Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

måndag 28 februari 2011

Earth Hour 2011

                                                                                                            26 dagar kvar till Earth Hour!
Världens ljus släcks för en timme den 26 mars 2011 kl. 20.30. Deltag i WWF:s Earth Hour -kampanj för att vädja till världens beslutsfattare att äntligen avvärja klimatkrisen. Earth Hour är jordklotets mest synliga klimatkampanj och en global klimatmanifestation. Visa att du bryr dig - var med och släck för en ljusare framtid!

Genom att släcka dina lampor under Earth Hour är du med och berättar för världens beslutsfattare om din oro för klimatförändringen.


Gå gärna ett steg längre i år – fundera på hur du själv kunde fatta mera och flera klimatvänliga val i din egen vardag.


Du kan redan i förväg anmäla dig, ditt företag eller t.ex. en organisation, skola eller samfund som deltagare. Anmälan kan göras här för Finland och här för Sverige.
Minneslista för Earth Hour:
•Avge ett löfte
•Utmana vänner
•Donera till WWF
•Släck ljusen
Före du tittar på videon är det bäst att du stänger av musiken som spelar på bloggen - nere på sidan i högermarginal finns en iPod.lördag 26 februari 2011

Förtryck på olika plan


Foto: kevin.j.
Det är mycket som händer i världen nu. Det är precis som det skall vara. Det ingår i en större plan som vi människor kanske inte känner till i sin helhet och därför kan det ibland kännas svårt för oss att förstå.
Jag vill därför dela med mig av ett budskap som en väninna till mig emottagit som kanal under en kanalisering den 4 oktober 2010 då Jesus Kristus talade följande:

"Ni skall lära er under er tid på Jorden att kämpa för er själva, era rättigheter, kämpa för varandra tills kampen upphör att existera. Att kampen sedan ersätts med respekt och medkänsla. Varje liten seger skapar positiva verkningar och rörelser i det lilla och i det stora. Ge därför aldrig upp eller vika för dina egna rättigheter, de mänskliga rättigheterna, ditt eget värde, det mänskliga värdet. Ty när du arbetat bort egenförtrycket på olika plan, i olika sammanhang, kan det yttre förtrycket upphöra. Ni skall protestera, agera, reagera mot allt förtryck. Förtrycket kommer att förstärkas nu under en tid för att den enskilda människan skall ta mer plats och den nya tiden kommer att handla om att aktivt arbeta med egenförtryck samt det förtryck som råder på er vackra planet.

Arbetet mot diktatoriskt förtryck, mot förtryck gentemot barn och kvinnor, mot förtryck mot oskyldigt dömda, mot slavarbete, mot icke humana gärningar, mot makt åt politiker och rika, mot rasism, mot fattigdom, mot miljöförstöring, mot djurplågeri. Ja, listan kan göras lång. På det egna förtrycket och andras förtryck. Så, var ödmjuk inför dig själv och det du har skapat i dig själv och i ditt liv. I ödmjukhetens vila kan du möta försoningens ljus."
 
 
 

fredag 25 februari 2011

Inspirationen försvann

Jag och min sambo tog ledigt några dagar och luftade på oss i ett isande kallt Helsingfors.  Inte vet jag vad som hände men nu har jag ingen inspiration alls att skriva eller blogga. Det var inte så länge sedan jag var full av iver och hade massor med idéer men nu är de plötsligt som bortblåsta. Min strävan har varit att hålla innehållet i My Green Blog så positivt som möjligt. Men nu när jag känner mig tung i huvudet och trött på det mesta, så är det bara att erkänna att så är fallet. Insikten är att det är okej att ibland känna sig låg, det går över och med det föds ny energi.

