Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

tisdag 31 augusti 2010

Användbar olivtvål


Man har klätt sig fin och hinner bara ta första tuggorna på middagsbjudningen och vips har man fått en fläck på blusen... Känner ni igen er? Under åren har jag prövat alla möjliga fläckborttagningsmedel, det ena mer giftigt än det andra.  Av en vän fick jag tipset att testa olivtvål. Jag trodde faktiskt inte att det skulle vara så bra, men olivtvål tar bort det mesta i fläckväg. Dessutom fungerar den mycket bra miljömässigt.
Man gnuggar in lite uppblött olivtvål i tyget innan man blöter plagget. Gnugga och skölj ur ett par gånger, på med lite extra tvål och in i maskinen. Till bär-, olje- och sotfläckar ska man använda så hett vatten som möjligt. Till choklad, rödvin och blod använder man kallt vatten. Den går bra att använda även på känsliga material som t.ex. siden.

Olivtvål kan man köpa lite överallt och den kostar inte mycket och är dessutom dryg. Det viktiga är, som med allt annat, att kontrollera att den är en ekologisk produkt. Tvålen är också väldigt bra att tvätta sig med, den är ju världens äldsta skönhetsmedel. Den fungerar återfettande och vårdande för torr och känslig hud t.ex. hårbotten och eftersom tvålen är väldigt mild passar den också bra till barnen och husdjuren. Den finns att få både naturell och med lite doft av t.ex. lavendel, citron eller rosor. Olivtvålen är en vacker inrednings-detalj i badrummet och en perfekt present att ge bort!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för tipset. Det där ska jag absolut prova. :)

Anonym sa...

Wau, tack för tipset vännen.Katri

Pia sa...

Jätteroligt att sprida nyttig kunskap :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...