bara hoppas att jag sår några frön.

Välkommen till bloggen igen!

Pia

Anonym sa...

För eller emot kärnkraft ? Emot och för. Kärnkraften har redan en lång historia på klotet. Vilken dess framtid blir vet ingen. Såväl ur civila- som militära aspekter finns skrämmande hotbilder. De är lätta att se och fördöma. Kärnkraftverk finns i hundratal och lika många är under planering eller byggnad. Olyckskorpar, domedagsprofeter, världsförbättrare och sådana som ser tingen i svart/vita sekvenser, och drar slutsatser på basen av dessa, kan gotta sig åt eländet. Någon snabb förändring låter sig nog inte göra. Skribenten återkommer till ämnet med förnyade krafter.

Anonym sa...

Sedan till de mera diffusa för-argumenten med kärnkraft. Avundsjuka och girighet gör att den ene vill ha lika starka vapen som den andre. Har båda kärnvapen upprätthålls en viss balans, som t.o.m. leder till nedrustning. Ett tvivelaktigt argument, som tycks fungera i viss mån.
Nästa är att kärnkraften är miljövänlig och att den tillsammans med bl.a. vindmöllor, solenergi,hydroenergi och naturgas får globen att må bättre. Innovationen är igång.
Existerande kärnkraftverk producerar i dagsläget ytterst prisbillig och konkurrenskraftig energi, däremot kostar det miljarder att bygga nya anläggningar. Mera om energins pris och dess konsekvenser i nästa inlägg.

Anonym sa...

Tillgång på energi och priset på densamma inverkar direkt och indirekt på vår existens och allt vårt görande.Tack vare energi,icke minst kärnkraft, kan vi leva och producera föda åt en stor del av globens befolkning.
Främst olja, men även kol och naturgas har under senaste århundrade dominerat utbudet av energi. Priset på främst olja har skruvats upp till den grad att den ekonomiska bördan i kombination med andra faktorer blivit ohållbar för individer, företag och stater. Oljekrisen och nu senast bankkrisen har drabbat oss alla.
Därför behövs kärnkraft, men även alla gamla energiformer och alla förbättringar av dessa och alla innovationer i branschen.
Det finns ingen på stubinen lösning, men däremot ett långsiktigt arbete där alla kan delta. Vi människor har vår livscykel, så också andra energiformer inklusive kärnkraft. Slipper vi eländet, inte skribenten emot, men inte på bekostnad av att halva jordens befolkning inte kan existera. Lagom är bäst.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...