Så tror jag också att vi påverkas av de dramatiska händelserna i Mellanöstern och Nordafrika vare sig vi vill eller inte. Fast det som händer kommer att vara bra i långa loppet så går det ju ändå våldsamt till där på plats och det känns som att det är väldigt nära oss och att vi behöver bistå med hjälp. Min känslighet är i alla fall helt klart påverkad och jag bara hoppas på och ber för att det kommer att lösa sig så fort som möjligt till folkens och mänsklighetens bästa.

Just nu vill jag helst bara sitta framför brasan med en kopp Caffe Latte och inte tänka så mycket.

måndag 21 februari 2011

Älska ditt jobb och ha roligt!

Jag har funderat mycket på dethär med jobb. Hur vanligt är det att man verkligen gillar det man gör på jobbet? Vad tycker du om ditt jobb? Är det intressant? Har du roligt? Finns det verklig glädje i det arbete du utför?

I det här sammanhanget är också meningsfullt ett bra ord. Så känner jag, att det borde vara. Men alla har det inte så. En del kanske inte funderar så mycket på det. För dem är jobbet eventuellt mera en rutin och ett sätt att tjäna pengar, för att sedan kunna ha en rolig och meningsfull fritid. Andra kanske vantrivs varje dag på jobbet men kan eller vill av olika orsaker inte ta sig ur det. Någon kanske vill mycket, men får ingen början på det. Vi kan agera väldigt individuellt i dessa frågor.
 
Men om du känner att något gnagar och skavar när det gäller jobbet, så kan det ju vara värt att fundera över det. Varför skall man nöja sig med det näst bästa när du kan låta ditt arbete vara ett naturligt förstahandsval. Du kan älska ditt arbete eller välja att arbeta med det du älskar att göra.


Försöker din inre röst säga dig någonting? Hur kan du göra för att lyssna?


Här är några tankekorn att bolla med:

Finner du verklig glädje i det liv du lever?
Lägger du ner ditt hjärta i det du gör?
Är arbetsmiljön fräsch och inspirerande?
Gör det du ska göra med kärlek och glädje!
Hurdan är inställningen? Se till att du har rätt inställning!

Känner du att du behöver jobba med någon av punkterna där du befinner dig i livet just nu? Vilken isåfall? Arbetsglädje, livsglädje, att vara helhjärtad och sann mot dig själv och andra. Att göra saker i glädje och kärlek?  Behöver du kanske jobba med din inställning rent allmänt till företeelser och människor eller kanske till dig själv?

Här är det frågan om ditt liv och det är ditt ansvar att göra det bästa av det.
Du har alla svaren inom dig. Lyssna till ditt hjärta. Du vet. Prova. Gör det! Öva, öva, öva!


  • ät bra kost
  • drick vatten
  • andas
  • vårda sinne och själ
  • motionera
  • vila tillräckligt
  • Älska och ha roligt!


söndag 20 februari 2011

Det goda i andra människor

Jag lovar att göra mitt bästa i att koncentrera mig på det goda i andra människor. Ogillande är inte ett botemedel och kritik gör ingen förändring.
Acceptans gör underverk.
Det är befriande. Det är avslappnande. Det är skönt. Det helar hjärta, sinne och kropp : )


 lördag 19 februari 2011

Överflödslagen

Allt du behöver finns i överflöd. Detta är en Kosmisk Lag. Universum tillhandahåller dig allt du behöver. Sträck ut din hand och ta för dig i tacksamhet, ödmjukhet och glädje. Ju mer du tar för dig desto mer finns det kvar till dig och andra. Det räcker och blir över till alla. Du tar inte från andra för att du ger till dig själv. Med ett öppet sinne får du det du behöver men med ett stängt sinne hindrar du det från att komma till dig.

