Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

onsdag 28 juli 2010

Vad är en blogg?

Det kanske finns potentiella framtida läsare som inte vet vad en blogg egentligen är så jag tänkte reda ut begreppet för dem och mig själv. Ordet blogg kommer från engelskans blog. Det är en förkortning av weblog som är en journal eller dagbok på nätet. Ofta tror man att en blogg är en personlig dagbok på nätet, vilket det också kan vara men egentligen är en blogg betydligt större och svårare att förklara än så. Det kan vara en enkel dagbok men det kan också vara en journalistisk publikation, en tabloid i bloggformat, en pryl- eller spelsajt, ett debattinstrument och så vidare. Det är alltså stora funktionella skillnader men kommunikation är central för dem alla. Innehållsmässigt skiljer sig bloggarna åt, men många följer en någorlunda vedertagen form. Snabba, korta poster är vanliga och tonfallet avslappnat och personligt. Så kära läsare; kommunicera och kommentera, tack! Avslutningsvis så kan jag konstatera att en blogg är ju egentligen vad bloggaren väljer att göra den till. Då kommer vi tillbaka till den fria viljan och uttrycksfrihet och det i sin tur är helt enkelt underbart men alls ingen självklarhet överallt i världen.
Man speaking with his hand


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...