Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

torsdag 19 augusti 2010

Vilka kemikalier har du i ditt blod?

Det kan vara bra för var och en att ta sig en funderare på vad man egentligen äter, vad man  använder använder för produkter på sin kropp och vad vi alla indirekt utsätts för från omgivningen utan att vi kanske egentligen är medvetna om det. Det kan också vara bra att fundera på vilket arv vi lämnar till våra barn.
I dokumentärfilmen Underkastelsen använder Stefan Jarl  chockeffekter för att försöka påverka människors beteenden. Filmen hade premiär den fredagen den 23 april 2010. Stefan Jarl menar att han med åren förstått hur benägna vi människor är att underkasta oss andra människors villkor ända från det vi är små och att vi underkastar oss vad som helst för ett bekvämare liv. Utan att ifrågasätta saker underkastar vi oss och det är de kommersiella verksamheterna i samhället snabba att utnyttja. Filmen handlar om de 100 000 kemikalier vi dagligen utsätts för, vad vi har dem till och vad de gör med oss och vår hälsa. För att ta reda på detta låter dokumentärfilmaren själv bland annat undersöka vilka kemikalier som åker omkring i hans eget blod.
Jag hoppas verkligen att filmen gagnar samhällsutvecklingen och att den fått tillräcklig spridning och att den inte försvinner och bara bortförklaras av experter. Själv har jag inte uppmärksammat den tidigare så nu sprider jag budskapet vidare direkt. Tag gärna del av dessa länkar, ett klipp till filmens hemsida och två andra klipp. 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...