Vi äger ingenting men Universum tillhandahåller oss ett konstant flöde av allt vi behöver. När vi inte längre behöver det, delar vi med oss av det till andra eller lämnar det bakom oss för att lämna plats åt nya flöden som vill komma in i våra liv.
Om vi ger upp allt motstånd mot livet och accepterar det som sker kan vi leva i ett gränslöst överflöd. Vi kan leva och njuta mer, lida och offra mindre. Om vi tillåter Universums gränslösa överflöd att fritt få flöda genom oss existerar inga begränsningar. Då kan vi vara friska och kreativa. Då kan vi vara rika inom alla områden. Då kan vi ge och ta i överflöd. Universum är ett levande bevis på generositet. När vi öppnar den stängda dörren och sträcker ut vår hand för att ta för oss av detta överflöd, kan vi uppleva mirakler varje dag. Detta är inga påhitt. Detta är en naturlig lag och våra medvetna eller omedvetna mönster skapar vår tillvaro. Om vi inte är nöjda kan vi programmera om oss genom att mata in motsatsen och förändra våra tankemönster inifrån. Jag har förändrat mina mönster och ser att det fungerar och det kan du också. Valet är ditt.fredag 18 februari 2011

Borta bra men hemma bäst

I love Stockholm :)
Hälsningar därifrån. Jag konstaterade igen en gång att det är något speciellt med staden. Där finns mycket vackra byggnader, spännande arkitektur, nytt och gammalt i en salig röra. Underbart vacker textil- och och glasdesign. Härlig heminredning. Multikulturell, internationell atmosfär. Människorna är jätte vänliga och hjälpsamma. Där finns massor med härliga fik men faktiskt alldeles för mycket kanelbullar och alldeles för lite rågbröd för min smak. Rågbröd och finsk Sisu - det ni :)
I alla fall så är det så inspirerande att gå på upptäcktsfärd i staden. Att vinka åt Margaretha Krooks staty i hörnet av Dramaten. Att bara njuta av livet och gå dit näsan pekar och ta en fika när man känner att man blir trött i benen. Fast jag njöt av Caffe Latte. Mums! Suvenirer från denna resa blev fyra pocketböcker från Pocket Shop. Härligt!
onsdag 16 februari 2011

Sanningen vinner alltid

Ibland överväldigas jag av alla sorgliga nyheter i världen. Detta händer fast jag försöker hålla fast vid det goda. Världen är full av goda nyheter, vänlighet och underbara människor som gör fantastiska saker hela tiden. Ändå så glömmer jag bort det ibland och glömmer också bort vetskapen om att sanningen alltid kommer att vinna.

Jag ser kampen, krigen, konflikter, svält, grymhet och det verkar som att det helt enkelt finns för mycket sårbarhet. Men kanske är det så att goda nyheter inte meddelas i sändning och man föredrar att basunera ut katastrofer och sorgligheter. Kanske vi inte firar det goda lika mycket som vi förkunnar hemskheter?
Jag måste påminna mig själv om att goda nyheter faktiskt existerar, det hjälper mig att fokusera på allt det goda.

 Mahatma Gandhi har sagt:

"När jag är förtvivlad, påminner jag mig själv om att historiskt sett har sanningens- och kärlekens väg alltid vunnit. Det har funnits tyranner och mördare och för en tid har de verkat oövervinnerliga men till slut faller de alltid - tänk alltid på att det, alltid. "

Vi kan inte alla gånger se det goda segra, det kan ta mer än en livstid för ljuset att lysa klart, men Gandhi hade rätt ... Sanningen kommer alltid att vinna.tisdag 15 februari 2011

RIJA - Garden of Love

RIJA
- så här står det på engelska om henne på Facebook:

'the singer from Finland with her amazing Nordic voice - her music is based on the essence of Scandinavian & Celtic music, overtone singing, chanting, Bulgarian sounds, the touching art of great ballads and the pulsating rhythms of Tuva and more. It's a tasteful mix of touching music from selected places from the world. The concerts of Rija are an inspiring journey through the land of heart, a meeting of people at very special places - it's kind of a celebration of life and soul. Read about what the well known writer Andreas Felber has to say about RIJA and her concerts: …Aija-Riitta Holopainen lets her voice float heavenwards freely, smoothly and clearly, meditatively, introspectively and sometimes playfully and flirty: a fragile vocal spherical sound that fascinates especially when shamanistic reminiscences of the archaic tradition of rune-singing pass by'

Lyssna och njut, varsågod!

måndag 14 februari 2011

Alla Hjärtans Dag

Varje dag borde vi fira Alla hjärtans dag eller vändagen som den också kallas i Finland. Men i kalendern står det ändå att 14 februari är dagen vi firar våra nära och kära. Denna dag brukar vi talar om för dem vi har i vår närhet hur mycket de betyder för oss. Naturligtvis borde vi visa vår kärlek året om men visst är det ju fint med en särskild dag då vi speciellt påminns om detta. Vi uppvaktar partnern, barnen eller bästa vännen denna dag. Ändå så känns det som att en person blir bortglömd. Den som står dig närmast, för DU är ju den allra viktigaste relationen i ditt liv men du kanske inte tänker på det på det sättet. Hur du har det med dig själv påverkar precis allt annat i ditt liv. I livet är det precis som i flygplanet - rädda dig själv först, sedan de andra. Se dig själv i spegeln, beröm dig själv och säg något trevligt som: Du gör ditt bästa! Du är bra, precis som du är. Jag tycker att du skall unna dig själv något extra trevligt idag. Något du längtat efter länge. Det är fint att uppmärksamma de närmaste men försök också att uppmärksamma de härliga sidor i dig själv som dina vänner och närmaste krets har blivit förtjusta eller förälskade i.

Mottag med glädje allt det bästa i värlen och så lever du i kärlek!


Ha en bra dag allihopa :)


söndag 13 februari 2011

Finlands bidrag i Eurovision Song Contest 2011

Låten ni hör spela här på bloggen är Da Da Dam som vann Finlands final i uttagningen till Eurovision Song Contest 2011. Massor med grattis till Paradise Oskar som i och med detta kommer att uppträda på Esprit Arena i Düsseldorf!
Bakom Paradise Oskar döljer sig 19-årige finlandsvenske Axel Ehnström. Psedonymen är hämtad ur Astrid Lindgrens ''Rasmus på luffen'' och är ett namn som Axel använt när han lagt ut låtar på nätet. 

Om låten “Da Da Dam” berättar han:
"Jag blev inspirerad av samhällsdebatten kring miljöproblemen och de stora gubbarna som gick på möten utan att åstadkomma något. Så jag skrev ihop en låt för att gnälla på dem helt enkelt".


Text:

Peter is smart, he knows each European country by heart

He likes to sit under an apple tree on his yard and wait for an apple to fall
When Peter is nine his teacher tells him that this planet is dying
That someone needs to put an end to it all
And so when Peter comes home he tells his mom


I'm going out in the world to save our planet
And I ain't coming back until she's saved
I'll walk my way to see the King and parliament
If they don't help, I'll do it by myself


I don't wanna be
Da da dam, da da da da da da, da da dam

Peter is young, he tries to talk but no one listens to him
Everybody's busy living and dying, not thinking about what they're doing

But look at the boy who went out in the world to save our planet
And he ain't coming back until she's saved
He walked his way to see the King and parliament
But they all turned their heads and walked away

Singin' da da dam, da da da da da da, da da dam
Da da dam, da da da da da da, da da dam

And now I'm going out in the world to save our planet
And I ain't coming back until she's saved
I'm walking in the footsteps that young Peter made
And everybody is welcome to join and sing with me

Da da dam, da da da da da da, da da dam
Da da dam, da da da da da da, da da dam
Da da dam, da da da da da da, da da dam
HJÄRTLIGT GRATTIS AXEL OCH LYCKA TILL!
 
 

lördag 12 februari 2011

Föreläsning: Bjud in mer rikedom och ekonomisk frihet i ditt liv

Jag hade förmånen att få ta del av en föreläsning en kväll denna vecka. På originalspråk var temat: Kutsu elämääsi lisää vaurautta ja taloudellista vapautta, fritt översatt blir det Bjud in mer rikedom och ekonomisk frihet i ditt liv och arrangör var Elämäntaidon Valmennusakatemia/Namaste Oy, www.valmennusmaailma.fi i Helsingfors. Föreläsare var Marika Borg och den välinvesterade tiden tre timmar.

Ämnet låter kanske något ytligt men man kan säga att det är konkret, praktiskt och faktiskt mycket djupare än man först tycker att det låter. Istället för ordet rikedom kunde man också välja att kalla det framgång eller välstånd. Det handlar alltså inte enbart om pengar. Pengar är energi och man bör förhålla sig till pengar precis på samma positiva sätt som vi mår bra av att förhålla oss till annat i livet.
Dvs. det är inte bra att oroa sig för pengar och inte är det lyckat att dra till svångremmen eller springa omkring med en pipett. Saldot på ditt bankkonto har inte minskat om det går bra för din granne. Om du blir bitter och börjar övervaka andras förehavanden så blir din egen energi inskränkt. Var istället glad när det går bra för någon. När du gläds ökar din energi och Universum svarar på den goda energin.
Vi har oinskränkta möjligheter och vi själva kan inverka på vår egen attityd. Det frigör kraft och god energi som hoppfullhet, frihet, glädje, godhet... För att citera Marika:
Rikedom är en resa från missnöje till lovpris. Var och en kan bege sig på sin egen resa.

Kvällen var inspirerande och varierande och väldigt lärorik. Vi fick också konkreta verktyg med oss hem. Tack igen till Marika, som minsann har vanan inne att föreläsa och frikostigt delar med sig av erfarenheter från sitt eget liv. Hon är en färgstark person och verklig inspirationskälla!


Foto: My Green Blog - Piafredag 11 februari 2011

Little Grandmother's Message for 2011

Vi alla har tillåtelse, förmåga och skyldighet att förändra världen.
Detta kan låta som enormt stora uppgifter, men så behöver det inte vara. Det som är viktigt just nu är att vi behåller vårt fokus på det positiva. Ge inget utrymme för negativitet. Du bestämmer vilken typ av information du tar in och ger ut. Vilken 'kanal' du lyssnar på. Du bestämmer vilken typ av människor du umgås med. Du har en fri vilja. Världen och vi med den, går igenom utmanande tider just nu, men detta kommer att ändra.
Kiesha berättar mera :)
Att leva välFyll ditt hjärta med vänlighet,

fyll din kropp med skratt,

fyll dina ögon med ömhet,

fyll dina visioner med hopp,

fyll dina händer med hjälp,

fyll ditt sinne med förundran,

fyll din fantasi med möjligheter,

fyll din stunder med vänlighet,

fyll dina dagar med glädje,

fyll ditt liv med helighet,

fyll din själ med godhet,

fyll din ande med glädje,

fyll dina böner med tacksamhet,

fyll världen med fred,

fyll Universum med kärlek. torsdag 10 februari 2011

Mera Lorna Byrne - läsarnas kommentarer

Har någon av er läst Lorna Byrnes böcker? Kommentera gärna. Under tiden låter jag filmen tala för sig.


onsdag 9 februari 2011

Att trampa stigen lite smidigare

Hur kan vi förenkla våra liv, göra det lättare, mindre stressigt, fylla det med frid, lycka och glädje?


Världen är full av idéer, teorier och tekniker och metoder för att förbättra livet.

Vi har tusentals religioner, politiska ideologier och både gamla och nya filosofier.

Vi har preparat, läkemedel och hundratals ämnen varav många är förbjudna och skadliga men som alla är ämnade att förse oss med inre frid och lycka.

Vi har beteenden som många av oss felaktigt tror att bringar lycka men som i verkligheten är en falsk känsla såsom beroende av spel, porr och shopping.

Vi har böcker, artiklar och vetenskapligt belägg för oändliga teorier, idéer och metoder för att förbättra livet.

Ändå verkar det som om stora delar av världen går miste om lycka och glädje. Enskilda individer kanske finner skönhet och glädje i sin egen övertygelse men i världen i stort verkar det svårt att finna lycka och glädje.

Finns det något svar?

Vi vet hur hjärnan fungerar, hur olika ämnen påverkar våra kroppar, hur hemskt beroende är och ändå envisas vi. Vi vet att vår värld lider av krig, ilska, missbruk och vi bara fortsätter. Vi har tusentals år av klok kunskap, modern forskning och ändå slåss vi och gör varandra illa.

Inte vet jag mycket i sammanhanget men en sak vet jag...

...ju mera vi lever för att bidra med godhet i världen dess bättre blir livet.

Myrtle Reed har sammanfattat detta bra:


'If we all tried to make other people's paths easy, our own feet would have a smooth even place to walk on.'


Låt oss alltså idag göra vårt bästa för att göra stigen lättare för andra och medan vi hjälper till kanske vi märker att vår egen stig känns jämnare att vandra.

tisdag 8 februari 2011

Minä Olen - Mässan 2011

Årets Minä Olen KehoMieliHenki - mässa (Jag Är BodyMindSpirit - mässa)
hålls den 12 - 13.2. 2011 i Dipoli i Otnäs, Esbo.

Mässans tema är: Få ut mera av livet - Andlighet i förändringens värld

Upplev workshops, föreläsningar, Prova på-behandlingar, nyheter på marknaden, produktinfo, idéer samt inhemska och utländska experter på olika områden.

Jonette Crowley
  Cosme Castanieto


Öppethållning:
lördag kl. 10:00 - 19:00
söndag kl. 10:00 - 18:00


(endast finska, tyvärr)måndag 7 februari 2011

Matrevolutionen - äntligen!

Sanna Ehdin skriver: Matrevolutionen av kostdoktorn Andreas Eenfeldt är 2011 års mest uppmärksammade hälsobok! Den låg högt på säljlistan redan i december, och den lever upp till förväntningarna. Boken är ett mycket viktigt inlägg i kostdebatten, och en viktig kugge i den revolution av kosten som äntligen är på gång.

Själv beställde jag boken Matrevolutionen i fredags och har alltså inte ännu läst den. Men debatten går het just nu. Alla tycks vara väldigt imponerade av Andreas sätt att skriva och att som så ung läkare ha tagit till sig denna nya kunskap, sprida den vidare och gå mot alla ingrodda mönster och samtidigt sina egna kolleger, det bugar jag för. Äntligen börjar man förstå att kostråden man delat ut i åratal är helt fel och inte leder till hållbara resultat. Läs mera om detta och Andreas Eenfeldts bok i Sannas Ehdins intressanta inlägg: Mat-revolutionen är här!. I bloggen Flo Food har Nina Westerback skrivit Läsvärt: Matrevolutionen av Andreas Eenfeldt  och Christer Sundqvist skriver ett finskspråkigt blogginlägg Ruokarevoluutio.
Mycket nöje önskar jag er och kommentera gärna om ni har åsikter om boken eller erfarenhet av t.ex. kostomläggning.söndag 6 februari 2011

Sanna Ehdins Blogg: ADHD beror på matkänslighet

Sanna skriver: Nu är det ett påvisat samband mellan ADHD och överkänslighet mot livsmedel – och det är pubicerat i den medicinska tidskriften Lancet! Äntligen säger jag och andra inom funktionsmedicin och näringsmedicin – det har vi vetat länge.

Detta gäller inte enbart ADHD utan också matkänslighet i allmänhet. Äntligen börjar man bli medveten om matens stora inverkan på hälsan. Läs mera om detta i Sannas intressanta inlägg här: ADHD beror på matkänslighet.Floral Auras by qthomasbower


lördag 5 februari 2011

Mätning av överkänslighet och Vitamin- och mineralanalys

Detta handlar om framtida friskvård, mätningar av kroppens bioenerginivåer. Många mår dåligt pga. att de är överkänsliga eller allergiska och vet inte vad det är som är den utlösande faktorn. Genom att låta mäta detta kan man få hjälp. På så sätt får man reda på vad kroppen reagerar för och/eller vad den behöver för kosttillskott och man får då ett utmärkt verktyg att arbeta med. Tillståndet kan vara relativt lätt att korrigera när man så att säga har facit i hand.
Jag har själv fått hjälp genom de mätningar Kari Vaartio gör och kan varmt rekommendera att besöka honom. Mätningen är enkel att genomföra, den kräver inget av dig och den känns inte på något sätt. 
Mera information på finska på Nahkaris hemsida: Kari ja Leila Vaartio.

Kari åker runt och tar emot på olika orter. Du kan boka tid direkt till någon av följande mottagningar:

Forssa, Helokki, tfn (03) 435 5544
Hyvinge, Baldrian, tfn (019) 439 627, (www.baldrian.fi)
Imatra, Mapena, tfn (05) 433 3633
Järvenpää, IlonHippu, tfn (0400) 646 000
Kangasala, Luontaistuote, tfn (03) 3770 476
Karkkila, Iisoppi, tfn (09) 2258 994
Klaukkala, Luontaispalvelu, tfn (09) 276 4080 (mätning månadens tredje torsdag)
Björneborg, Life Isolinnankatu, tfn (02) 6325 314 eller (0400) 646 000
Borgå, Marius, tfn (045)112 4834, (mätning varannan tisdag, se närmare info www.mariusporvoo.fi)
Vanda, Life Flamingo, tfn (010) 239 2950, (mätning första torsdagen i månaden)


Själv besökte jag Life butiken i Flamingo-centret i Vanda. Jag blev mycket vänligt mottagen och fick 10 procents rabatt på de preparat som jag valde att inhandla efter mätningen. Jag har intagit vissa kosttillskott sedan november och ser fram emot nästa mätning under våren. Det skall bli spännande att se om det visar någon skillnad. Det känns i alla fall som en stor, positiv skillnad :)


fredag 4 februari 2011

Lorna Byrne i Helsingfors 26.3.2011

Den internationellt kända irländska författaren och mystikern Lorna Byrne besöker Helsingfors för första gången i vår. Hon är känd för sina böcker 'Angels in My Hair' och 'Stairways to Heaven'. Hennes första bok har översatts till 20 språk och sålts i 47 länder och har också översatts till både svenska och finska.
Biljetter till evenemanget 'Änglar - visst finns de!'  säljs via Lippupiste Oy och evenemanget hålls på Kulturhuset i Helsingfors lördagen den 26.3. kl. 14:00 - 16:30.
Besök Lorna Byrnes hemsida.Bifogar också en intervju med Lorna som gjordes under hennes turné i USA i juni 2010.


torsdag 3 februari 2011

Vinn handgjord Silverängel

Var med och tävla om en underbart vacker handgjord silverängel från Gili Design. Det är min bloggkollega Irene som anordnar tävlingen i sin Feng Shui blogg Harmoni i hemmet. Läs mera och deltag här. Lycka till!
Miljövänlig avkalkning av vattenkokare

Denna behandling löser upp ingrodd beläggning i vattenkokaren.
Blanda 1 del vatten och 1 del ättika i vattenkokaren. Så om din vattenkokare rymmer 1 liter blandar du 0,5 l vatten och 0,5 l ättika och låter det koka upp. Efter behandlingen fyller du på med rent vatten några gånger och låter det koka upp så att ättikan avdunstar ordentligt.

onsdag 2 februari 2011

Livscoaching - ett nytt och positivt språk

Serien om livscoaching och att coacha sig själv startade i förrgår här i My Green Blog. 
Att nå sina mål kan ske relativt enkelt och snabbt men det kan också kräva en hel del och då tar det längre tid. Det beror ofta på hur motiverad man är innerst inne.

Vi börjar nu med det första steget. Att ändra sin tankegång från negativa spår mot positivt tänkande kräver arbete. Det är bra att öva på detta och konstant övervaka sina tankar och genast korrigera tankegången när man märker att det bär av åt fel håll. Så småningom börjar livscoachen inom dig att tala på ett nytt och positivt sätt. Du behöver få känna dig stöttad och uppmuntrad. I samtalen med din inre coach behöver fokuset sättas på sådant du kan göra och där du känner att du varit framgångsrik. Livscoachen hjälper dig att undersöka möjligheter att få hjälp, utveckla ytterligare färdigheter som du behöver eller utmanar dig att försöka med ett nytt förhållningssätt för att nå dina mål.
Med det nya sättet att tänka kan du visualisera dig själv som den person du vill vara. Detta fungerar oberoende av vad ditt mål innebär. Du kanske vill tacka nej till ohälsosam mat för att du har inlett ett hälsosammare liv eller du kanske vill hålla föredrag om ett intressant ämne men har kännt dig för nervös att våga stå inför publik.

Fortsättning följer. Under tiden kan du öva, öva, öva. Fokusera på det positiva. Sätt upp lappar med positiva budskap. Beröm dig själv när du gör något bra. Tänk vackra tankar om dig själv. Le åt dig själv i spegeln.
tisdag 1 februari 2011

Unik energibehandling bokad :)

Snart har jag något verkligen spännande att se fram emot. Jag har en behandlingstid bokad till en av världens mest kända terapeuter inom energibehandling. Så om ett par veckor reser jag till Sverige för att träffa Terri Kosmicki från USA som arbetar med avancerad självläkning. Hon kommer till Stockholm den 1 - 17 februari.

Terri har gett energibehandlingar i 15 år och framgångsrikt behandlat tusentals klienter med olika hälsoproblem och åkommor runt om i USA och Europa. De tekniker som hon använder behandlar kroppen som en avancerad datamaskin, när något går fel måste den banan eller kretskortet repareras eller bytas ut. Det lär funka utmärkt bra och det är mycket snabbare att få resultat genom att behandla på energinivå. Allt är ju energi som bekant. Varför stanna på den fysiska nivån som är så trög?
Terri kombinerar tre avancerade och effektiva metoder. De medför att kroppens egen självläkning snabbas på oerhört och läker sådant som inte kan läkas med någon annan metod.

• NEHT (Neuro Energetic Healing Technique) är en teknik för specifik detektion och reparation av slitage, problem eller skador på kroppen. T.ex. läker ett brutet revben på fem dagar mot vanliga fem veckor och man kan reparera skallskador, whiplash och hjärnskakningar – vilket annars inte är möjligt. Personer som t.ex. haft problem med dåliga knän, fötter eller höfter återfår normal funktion (såvida inte skadan gått för långt).
• Clear Now! är en het ny revolutionernade teknik som tar bort reaktivitet mot kemikalier, organ, ord etc. och är utmärkt mot exempelvis allergier och överkänslighet.
• Body talk är en metod som kopplar samman olika system och ökar kommunikationen och flödet. Det spelar ingen roll hur gammal skadan eller obalansen är, den kan gå att läka ändå via energikroppen.

Vid bokningssamtalet berättar man för mig att teknikerna endast innebär lätt beröring på kläderna. Man ligger på en behandlingsbänk och kopplar av under tiden. Terri talar engelska.
Jag ser fram emot att få berätta mera efter min resa om den unika energibehandlingen och vad jag upplevt.Terri Kosmicki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...